|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dyskomfort cery
mam cerę mieszaną. stosuję krem nawilżający "lirene". po kilku godzinach od wchłonięcia się kremu powstaje dziwne uczucie na skórze twarzy: jest ona tłusta w dotyku w strefie T (oprócz skóry na nosie) i mam uczucie "maski". twarz robi się nieco zaczerwieniona i nieco gorąca. to jest takie uczucie, jakbym przebywała w zbyt ogrzewanym pomieszczeniu i wówczas skóra wydzielałaby dużo sebum. hmmm, nie wiem, czy krem jest za tłusty i ma za mało właściwości nawilżających? naprawdę już nie wiem, jakiego kremu mam używać. zastanawiam się nad "iwostinem (intensywnym kremem nawilżającym o przedłużonym działaniu z filtrami UVA/UVB)", ale czytałam na KWC negatywne opinie na temat tego kosmetyku, że "pozostawia tłustą warstewkę na twarzy". nie wiem, czy warto próbować, czy nie zrobi on z moją cerą tego samego, co wszystkie inne kremy...proszę o jakąś radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: dyskomfort cery
chciałam dodać, że czuję, że cera jest wysuszona pomimo tego, że staram się ją intensywnie nawilżać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Stinko, poczytaj o Physiogelu firmy Stiefel, mozesz tez poprosic o próbkę w jakiejś dobrej aptece (mówię o kremie, chociaż tjest też płyn do demakijażu, równie dobry), jak wrzucisz w wyszukiwarke, to wyskoczy ci duuuuzo na temat tego środka, na KWC tez warto poczytac
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj!
Mam podobny problem, gdyż mam cere mieszaną i dotychczas stosowałam kremy nawilżające, a to jest "drobny" bład ![]() gdyż Twoja skóra potrzebuje nawilżania suchej partii skóry, a matowienia tłustej i dlatego po zastosowaniu kremu nawilżającego masz wrażenie filtra i maski ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! Molly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.