![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wasze wieczorne rytuały
Macie jakieś takie rzeczy które musicie zrobić przed snem aby wam się dobrze spało ?? Bo ja np. zawsze przed snem muszę poczytać, bo inaczejenie mogę zasnąć i mam problemy ze snem. A wy ??
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze wieczorne rytuały
także lubię czytać przed snem
![]() ![]() hmm oprócz tego zawsze muszę mieć umyte zęby, przewietrzony pokój i szklankę wody na biurku na wypadek, gdyby zachciało mi się pić w nocy ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak Wafelina
![]() ![]() I wlaczam zawsze TV przed snem, jak juz bardzo mi sie chce spac to wylaczam ![]() I jeszcze myle zeby/buzie, biore prysznic, sciagam soczewki...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zaczynam się łapać na tym, że muszę wejść na Wizaż...
![]() Czyżby początki uzależnienia?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze przed snem, kiedy już leżę w łóżku słucham muzyki - w tym wypadku mp3, bo pokój dzielę z bratem i nie byłby chyba zachwycony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
niedawno
lykanie tabletek na sen :p
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
musze miec stopery do uszu,bo inaczej nie zanse.Jak gdzies zgubie to wpadam w panike
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Mrs Mrau
|
nakremować stopy
![]() ps.bess jak dobrze znowu Cię widzieć w wydaniu SRK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
muszę posmarowac usta pomadką
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
trochę tego jest:
- nie zasnę jeśli przed pójściem do łóżka porządnie się nie wyprysznicuję - muszę, MUSZę, umyć głowe, bo inaczej źle się czuję - butelka picia obok łóżka to obowiązek - porządne zabalsamowanie się i wykremowanie - główny gwóźdź programu - ostatnio odkryłam nowy ceremoniał, który już od jakiegos dłuższego czasu odprawiam ale dopiero niedawno sobie to uświadomiłam, mianowicie jest to - przynajmniej 5 minutowe wyglądanie przez okno. No po prostu przed pójściem do łóżka musze sobie trochę powyglądać przez okno, pogapić się na niebo, ulicę, drzewa, poodychać świeżym powietrzem... ![]() - zawsze zostawiam uchylone okno na noc, nawet przy 20 stopniowym mrozie, inaczej nie zasnę - poczytać też muszę kuniec ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Czytanie.
Poza tym bardzo lubię zasypiać przy wączonym telewiorze, choć jak jest wyłączony, też nie ma problemu. Ale lubię ![]() ![]() A mycie się - czy to rytuał? Raczej normalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Musze mieć w pobliżu empetrzy
Posmarować się balsamem i bez skarepetek na stopach nie zasnę : D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zdałam sobie sprawę, że ja nie mam żadnego przyzwyczajenia tego typu...
Ale... w sumie lepiej mi się śpi kiedy ostatnią rzeczą jaką przed snem zrobię, jest wymienienie się smskiem z moim TŻem ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Właściwie to żadnego nie mam oprócz mycia, bo bez tego nie zasnę. A już o zgrozo jak pomyślę o zasypianiu w makijażu, ble
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
hmm, wlasciwie nie mam zadnych "rytualow".. moze jedynie to, ze klade sie spac w skarpetkach, ktore sciagam jak juz nagrzeja mi sie stopy (bo ciagle mam je zimne).
no i zawsze klade sie spac z mala polarowa poduszka, ktora przytulam do twarzy. moze to brzmi dziwnie, ale nie zasne z calkiem odslonieta twarza ![]()
![]() |
#19 |
Przyjaciółka KWC
|
Ja nie zasnę bez wypicia 2 szklanek wody (i postawienia trzeciej obok łóżka) i od jakiegoś czasu bez posmarowania rąk kremem. Wieczornym rytuałem jest też sms do TŻ, ale bez tego spokojnie zasypiam, tylko jakoś tak się utarło, że piszemy do sibie 'dobranoc'.
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze co: umyć się, dokładnie zmyć makijaż, nalozyc krem.
Wywalić z pokoju zegarki tykające ![]() Tv raczej nie ogladam, ani nie czytam książek, bo przez to niemoge potem zasnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sms do TZ - niekoniecznie, w sumie to bardzo rzadko pić nie moge - chyba ze sie wysikam przed usnieciem posmarowac usta - niekoniecznie czytanie - niekoniecznie
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nawet gdy wracam do domu późno w nocy muszę choć na chwilkę włączyć komputer. Sprawdzam czy nie mam żadnych nowych wiadomości na poczcie i na gg, czasami podglądam co się dzieje na wizażu w moich ulubionych wątkach.
Oprócz tego tak jak większość: - muszę posmarować czymś usta - muszę nakremować dłonie i stopy - muszę postawić butelkę czegoś do picia przy łóżku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
-sprawdzic czy butelka z wodą minaralną stoi przy łóżku:P
-ustawic kapcie tak, ze gdybym chciała gdzies wyjśc w nocy to automatycznie nogi w kapcie;p -dokładnie naciagnac prześcieradło, ułożyc poduszki i kołdre (to chyba jakaś obsesja) -skorzystać z toalety ![]() -no i włożyć chusteczkę higieniczną pod poduszkę, poniewaz mam problemy z zatokami
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze muszę postawic butelkę z wodą przy łóżku i pomalowac usta pomadką ochronną.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja tak samo, nawet jak mi sie nei chce to ide jakies kropelki popuscic
![]() Poza tym papieros ostatni przed umyciem zebow.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Oprócz wieczornej kąpieli, namaszczania ciała różnymi kremami i balsamami
![]() Przed pójściem spać muszę * zapalić ![]() * umyć zęby *umyć ręce, nakremować * posmarować usta kremem * zrobić siusiu * znowu umyć i nakremować ręce ![]() * przyjąć lekarstwa (inhalatory), aby łatwo mi się oddychało * napić się wody * znowu posmarować usta kremem * włączyć muzykę i lulu Przed zaśnięciem zawsze jest taka kolej rzeczy, które muszę zrobić ![]() Często wieża gra od godziny w której się położę do czasu kiedy się obudzę rano ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja też zakrywam twarz.
Ja przed zasnięciem muszę sie upewnić czy drzwi wejściowe są zamknięte na klucz i nie mogę zasnąć przy otwartych drzwiach od pokoju. Poza tym wietrze pokój. Krem do rąk , twarzy, ust to też konieczność.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
- siusiu
- uklepanie poduszek i "strzepnięcie kołdry" - uchylenie okna - ustawienie klapek "do wyjścia" - posmarowanie ust balsamem - posmarowanie rąk kremem - nastawienie radia na wyłączenie za pół godzinki - i dodatkowo wpierw kłade się na prawy bok, potem MUSZĘ przewrócić się na lewy i jeżeli tam mnie nie zmoże sen, to wracam na prawy i zasypiam ![]() Dużo tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.