Wypadanie krótkich włosków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-08, 19:30   #1
Dezera
Przyczajenie

Wypadanie krótkich włosków

Dobry wieczór, z góry przepraszam jeśli taki wątek pojawił się już wcześniej
Chciałam się spytać, czy wypadanie baby hair jest normalne? A jeśli nie to co na to poradzić? Od dłuższego czasu te krótkie włoski wypadają mi bardziej niż te długie, a one chyba powinny rosnąć, a nie wypadać
Dezera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 21:49   #2
pikdaria
:)

Dot.: Wypadanie krótkich włosków

Jesteś pewna, że te krótkie włoski to baby hair a nie połamańce?
Moze napisz cos wiecej o tym jak to wyglada, o pielęgnacji jaka stosujesz. Moze zmieniłaś ostatnio jakis kosmetyk, sposob odżywiania sie?

Im wiecej danych tym lepiej dziewczyny Ci pomogą
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 11:32   #3
Dezera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że te krótkie włoski to baby hair a nie połamańce?
Moze napisz cos wiecej o tym jak to wyglada, o pielęgnacji jaka stosujesz. Moze zmieniłaś ostatnio jakis kosmetyk, sposob odżywiania sie?

Im wiecej danych tym lepiej dziewczyny Ci pomogą
Nie tak dawno włosy wypadały mi garściami, miałam wyraźnie przerzedzenia, ale jakoś nad tym zapanowałam i włosy zaczęły odrastać. Teraz przy myciu włosów w wannie pływa całe armia krótkich, cieniutkich włosków. Tam gdzie włoski mi już odrosły, zauważyłam przerzedzenie :/ Tak więc, jestem niemal pewna, że to są baby hair.

Moja pielęgnacja wygląda tak, że oleuję/oleuję (nie mam pojęcia jak to odmienić ) je 2 razy w tygodniu olejkiem z babydream na długości (parę razy próbowałam nałożyć olejek na skalp, ale przez to włosy zaczęły bardziej wypadać więc zrezygnowałam). Raz w tygodniu nakładam na nią maskę z alterry, po każdym myciu staram się nakładać odżywkę. Piję pokrzywę 1-2 razy dziennie, łykam tabletki ze skrzypem, w skalp wcieram odżywkę jantara, a co rano psikam włosy mgiełką z radicala. Jakiś wielkich zmian w pielęgnacji nie robiłam, ograniczyłam jedynie olejowanie, bo moje włosy stały się wyraźnie przeciążone i szybciej się przetłuszczone.

Nie mam już pomysłów co mam z nimi robić, kiedyś miałam bardzo gęste włosy, a teraz z mojej bujnej czupryny zostały resztki :/ Zaczęłam myśleć o wizycie u jakiegoś lekarza, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy za nad to nie "wyolbrzymiam" problemu
Stary 2015-08-10, 11:50   #4
pikdaria
:)

O pielęgnacji sie nie wypowiem bo sama mam wiele problemów z włosami i tez pije pokrzywe i łykam tabletki ze skrzypem

Natomiast wizyta u lekarza jest wg mnie bardzo dobrym pomysłem.
Tylko nie daj sie zbyć recepta na jakies witaminki, niech ci lekarz da skierowanie na badania chociażby podstawowe. To sie zawsze opłaca robic przynajmniej raz w roku
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 18:00   #5
Dezera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
O pielęgnacji sie nie wypowiem bo sama mam wiele problemów z włosami i tez pije pokrzywe i łykam tabletki ze skrzypem

Natomiast wizyta u lekarza jest wg mnie bardzo dobrym pomysłem.
Tylko nie daj sie zbyć recepta na jakies witaminki, niech ci lekarz da skierowanie na badania chociażby podstawowe. To sie zawsze opłaca robic przynajmniej raz w roku
W najbliższym czasie postaram się do niego wybrać, dziękuję Jak tak myślę, to moje pierwsze problemy z włosami zaczęły się od wizyty od fryzjera, który chyba nie dbał o sterylność w swoim zakładzie :/
Stary 2015-08-21, 12:55   #6
X_ana_X
Raczkowanie

Daj znać co wyszło, mi też baby hair wypadają.
X_ana_X jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 09:50   #7
LindaB33333
Raczkowanie

Ja polecam TRYCHOXIN, ostatnio kupiłam w moim ulubionym sklepie LadySi. Różnica jest kolosalna. Włosy rosną jak szalone. Wcześniej na szczotce znajdowałam garście włosów. Teraz są odżywione i odbite od nasady.
LindaB33333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 15:59   #8
ally5
Zakorzenienie

Mi też wypadają baby hair często, podejrzewam że ma to związek z przetłuszczaniem... Może cebulki się zatykają łojem i obumierają

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości