|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pedicure w domu
czy uzywalyscie kiedys zyletek do zgrubialego naskrorka u stop?
tzn,nie wiem jak to nazwac,cos co jest podstawowym elementem w profesjonalnym pedicurze,skrobaczka? mozna kupic no.schoola czy beauty line(?) i jestem ciekawa czy to bezpieczne? czy lepiej nie ryzykowac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pedicure w domu
żeby to dobrze używać należy naprawde dobrze umieć się tym posługiwać... nawet część kosmetyczek ni eumie dość dobrze się tym obsługiwać
![]() mi na samą myśl ciarki przechodzą... wrrrr.... nie lepiej pomoczyć nóżki w misce z ciepłą wodą i solą do kąpieli?? a później tarką zetrzeć martwy naskórek... to jest o wiele bezpieczniejsze no i łatwiejsze ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
jesli nie mialas odpowiedzniego przeszkolenia w tym kierunku to nie polecam pracy omega mozna na dlugo krzywdę sobie zrobić niestety...pozostawmy to panią od pedicure...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
w nowoczesnym ,profesjonalnym pedicure odchodzi się od stosowania Omegi (taka jest nazwa tej "skrobaczki"), gabinety zajmujące się pielęgnacją stóp stosują frezarki (różne rodzaje frezów :do paznokci ,do skórek ,do zrogowaciałej skóry, do usuwania odcisków).Nie polecam ścinania naskórka gdyż po takim zabiegu bardzo szybko skóra znowu staje się twarda.Jeśli będziesz regularnie ścierała naskórek i stosowała odpowiednie kosmetyki (szczególnie polecam Allpresan ,ale dobre tańsze kosmetyki ma też firma Effidium Pied) to będziesz miała ładne,zadbane stopy.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To moze sie zle skonczyc. Do domowego pedicuru polecam tarke a
raczej papier scierny (nie wiem jak to nazwac) dwustronna o roznej grubosci Scholla. Gruboziarnista czescia zcierasz niechciany naskorek, drobnoziarnista wygladzasz. A i dodatkowo slyszalam, ze po wycinaniu takim przyrzadem skora na stopach szybciej twardnieje-mechanizm obronny. Ale lowy za to bym sobie uciac nie dala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mam tarke Oriflame... jest jak dla mnie odpowiednia
![]() a inne typu Sholl'a sa dla mnie już za 'mocne'... al emoja mama lubi tą Sholl'a ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Schola za mocny? Moze myslisz o jakis tarkach metalowych (pewnie
Sholl tez takie ma), ale ja mowie o akiej tarce papierowej. Ta jest b. delikatna i skuteczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ja doceniam rowniez kremy i masci firmy genhwol. Dzialaja leczniczo i kosmetycznie. I tez nie polecam omegi. Zreszta mlode stopki, az takich operacji nie potrzebują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.