|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pomalujecie mi oczka?:*
Kochane Wizażanki
![]() Mam do Was ogromną prośbę. Od pewnego czasu próbuję nauczyć się cieniowania i próby te nieudolnie uskuteczniam na moich oczkach ![]() ![]() ![]() POMALOWANE1ZAMKNIETE.JPGPOMALOWANE1.JPG Problem w tym, że makijaże, które ogladam, są przedstawione zawsze na dużych, pięknych i kształtnych ![]() ![]() Dlatego proszę Was ![]() o odpowiedź jak mam malować swoje oczy??! Najbardziej zależy mi na tym, aby pokazać miejsca, które nalezy podkreślić najciemniejszym cieniem, czyli zalamanie powieki i jak najlepiej mam wyciągnąć cienie na boki. Jak myślicie, pasował by mi makijaz z całą powieką pokrytą ciemnym cieniem?? Poniżej zamieszczam zdjęcia moich oczek, kilka pomalowanych i jedna fotka bez makijażu (nie wystraszcie się ![]() ![]() POMALOWANE2.JPGpomotw.jpgzamkniete.JPGotwarte.JPG Bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomalujecie mi oczka?:*
masz bardzo ładne oczka
![]() a rzęsy... marzenie jeśli chodzi o cieniowanie to na co dzień takie wyciąganie koloru aż do brwi nie daje naturalnego efektu - a w dziennym makijażu chyba o taki chodzi? chodzi o to, żeby cień nie opadał wraz z kształtem oka tak gwałtownie - trudno to wytłumaczyć ![]() jak podkreślasz załamanie powieki ciemniejszym cieniem to przy zewnętrznym kąciku oka leciutko pociągnij kolor bardziej poziomo - tak jakbyś chciała, żeby to załamanie opadało łagodniej - niby wzdłuż załamania ale lekko do góry... starałam się jak najjaśniej ![]() popróbuj - na pewno się uda i wyczujesz gdzie w twoim oku jest taka granica załamania powieki, której przekroczenie daje już nie ten efekt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomalujecie mi oczka?:*
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() eh Czemu ja nie mam duzych oczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.