|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Teściowa...
Nigdy bym nie pomyślala,że będę kiedyś pałać do kogokolwiek taką niechęcią...A jednak.Wiem,że teściowe rzadko kiedy są lubiane i nie jestem młodziutką dziewczyną która obraża się i bzdury. Mam 32 lata i nieudane małżeństwo za sobą.Od dwóch lat mieszkam z nowym partnerem i jego matką.Mam wrażenie ,ze tracę kontrolę nad własnym życiem.Nigdy w życiu nie spotkałam tak wścibskiej osoby.Wszystko chciałaby robić sama.Wszystko wie i potrafi lepiej.Dwa miesiące temu straciłam pracę.Spędzam z nią całe dnie i mam nerwy w strzępach.Dziś powiedziałam jej zeby przestała się tak wtrącać a ona na to: "nie dość,że wszystko robię to jeszcze się nie podoba".Nie wytrzymałam i wykrzyczałam jej że mam ponad 30 lat i dwoje rąk więc niech przestanie traktować mnie jak nieudacznika. Nie wyobrażam już sobie przebywania z nią pod jednym dachem.Nie mogę pojechać do rodziców (mieszkają 300 km ode mnie) bo nie mogę i nie chcę się tam zjawić bez grosza przy duszy a nie zostawię przecież chłopaka z pustym kontem.Nie wiem co robić...Chce mi się ryczeć a jednocześnie wrzeszczeć z bezsilności...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowa...
Poszukaj pracy i się wyprowadźcie z partnerem.
Przecież nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci, jak zmienić zachowanie drugiej osoby, więc jeżeli nie jesteś w stanie zaakceptować charakteru teściowej, to nie widzę innego wyjścia.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem tak: szlag by mnie trafił, gdyby ktoś , kogo goszczę (bo jesteś tam gościem) nakrzyczał na mnie w moim własnym domu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
... choć nie Westwood
|
No i tu jest sedno problemów. Po prostu.
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Niestety jedyny sposób to wyprowadzić się, porozmawiaj ze swoim chłopakiem, w ogóle to co on na to? przecież chyba widzi co się dzieje.
Wiem, że ciężko wytrzymać z taką osobą, nie dziwię się, że straciłaś cierpliwość, ale ona się już nie zmieni i będzie wykorzystywać swoją przewagę nad Tobą. Znam sytuacje, gdzie mieszkają z teściową/matką i jakoś się dogadują, ale i znam sytuację, gdzie małżeństwo się rozpadło przez wtrącającą się we wszystko teściową. Wszystko zależy od ludzi. A tu się raczej nie zanosi na dobre relacje : (
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.