|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
s.o.s
Dziewczyny,to moja inicjacja na tym forum..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: s.o.s
Czy ulotka gryzie?
Jest informacja na ulotce: 1. nalezy zaczac brac od pierwszego dnia cyklu. Pierwszy dzien cyklu = 1 dzien miesiaczki = nawet plamienie! 2. Miedzy 2gim a 5 dniem cyklu, lecz wtedy nalezy 7 dni sie dodatkowo zabezpieczac.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
czasem ulotka nie wystarczy,a wtedy nalezy szukac w innych żródlach.doczytałam sie,ze u młodych kobiet z zaburzeniami hormonalnymi często zdarza sie tak,ze na kilka dni przed prawidłowym okresem,wystepuje mniejsze krwawienie,wtedy nie wolno wziąc pigułki.Tabletke można wziąc maxymalnie w piatym dniu cyklu.zgadza sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale sama piszesz, że ciąża może być możliwa - tzn wydaje ci się, że nie ale jednak. Więc najpierw się upewnij, że nie jesteś w ciąży a potem pomyśl o tabsach. W ciąży nie należy zażywać tabletek.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dobra,od dziś mam na pewno prawidłowy okres,a nie plamienie.Jezeli jest to piaty dzień cyklu,mogę zacząc brać pigułki? Nigzdie w internecie nie ma informacji na temat koncekwencji po wzięciu pigulek w późniejszych dniach cyklu. Pozdrawiam wszystkie czytajace i licze na Wasze rady !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Możesz wziąć, ale nikt tu ci nie da gwarancji czy będziesz zabezpieczona. A po co brać tabletki skoro będą wątpliwości co do ich działania? Nie lepiej poczekać do następnego cyklu?
Jest na pewno tak jak Szpieg pisze, 7 dni trzeba stosować dodatkową antykoncepcję, ale gdybym była na twoim miejscu to dla świętego spokoju poczekałabym do kolejnego cyklu by mieć ~100% pewności.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
logiczne,w takim razie czekam. dzieki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.