|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mozliwe ze ginekolog nie wykryl ciazy?
Okres mialam 11-15 czerwiec a stosunek 30 czerwca.Mialam od tamtej pory 3 miesiaczki ale mniejsze niz zwykle.13 dostalam okresu ale byl znikomy i trwal 2 dni.Dodam ze mam bole w dole brzucha i powiekszony prawy jajnik.Powiekszyl mi sie obwod brzucha,przytylam 2kg i mam obrzmiale piersi.U ginekologa bylam tydz,temu.Czy jest mozliwe ze nie rozpoznal by ciazy? prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mozliwe ze ginekolog nie wykryl ciazy?
jesli mu nie powiedzialas ze podejrzewasz ze jestes w ciazy...i nie przeprowadzil specjalnych badan w tym kierunku, to moglo tak byc, ze nie wykryl.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A test robiłaś??
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
robil ci usg? nie sadze by nie wykryl ponad 3miesiecznej ciazy, juz chyba zaden lekarz nie jest taki kiepski. trzymam kciuki, daj znac jak cos sie wyjasni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem trudno przegapic ciaze wewnatrzmaciczna, gdybys byla w ciazy, to bylabys teraz w ok 18 tygodniu! Jesli mialas wykonane USG powinna byc jak najbardziej widoczna. W badaniu ginekologicznym takze jest wyczuwalna.
Bardziej mnie martwi ten powiekszony jajnik i bole brzucha. Byc moze to pecherzyk owulacyjny, a byc moze cysta, abyc moze zupelnie co innego. Zawsze mozesz zweryfikowac swoje podejrzenia u innego lekarza. ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Raz jeszcze skonsultuj się z lekarzem. Brak okresu nie zawsze oznacza ciążę. Czy informowałaś ginekologa o swoich objawach? Standardowe badanie ginekologiczne nie zawsze wykluczy to, co może Ci dolegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.