|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
skora po opalaniu...
Uzywalam wysokich filtrow na plazy,nawilzalam skore i nawilzam ciagle,a i tak skora po opalaniu schodzi
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: skora po opalaniu...
Proponuje zaopatrzyć się w olejek Jonsona. Świetnie nawilża. Mi pomógł, ale skóra nie łuszczyła mi się tak bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Trzeba ją nawilżać wtedy szybciej dojdzie do siebie. Mogą to byc balsamy lub wyżej wymieniona oliwka. Jeżeli skóra bardzo schodzi, to znaczy, że jest solidnie podrazniona i lepiej nie robić takich zabiegów jak peling. Ale jeżeli tylko lekko schodzi a dysponujesz baaardzo delikatnym pelingiem i bardzo się upierasz to aż nuz jej pomoże. Ja w każdym razie bym uważała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Przede wszystkim musisz skórę dobrze nawilżyć i natłuścić - bardzo dobrze sprawdzi się w takiej sytuacji krem Karite (z masłem Karite) , może być też tłusty krem Norkol, jeśli naskórek już się mocno złuszcza to niestety nie uda się zatrzymać tego procesu - skóra została poparzona słońcem.
Możesz oprócz balsamów stosować Panthenol (pianka) lub Allpresan (nr 1, 2,3 lub 12).Jeśli odczuwasz bolesność skóry to nie rób peelingu ,jeśli nie nie masz takich odczuć to możesz spróbować peeling z oliwy z oliwek i cukru - pięknie wygładza skórę i powinien pomóc, ale musisz liczyć się z tym ,że będzie widać różnicę w kolorze skóry.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo za rady wszystkie...
nie boli-bo wrocilam z wakacji juz dwa tygodnie temu i teraz zaczela skora tak sie luszczyc... dziwne to dla mnie,bo uzywalam filtrow 30,nawilzalam... chyba w takim razie zaryzykuje ten peeling delikatny... dziekuje bardzo i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.