|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dwie Krechy :d
Witam!!!!
![]() ![]() ![]() Oczywiście to moja pierwsza ciąża i teraz buszuje po internecie w poszukiwaniu wskazówek dla przyszłej mamy... ![]() We wtorek wizyta u GINA mam nadzieje że potwierdzi. A tak wogóle to testy są chyba dość wiarygodne..? POZDRAWIAM PRZYSZŁA (MAM NADZIEJE) MAMA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie Krechy :d
sybilla - GRATULACJE
![]() Widzę, że ten rok jest dla Was wyjątkowo udany. ![]() Nie wiem, czy się wstrzymacie z tą nowiną w rodzinie, ale w związku z Twoim poprzednim wątkiem przyszło mi do głowy, że taki news o dzidzi to super prezent na Boże Narodzenie dla całej rodzinki. ![]() Tylko z drugiej strony nie wiadomo jak się będziesz czuła - czy podołasz sama przygotowaniom świątecznym dla całej rodziny. Skoro test wyszedł pozytywnie, możesz być pewna ciąży. ![]() Może założysz też (albo dołączysz do - jeśli już tu taki jest) wątek "mamusie czerwcowe, czy jak Ci termin porodu wypada? To bardzo fajny sposób wymiany poglądów, problemów, rozmowy z dziewczynami na podobnym etapie ciąży. Życzę wspaniałych 9 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rzabbocop
|
Gratuluję
![]() ![]() chcę tylko uprzedzić że we wczesnej ciąży lekarz nie zawsze jest w stanie ją potwierdzić, więc nie denerwuj się jakby co Najlepiej isć do lekarza około 6 t.c ja czekałam aż do 8t.c żeby było już widać serduszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zapraszam na watek majowo- czerwcowe mamusie
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() To interesujący okres dla kobiety, dbaj o siebie i maleństwo. A wynik testu jest bardzo prawdopodobny.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zrobilam wczorasj test najpierw dlugo byla tylko jedna kreska a pozniej jak moj chlopak zanurzyl drugi raz pasek to po kilku minutach wyszla druga mniej wyrazna kreska moze za krotko trzymalam w moczu?polecialam po drugi test tym razem plytkowy no i tym razem pojawila sie jedna kreska a po jakis 2 minutach zaczela wylaniac sie druga no i co raz mocniej.no i zostaly dwie jedna mocna druga delikatnie slabsza.czasem sie czuje rano jakbym miala dostac okres bo tak mnie pobolewa brzuch ja zawsze na okres no ale skoro mi sie juz spoznia od czwartku to chyba nie ma odwrotu nie?do lekarza musze czekac az 2 tyg.bo takie sa terminy.pomozcie?czy napewno jestem w ciazy ten brzuch mnie marwti?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Sybilla, gratulacje
![]() Madziarka, z tego co wiem to nawet jak jedna z dwoch kresek jest bardzo delikatna to oznacza ciaze. Chociaz moze to zalezy od rodzaju testu ciazowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no wlasnie bylo napisane ze jedna moze byc slabsza kreska.w sumie mialam czekac 3 minuty no i tak zaczelo sie pojawiac po jakis 3 minutach.a kiedy te objawy na okres znikna?siedze i jak mnie zaboli brzuch to jak glupia ide sprawdzic czy nie dostalam okresu.zazwyczaj dzien przed okresem zaczynam sie zabezpieczac wkladkami ale juz mi sie nie chce nosic do pracy bo mnie to wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja tez co chwile sprawdzalam, czy nie dostalam okresu, ale i tak podejrzewalam ze jestem w ciazy, bo cykle mam bardzo regularne i nawet czeste podroze na to nie wplywaly. Po zrobieniu testu bylam na 100% pewna ze jestem w ciazy. Jedna z kresek na tescie tez byla dosc delikatna. Objawy okresowe (same bole brzuszka) minely po kilku dniach, ale pozostalo obrzmienie piersi. Odczuwalam tez bol jakby w prawym jajniku do okolo 14 tc przy cwiczeniach, spacerowaniu i jezdzeniu rowerem pozniej to samoistnie przeszlo. No i oczywiscie pojawily sie na samym poczatku mdlosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No dziewczynki jutro GIN żeby tylko się nie okazało że to jakiś fałszywy alarm... Mój mąż troszkę zwariował mówi do brzucha i ciagle powtarza nie denerwuj się nie denerwuj się co powoli paradoksalnie doprowadza mnie do szału
![]() Ogólnie czuje się dobrze tylko czasem mnie zemdli ![]() ![]() BUZIAKI |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Sybilla tutaj jest link do watku w ktorym wypisane jest co mozna a czego nie w czasie ciazy:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=133320 Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jak pojawia sie druga kreska to ciąża ona pijawia sie nie od razu tylko okolo 1-2 min bo mi sama sie tak pojawila
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
DZISIAJ dziewczynki wielki dzień wizyta u GIN mam nadzieje ze nie powie mi że to tylko pomyłka
![]() ![]() Trzymajcie kciuki BUZIAKI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jasne, trzymamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no dłuuugo się nie oddzywałam ale już jestem po wizycie i po powiadomieniu wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ehh mam nadzieje ze te mdłości nie będą mnie wiecznie trzymać i miną szybko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.