|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z paznokciami...
Dzień dobry
![]() Mam problem z dużymi paznokciami w obu stopach . Wrastają po jednej stronie . Czy jest możliwość wybrnięcia z sytuacji bez interwencji chirurga ? Ogólnie mam brzydkie paznokcie i zniszczone między innymi od gry w piłkę :P . Czy da się coś z nimi zrobić ![]() Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ![]() Przepraszam za zdjęcia marnej jakości ,ale z grubsza problem widać ![]() http://images43.fotosik.pl/317/afe91ded21a2e3a2.jpg http://images40.fotosik.pl/313/639b43fe4fd3389cmed.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z paznokciami...
Fotki ciut mało wyraźne, ale na moje oko- da sie i to bez wiekszych problemów.
Chirurg to ostatecznść. Zapraszam do nas, zajmujemy sie takimi zabiegami. ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki Albertyna za odpowiedź
![]() Mam jeszcze pytanie ...Czy możliwe byłoby zwęzić paznokcie . Chodzi mi o to, że wyciąć kawałek po boku i jakoś zablokować żeby nie rozrastał się . ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie maćku, tak sie nie da
![]() mozna zwezac za pomoca stylizacji zelowej/akrylowej ![]() poza tym ja przy tym paznokciu zastosowalabym klamerki zapobiegajace wrastaniu, lub rurki.. ale albertyna na bank sie toba dobrze zajmie ![]() ps. matko jak dobrze, ze sa jeszcze faceci, ktorym przeszkadzaja takie rzeczy i chca je zmienic.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
o to już wszystko jasne , dzięki Anick
![]() ps. ha ha , ohydnie to wygląda, więc wypadałoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wycinaniem powodujesz ze wrasta, trzeba boczki wyciagnac na wierzch, przestana dokuczac, choc przy graniu w pilke urazy beda sie zdarzac
a to co pokazales ![]() kiedys na wykladzie prowadzonym przez chirurga, ktory sie zajmowal leczeniem wrastajacych paznokci powiedzial on, ze wieksza skutecznosc w leczeniu nawet zaawansowanych zmian maja pedikurzystki - chirurg zazwyczaj wycina i problem wraca wraz z odrastajacym paznockiem, albo pozostaja uszkodzone macierze pedikurzystki stosuja techniki mniej inwazyjne, ale efekty maja duzo lepsze - musze przyznac, ze bardzo bylo mile takie uznanie z ust lekarza, rzadko sie to zdarza powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady Hands and feet
![]() Właśnie , to granie w piłkę , no ale coś za coś . W sumie te paznokcie to z mojej winy , bo mam złe nawyki przy obcinaniu . Tak poczytałem trochę na temat i podobno odchodzi się od wycinania paznokcia , bo za mała skuteczność , bardzo bolesny zabieg... A Pedikiurzystki na pewno posiadają niejednokrotnie większą wiedzę , bo jednak praktyka i lata spędzone przy paznokciach, stopach, paluchach robią swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
powiema tak - jak przez 6 lat studiow slyszalam nawet elaboraty o wrastaniu wlosow, tak dwa slowa o wrastaniu paznokciow.
nic dziwnego, ze chirurg chwali kosmetyczki, bo ze tak powiem "nie nasza broszka".. leczenie pewnie polegaloby na usunieciu+masci.. bo trudno zeby lekarz zakladal klamerki i rurki ![]() do tego sa przyuczone wlasnie pedikiurzystki. i na bank zrobia to lepiej od lekarza, bo on nie ma bladego pojecia jak ![]() akurat w tym przypadku nie jest to probem dermatologiczny.. wiec dermatolog tez na nic sie nie zda. tak jak pisalam wczesniej. Albi jest stylistka z wieloletnia praktyka, wiec to dla niej zaden problem ![]() "bedzie pan zadowolony" ;P aa, pisales cos o tym, ze to wina zlego nawyku w obcinaniu. niekoniecznie. moja matula od mlodych lat pielegnuje pazokcie u kosmetyczki. miala wycinane prawidlowo.. i nagle zaczynaja wrastac.. co zrobic? ciezko nawet znalezc powod. oobowie nosi wygodne.. pilka pewnie miala wplyw, ale tez nie demonizujmy ![]() czesto jedynym wytlumaczeniem jest "taki urok stóp" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
coz, ameryki nie odkryje piszac, ze arogancja lekarzy jest ogolnie znana i z przymusu sytuacji akceptowana
odbylam kiedys pielgrzymki po dermatologach, wiem co mowia o kosmetyczkach i ich pracy, ale po 3 latach nieskutecznych cudow to wlasnie kosmetyczka w niecaly rok zrobila mi cud miod na twarzy z lekcewazeniem pedicurzystek przez chirurgow tez sie spotkalam, dalam sobie wyciac paznokiec lata temu i mialam pogadanke u lekarza, ale nie przekonal mnie, gdy problem odrosl, nie dalam sie znow pociac, tylko sama na sobie potrenowalam techniki i wyleczylam palec na stale dlatego milym zdziwieniem byla rzeczowa i uprzejma wypowiedz owego chirurga, jak sie raz na jakis czas spotka fajnego lekarza, mozna odzyskac wiare, ze jednak nie kazdy lekarz to buc i arogant |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.