|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Gdzie to zgłosić? Do której kategorii?
Jak w tytule, gdzie zgłosić bazę i podkład rozświetlający w jednym? Do baz, do podkładów?
Dzięki za odpowiedź. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie to zgłosić? Do której kategorii?
Zależy na co kładzie nacisk producent
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Babciu.
Chodzi o to, że producent [avon] nie kładzie nacisku... Dokładnie chodzi o ten produkt --> http://www.allegro.pl/item122360311_...lad_2_w_1.html Sama oceń. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że bardziej to pasuje do podkładów. taki podkład rozświtlający, który wygładza skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ok, dziękuję Wam.
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym zgłosić do KWC krem, który jednocześnie służy: wygładzaniu blizn, zmniejsza trądzik i redukuje rozstępy.
Kompletnie nie wiem do której kategorii go przypisać ![]() Edit: Już go odnalazłam ale jeszcze w starym opakowaniu i z jakąś piorunującą ceną ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Proponuję tu:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=49 ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy Żel i szampon w jednym o zapachu unisex- zgłosić to kategorii higiena ogólna???? Wolę się upewnić jakby co;/ Z góry dzięki za odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To znowu ja
![]() ![]() Szampony zwiększające objętość są tutaj a do włosów farbowanych tutaj ![]() Więc nie wiem gdzie- a szampon YR- jest rewelacyjny i chciałabym aby był w katalogu KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
chciałam donieść, że w kwc nie działa ta emotka --->
![]() proszę o poprawki. ![]() Nie wiedziałam gdzie o tym napisać, to podłączyłam się do tego wątku. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Problem z kategorią
Gdzie zamieścić przeciwzmarszczkowy krem normalizujący na dzień i na noc, polecany od 25 roku życia? Przecież nie w kremach uniwersalnych na noc i na dzień i nie w kremach uniwersalnych na dzień i na noc do cery dojrzałej więc gdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z kategorią
A jak brzmii dokładnie nazwa produktu? Co to za produkt?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ w kategorii "Dla cery dojrzałej - uniwersalne" mieszczą się kremy, które nie mają przypisanej cezury wiekowej ("krem do cery dojrzałej" - ogólnie), w tym przypadku stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie - nalezy więc go zgłosić do kremów po 25rż na dzień. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale nie będziemy zakładać kolejnej podkategorii - ilość recenzji w zbiorze "po 25, na dzień i na noc" jest minimalna.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A niby dlaczego mam go zgłaszać do kategorii kremów na dzień, skoro na opakowaniu pisze wyraźnie, że jest i na noc i na dzień?
Skoro nie ma takiej kategorii to myślę, że sensowniej będzie to zgłosić do kategorii kremów do cery dojrzałej na noc i na dzień ponieważ jest to krem przeciwzmarszczkowy więc można go bardziej podciągnąć do cery dojrzałej ze zmarszczkami bo jest polecany po 25 roku życia więc dla wszystkich po 25 roku życia, po 50 też można go przecież używać. Niektórzy, jak np. ja czasem szukam kremów uniwersalnych i na dzień i na noc w jednym kremie więc umieszczę go w kremach uniwersalnych dla cery dojrzałej na noc i na dzień żeby ktoś inny jak będzie szukał nie przeoczył np. tego kremu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zgłosisz w innej kategorii niż Bunia powiedziała, kosmetyk zostanie przesunięty do właściwej i kropka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie zadaję setki pytań. Myślałam, że przeoczyłam jakąś kategorię.
A Wy bierzecie pod uwagę inne zdanie niż Wasze? Podałam racjonalne argumenty, które przemawiają za tym, że taki krem trzeba umieścić w kategorii kremów uniwersalnych (na dzień i na noc) dla cery dojrzałej. Przeczytałaś to może? Dlaczego umieszczać krem w kategorii kremów na dzień skoro jest i na noc i na dzień, to jest mylące a skoro ma działanie silnie przeciwzmarszczkowe więc logiczne jest, że nadaje się również do cery dojrzałej. "Zgłosisz w innej kategorii niż Bunia powiedziała, kosmetyk zostanie przesunięty do właściwej i kropka." A dlaczego właśnie ta kategoria jest właściwa a kremów uniwersalnych nie? Bo tak ktoś subiektywnie uważa i ma jakąś tam władzę i nawet na złość umieści ją tam, gdzie tak naprawde być nie powinna? Proszę napisz mi co jest niewłaściwego w umieszczeniu go tam, gdzie napisałam? "Ponieważ w kategorii "Dla cery dojrzałej - uniwersalne" mieszczą się kremy, które nie mają przypisanej cezury wiekowej ("krem do cery dojrzałej" - ogólnie), w tym przypadku stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie" A tu jedno wyklucza drugie ponieważ jest oddzielna kategoria - KREMY DO CERY W KAŻDYM WIEKU - UNIWERSALNE (NA DZIEŃ I NA NOC) i jest też druga kategoria - KREMY DO CERY DOJRZAŁEJ - UNIWERSALNE DO CERY DOJRZAŁEJ. Więc jak kremy, któe są przeznaczone do cery dojrzałej mogą nie mieć przypisanej cezury wiekowej, skoro pod spodem jest druga kategoria do cer w każdym wieku? W Kremach do cery dojrzałej są zawarte i kremy do cery po 25 r. życia więc chyba logiczne jest, że taki właśnie krem trzeba umieścić w kremach uniwersalnych dla cery dojrzałej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego są kompetentne osoby,a nie TY. Wszystko ma swoją logikę, a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda.
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A dlaczego to one są akurat kompetentne? Gdzie taką kompetencję się zdobywa? Jest jakaś szkoła Wizaż, gdzie dostaje się tytuł kompetentnej? Jest jasny regulamin, kodeks i tyle i każdy ma się do niego stosowawać, i moderator i ja, czyż nie? Więc o jakiej Ty kompetencji piszesz?
A forum jest po to żeby dyskutować jak sama nazwa wskazuje i rozwiewać różne wątpliwości. Powiedz mi co jest złego w tym co napisałam? Co Ci się nie podoba w tej kategorii? No użyj jakichś racjonalnych argumetów a nie wymagaj bezwzględnego posłuszeństwa bo ktoś jest rzekomo bardziej kompetentny ode mnie, tylko w czym bardziej kompetentny? W kategoriach kremów? Heheh... "Wszystko ma swoją logikę, a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda." Jakie wszystko? Podałam logiczne wyjaśnienie, nie można? Nie potrafisz dyskutować? Tylko wtórujesz swoim koleżankom? A może spokojnie przeczytaj co napisałam i do tego się ustosunkuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
widzę że lubisz rozkazywać
![]() proponuję, abyś się troszkę uspokoiła i żebyś to TY przeczytała co dziewczyny pisały do Ciebie w tym wątku. Bo chyba Ty nie czytasz, co one piszą ![]() ![]() P.s. I nie pisałam, że one są bardziej kompetentne od Ciebie, tylko napisałam, że od podejmowania decyzji są kompetentne osoby, wyznaczone do tego. Oj, nie czytasz dokładnie co się do Ciebie piszę ![]() eot ![]() papa ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogódź się z tym, że od podejmowania decyzji są tutaj specjalnie wyznaczone przez właściciela tego portalu osoby, Ty do nich nie należysz. Otrzymałaś odpowiedź od takiej osoby i niczego w tej kwestii nie zmienisz. EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
"P.s. I nie pisałam, że one są bardziej kompetentne od Ciebie, tylko napisałam, że od podejmowania decyzji są kompetentne osoby, wyznaczone do tego.
Oj, nie czytasz dokładnie co się do Ciebie piszę" Czytam bardzo dokładnie, napisałaś wyraźnie: "...to nie TY decydujesz co i w jakiej kategorii ma być. Od tego są kompetentne osoby,a nie TY" Napisałaś bardzo jasno, od tego są kompetentne osoby, a nie ja, czyli niekompetentna. Myślę, że już jaśniej nie można tego zrozumieć. No chyba, że wszystko ma swoją logikę a ja tej logiki nie rozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypomnę, że wątek dot. kategorii kremu i zaytałam co jest nie tak z moim zdaniem odnośnie tego. Może przeczytałabyś spokojnie jeszcze raz wątek od początku i dojdziesz do wniosków podobnych jak ja a mianowicie, że spytałam do jakiej kategorii krem zgłosić, po czym dostałam odp., że do takiej i takiej z czym się nie zgodziłam i zaproponowałam inną i umotywowałam dlaczego i właśnie od tego momentu zaczęła się ta niemiła dyskusją ponieważ nie przyjęłam jedynego i słusznego zdanie moderatora, czyż nie? Bo właśnie tak to niestety wygląda. A ja tylko napisałam co o tym myślę, po czym ktoś mnie pouczył, że będzie tak jak każe moderator bo to on jest kompententny, nie ja. Czy na tym ma polegać dyskusja? Mam nadzieję, że nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
zielony stworek
|
Chcę zgłosić kredkę ,ale producent na opakowaniu podaje,że jest to produkt wielofunkcyjny eye/lip liner czyli kredka do oczu i ust.Gdzie powinnam ją zgłosić-kredki do powiek czy konturówki do ust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W przypadkach kosmetyków wielofunkcyjnych stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie - czyli jeśli jest eye/lip to do kredek do oczu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.