Gniazdko - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 14:50   #1
Mila 23
Rozeznanie

Gniazdko

Moze ktoras z Was ma lub miala podobny problem: jak zlikwidowac male gniazdko na glowie? po umyciu glowy nie wyglada to az tak zle, lecz juz na drugi dzien niestety staje sie ono coraz bardziej widoczne. moze tez wiecie jak sie czesac zeby to ukryc, lub zmniejszyc lub calkowice zmienic kierunek wzrostu wlosow w tym miejscu? - bo na tym chyba bazuje ,,gniazdo" ze wlosy w tym miescu rosna w odwrotnym kierunku niz pozostale i jak sie sie rozczesuje z reszta to taka kepka zwyczajnie sterczy....
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 17:06   #2
Magdalene29
Rozeznanie

Dot.: Gniazdko

Przyłączam się do pytania - mam ten sam problem i długie włosy tutak niczego nie zmieniają. Po nocy gniazdo wygląda tragicznie, a dodatkowo w tym miejscu mam przerzedzone włosy. Ratunku!

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 10:10   #3
misniebieski
Przyczajenie

Proponuje po wyschnieciu wlosw nalozyc zel beton na reka i na czubku,owalnymi ruchami wcierac zel,az zrobi sie szopka na czubku, natapirowac te mejsce delikatnie, popryskac lakieram i gotowe, co raz przeczesac, tak robia w salonach ))
misniebieski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 17:01   #4
Inna_693
Raczkowanie

Ja mam podobny problem... Jednak u mnie pomaga zaczesanie i wylakierowanie tego. a zaraz po umyciu lekko wilgotne układam. Również tak, aby nie było widoczne.
Inna_693 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 19:11   #5
Mila 23
Rozeznanie

Jak je rozczeszesz a potem zlakierujesz, to przeciez lakier potem sprawia ze robia sie takie ,,straczki" w tym miejscu i nawet preciagajac reka malo zdzialasz. Bo lakier sprawia ze wlosy zrobia sie sztywne
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 23:04   #6
frecha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misniebieski Pokaż wiadomość
Proponuje po wyschnieciu wlosw nalozyc zel beton na reka i na czubku,owalnymi ruchami wcierac zel,az zrobi sie szopka na czubku, natapirowac te mejsce delikatnie, popryskac lakieram i gotowe, co raz przeczesac, tak robia w salonach ))

Przepraszam, może się nie znam, ale mam pytanie:
W jakich salonach tak robią ???
Stary 2012-01-31, 23:10   #7
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Moze ktoras z Was ma lub miala podobny problem: jak zlikwidowac male gniazdko na glowie? po umyciu glowy nie wyglada to az tak zle, lecz juz na drugi dzien niestety staje sie ono coraz bardziej widoczne. moze tez wiecie jak sie czesac zeby to ukryc, lub zmniejszyc lub calkowice zmienic kierunek wzrostu wlosow w tym miejscu? - bo na tym chyba bazuje ,,gniazdo" ze wlosy w tym miescu rosna w odwrotnym kierunku niz pozostale i jak sie sie rozczesuje z reszta to taka kepka zwyczajnie sterczy....
Pytalam sie fryzjerki - powiedziala, ze niestety gniazdka nie da sie zlikwidowac, ale mozna mu zaradzic przez natapirowanie wlosow lub regularnie 'zaczesywanie' tego miejsca w ciagu dnia.

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 07:40   #8
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Pytalam sie fryzjerki - powiedziala, ze niestety gniazdka nie da sie zlikwidowac, ale mozna mu zaradzic przez natapirowanie wlosow lub regularnie 'zaczesywanie' tego miejsca w ciagu dnia.
No tak, choć nawet w ciągu dnia zaczynają się tam włosy rozłazić. A najgorzej jest po myciu wieczorem, następnego dnia nie ma możliwości zaczesania, tapirowanie też nic nie daje

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 11:38   #9
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
No tak, choć nawet w ciągu dnia zaczynają się tam włosy rozłazić. A najgorzej jest po myciu wieczorem, następnego dnia nie ma możliwości zaczesania, tapirowanie też nic nie daje
Hmm...moze mozesz jakos upiac kosmyk wsuwka w kolorze wlosow, tak zeby zaslanial...ale nie wiem, jak to sie sprawdzi.

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 14:55   #10
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frecha Pokaż wiadomość
Przepraszam, może się nie znam, ale mam pytanie:
W jakich salonach tak robią ???
W osiedlowych- takich, w których właścicielka ma mahoniową trwałą "na barana", a wystrój w najdrobniejszym szczególe pamięta wczesnego Gierka.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 14:58   #11
karolowanka
Rozeznanie

a gdyby po umyciu włosów, w jeszcze wilgotne wgnieśc w to miejsce mocny żel i podpiąc żabkami tak, jak chciałybyśmy, żeby włosy były ułożone? po wyschnięciu, jeżeli zrobią się sztywne sucharki to wystarczy odgnieśc. Taki tam sposób kręconowłosych, może i Wam się to przyda
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 19:10   #12
sylvi300
Zakorzenienie

ja zmieniłam przedziałek, z prawego boku na lewy, trochę pomogło zresztą mi się włosy układają z tyłu dziwnie, bo ja mam 2 takie gniazdka, mama mówiła, że tak mam od małego i zawsze był problem z fryzurą

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-02-03 o 19:11
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości