|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czy po porodzie/w ciąży wyglądacie/wyglądałyście jak wasze mamy?
Sporo słyszałam na temat tego, że np rozstępy, elastyczność skóry są dziedziczne. Albo np że wystarczy spojrzeć na matkę kobiety a już wiadomo jak będzie wyglądała za parę lat...
Zastanawiam się jak to było u was. Czy jeśli wasza mama miała duże rozstępy po ciąży-tez je macie, czy jesli wasza mama od razu po porodzie zgubiła brzuch-wy także, itd. Wiem, że prawdopodobieństwo jest, ale raczej chciałabym wiedzieć czy to jest regułą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy po porodzie/w ciąży wyglądacie/wyglądałyście jak wasze mamy?
Ja jestem bardzo podobna do mojej mamy i babci i mam figurę i cerę po nich, co ma wady i zalety
![]() A moja siostra jest pod tym względem podobna do taty, czyli wzrost, figura (prócz biustu ![]() no to u mnie pól na pól, czyli nie jest to regułą.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-02-21 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie jest sądząc po mnie i mojej mamie. Wszystko i w przebiegu ciąży, i wyglądzie/dochodzeniu do siebie po porodzie nas różni.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja wyglądam jak siostra Ojca. Wypisz wymaluj - te same małe stopy, drobna budowa, niska, malutka głowka. Ona majać 61 po dwoch ciążąch i niezbyt usłanym różami życiem wygląda figura ja nastka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gang Iren
|
nie jestem podobna do mamy i w ciąży/po porodzie z tego co wiem też wyglądałyśmy inaczej.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem podobna do mamy, a porownanie po porodzie- ciezko bo inny wiek porodu, ilosc porodów,itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moja mama nie ma żadnych zdjęć z okresu ciąży, a jak nosiła mojego młodszego brata to jakoś nie zapisało się w mojej pamięci
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mam dużo wspólnych cech z mamą, ale też nie mogę powiedzieć, by było między nami jakieś uderzające podobieństwo.
Z ciążami j/w - dużo spraw wyglądało identycznie, ale kilka nas w nieznacznym stopniu różniło. Np. rozstępy - żadna nie miała. Żadnej też nie zmienił się potem ani kształt piersi, ani figura. Przybieranie na wadze - obu nam przybyło po 17 kg. Chudnięcie - mama już po pół roku była już szczuplejsza, niż przed ciążą. Ja musiałam czekać na to prawie rok, ale grunt, że schudłam ![]() W kwestiach o które pytasz różnice były więc małe, u mnie sprawdziła się teoria o tym, że elastyczność skóry czy skłonności do tycia/chudnięcia ją dziedziczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... Jeśli chodzi o ciążę, to zarówno ja, jak i moja siostra przeszłyśmy ją tak samo, jak mama - zero rozstępów, brak rozciągniętej skóry na brzuchu, piersi takie same, jak przed ciążą. Ogólnie figura w bardzo dobrym stanie po ciąży, więc ja ogólnie nie narzekam i cieszę się, że odziedziczyłam takie geny po mamie - moja mama ma w chwili obecnej 56 lat, a wygląda na 45 jest, jest zgrabna i zadbana - mam nadzieję, że też będę się tak starzeć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
U mnie w rodzinie rozstepow nie bylo.Ale moja mama w ciazach nie tyla za bardzo, a po chudla, a ja odwrotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info
![]() Zastanawiałam się nad tym, bo właściwie nie mam do kogo w rodzinie się odnieść, czy porównać. Strasznie się boję, bo jestem w 4 m-cu ciąży i mimo, że bardzo się z niej cieszę to nie wiem co się stanie z moim ciałem. Moja mama urodziła 3 dzieci i niestety bardzo odbiło się to na jej wyglądzie. Ma straszne rozstępy, nawet teraz, po ok 25 latach. Skóra także zupełnie straciła jędrność. Ja w okresie dojrzewania juz nabawiłam się rozstępów na udach i biodrach, także wiem, że faktycznie mam tą skłonność. Mam tylko nadzieję, że będzie jakaś szansa chociaż trochę powrócić do siebie, bo w przeciwieństwie do mamy mam całkiem inną figurę i raczej wdałam się do ojca pod tym względem. ![]() No cóż, na razie nawilżam i masuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Z moich spostrzeżeń wynika że nawet jeśli po porodzie córka fiz. nie poszła w ślady matki to i tak zaczyna się powoli - ta sama fryzura, sposób zachowania nawet... poważnie takie mam przypadki wokoło.
Ja nie wyglądam jak mama tylko dlatego że się wzięłam za ćwiczenia, no w każdym razie po 1 ciąży bo teraz mi się nie chce. Ale to i tak nie ta figura, ona większe piersi, ja bezbiuście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przecież mówiłam o swoich przypadkach na około
![]() Większość pada niedaleko od jabłoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jak dorastałam to miałam rozstępy na biodrach w czasie ciąży ani jednego. Przytyłam tylko 10 kg moja mama 25
![]() ![]() Jedne co nasz łączy po porodzie to szaleńcza miłość do dziecka, coś z cyklu podpieram się nosem ale i tak robię ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.