Gdzie to zgłosić? Do której kategorii? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-25, 23:16   #1
Pomadka
Zakorzenienie

Exclamation

Gdzie to zgłosić? Do której kategorii?

Jak w tytule, gdzie zgłosić bazę i podkład rozświetlający w jednym? Do baz, do podkładów?

Dzięki za odpowiedź.
Stary 2006-08-28, 20:12   #2
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie to zgłosić? Do której kategorii?

Zależy na co kładzie nacisk producent Moze zgłoś w podkładach, najwyżej sie zmieni kategorię

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-28, 20:25   #3
Pomadka
Zakorzenienie

Dzięki Babciu.
Chodzi o to, że producent [avon] nie kładzie nacisku... Dokładnie chodzi o ten produkt --> http://www.allegro.pl/item122360311_...lad_2_w_1.html
Sama oceń.
Stary 2006-08-28, 20:45   #4
enigma1985
Zadomowienie

wydaje mi się, że bardziej to pasuje do podkładów. taki podkład rozświtlający, który wygładza skórę.
enigma1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-30, 19:14   #5
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Dzięki Babciu.
Chodzi o to, że producent [avon] nie kładzie nacisku... Dokładnie chodzi o ten produkt --> http://www.allegro.pl/item122360311_...lad_2_w_1.html
Sama oceń.
Sprzedawcy Avonu sami lokują to w podkładach, więc zdecydowanie podkład

Jędrek ma...

Stary 2006-08-30, 20:39   #6
Pomadka
Zakorzenienie

Ok, dziękuję Wam.
Stary 2006-09-15, 18:12   #7
yedanna
Zakorzenienie

Chciałabym zgłosić do KWC krem, który jednocześnie służy: wygładzaniu blizn, zmniejsza trądzik i redukuje rozstępy.
Kompletnie nie wiem do której kategorii go przypisać

Edit: Już go odnalazłam ale jeszcze w starym opakowaniu i z jakąś piorunującą ceną

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 18:29   #8
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Proponuję tu:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=49

Jędrek ma...

Stary 2006-11-30, 10:59   #9
Seona
Zakorzenienie

Czy Żel i szampon w jednym o zapachu unisex- zgłosić to kategorii higiena ogólna???? Wolę się upewnić jakby co;/ Z góry dzięki za odp.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 22:07   #10
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Czy Żel i szampon w jednym o zapachu unisex- zgłosić to kategorii higiena ogólna???? Wolę się upewnić jakby co;/ Z góry dzięki za odp.
Tak

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 15:45   #11
Seona
Zakorzenienie

To znowu ja Gdzie mam zgłosić szampon zwiększający objętość do włosów farbowanych

Szampony zwiększające objętość są tutaj a do włosów farbowanych tutaj
Więc nie wiem gdzie- a szampon YR- jest rewelacyjny i chciałabym aby był w katalogu KWC

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 16:44   #12
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
To znowu ja Gdzie mam zgłosić szampon zwiększający objętość do włosów farbowanych

Szampony zwiększające objętość są tutaj a do włosów farbowanych tutaj
Więc nie wiem gdzie- a szampon YR- jest rewelacyjny i chciałabym aby był w katalogu KWC
Do farbowanych

Jędrek ma...

Stary 2007-09-15, 15:31   #13
Pomadka
Zakorzenienie

chciałam donieść, że w kwc nie działa ta emotka ---> <--- pojawia się tylko w formie kodu, ale nie obrazka/buźki.
proszę o poprawki.

Nie wiedziałam gdzie o tym napisać, to podłączyłam się do tego wątku.
Stary 2007-11-16, 15:53   #14
Ewelina79
Raczkowanie

Problem z kategorią

Gdzie zamieścić przeciwzmarszczkowy krem normalizujący na dzień i na noc, polecany od 25 roku życia? Przecież nie w kremach uniwersalnych na noc i na dzień i nie w kremach uniwersalnych na dzień i na noc do cery dojrzałej więc gdzie?
Ewelina79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 17:26   #15
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Problem z kategorią

A jak brzmii dokładnie nazwa produktu? Co to za produkt?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 18:01   #16
Ewelina79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A jak brzmii dokładnie nazwa produktu? Co to za produkt?
No przecież podałam nazwę produktu: "przeciwzmarszczkowy krem normalizujący na dzień i na noc", polecany od 25 roku życia.
Stary 2007-11-16, 22:57   #17
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina79 Pokaż wiadomość
No przecież podałam nazwę produktu: "przeciwzmarszczkowy krem normalizujący na dzień i na noc", polecany od 25 roku życia.
Ponieważ w kategorii "Dla cery dojrzałej - uniwersalne" mieszczą się kremy, które nie mają przypisanej cezury wiekowej ("krem do cery dojrzałej" - ogólnie), w tym przypadku stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie - nalezy więc go zgłosić do kremów po 25rż na dzień. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale nie będziemy zakładać kolejnej podkategorii - ilość recenzji w zbiorze "po 25, na dzień i na noc" jest minimalna.

Jędrek ma...

Stary 2007-11-16, 23:26   #18
Ewelina79
Raczkowanie

A niby dlaczego mam go zgłaszać do kategorii kremów na dzień, skoro na opakowaniu pisze wyraźnie, że jest i na noc i na dzień?

Skoro nie ma takiej kategorii to myślę, że sensowniej będzie to zgłosić do kategorii kremów do cery dojrzałej na noc i na dzień ponieważ jest to krem przeciwzmarszczkowy więc można go bardziej podciągnąć do cery dojrzałej ze zmarszczkami bo jest polecany po 25 roku życia więc dla wszystkich po 25 roku życia, po 50 też można go przecież używać. Niektórzy, jak np. ja czasem szukam kremów uniwersalnych i na dzień i na noc w jednym kremie więc umieszczę go w kremach uniwersalnych dla cery dojrzałej na noc i na dzień żeby ktoś inny jak będzie szukał nie przeoczył np. tego kremu.
Stary 2007-11-17, 12:12   #19
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
A niby dlaczego mam go zgłaszać do kategorii kremów na dzień, skoro na opakowaniu pisze wyraźnie, że jest i na noc i na dzień?
Dlatego, że otrzymałaś odpowiedź na swoje pytanie od admina KWC.

Cytat:
Skoro nie ma takiej kategorii to myślę, że sensowniej będzie to zgłosić do kategorii kremów do cery dojrzałej na noc i na dzień ponieważ jest to krem przeciwzmarszczkowy więc można go bardziej podciągnąć do cery dojrzałej ze zmarszczkami bo jest polecany po 25 roku życia więc dla wszystkich po 25 roku życia, po 50 też można go przecież używać. Niektórzy, jak np. ja czasem szukam kremów uniwersalnych i na dzień i na noc w jednym kremie więc umieszczę go w kremach uniwersalnych dla cery dojrzałej na noc i na dzień żeby ktoś inny jak będzie szukał nie przeoczył np. tego kremu.
Po co zadajesz setki pytań, skoro i tak nie bierzesz odpowiedzi pod uwagę i robisz po swojemu?
Zgłosisz w innej kategorii niż Bunia powiedziała, kosmetyk zostanie przesunięty do właściwej i kropka.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 13:47   #20
Ewelina79
Raczkowanie

Nie zadaję setki pytań. Myślałam, że przeoczyłam jakąś kategorię.
A Wy bierzecie pod uwagę inne zdanie niż Wasze?

Podałam racjonalne argumenty, które przemawiają za tym, że taki krem trzeba umieścić w kategorii kremów uniwersalnych (na dzień i na noc) dla cery dojrzałej. Przeczytałaś to może? Dlaczego umieszczać krem w kategorii kremów na dzień skoro jest i na noc i na dzień, to jest mylące a skoro ma działanie silnie przeciwzmarszczkowe więc logiczne jest, że nadaje się również do cery dojrzałej.

"Zgłosisz w innej kategorii niż Bunia powiedziała, kosmetyk zostanie przesunięty do właściwej i kropka." A dlaczego właśnie ta kategoria jest właściwa a kremów uniwersalnych nie? Bo tak ktoś subiektywnie uważa i ma jakąś tam władzę i nawet na złość umieści ją tam, gdzie tak naprawde być nie powinna? Proszę napisz mi co jest niewłaściwego w umieszczeniu go tam, gdzie napisałam?

"Ponieważ w kategorii "Dla cery dojrzałej - uniwersalne" mieszczą się kremy, które nie mają przypisanej cezury wiekowej ("krem do cery dojrzałej" - ogólnie), w tym przypadku stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie" A tu jedno wyklucza drugie ponieważ jest oddzielna kategoria - KREMY DO CERY W KAŻDYM WIEKU - UNIWERSALNE (NA DZIEŃ I NA NOC) i jest też druga kategoria - KREMY DO CERY DOJRZAŁEJ - UNIWERSALNE DO CERY DOJRZAŁEJ. Więc jak kremy, któe są przeznaczone do cery dojrzałej mogą nie mieć przypisanej cezury wiekowej, skoro pod spodem jest druga kategoria do cer w każdym wieku? W Kremach do cery dojrzałej są zawarte i kremy do cery po 25 r. życia więc chyba logiczne jest, że taki właśnie krem trzeba umieścić w kremach uniwersalnych dla cery dojrzałej.
Stary 2007-11-17, 14:11   #21
olik04
Zakorzenienie

Cytat:

"Zgłosisz w innej kategorii niż Bunia powiedziała, kosmetyk zostanie przesunięty do właściwej i kropka." A dlaczego właśnie ta kategoria jest właściwa a kremów uniwersalnych nie? Bo tak ktoś subiektywnie uważa i ma jakąś tam władzę i nawet na złość umieści ją tam, gdzie tak naprawde być nie powinna? Proszę napisz mi co jest niewłaściwego w umieszczeniu go tam, gdzie napisałam?
jejku, pogódź się z tym, że to nie TY decydujesz co i w jakiej kategorii ma być.
Od tego są kompetentne osoby,a nie TY. Wszystko ma swoją logikę, a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda.
Stary 2007-11-17, 14:37   #22
Ewelina79
Raczkowanie

A dlaczego to one są akurat kompetentne? Gdzie taką kompetencję się zdobywa? Jest jakaś szkoła Wizaż, gdzie dostaje się tytuł kompetentnej? Jest jasny regulamin, kodeks i tyle i każdy ma się do niego stosowawać, i moderator i ja, czyż nie? Więc o jakiej Ty kompetencji piszesz?

A forum jest po to żeby dyskutować jak sama nazwa wskazuje i rozwiewać różne wątpliwości. Powiedz mi co jest złego w tym co napisałam? Co Ci się nie podoba w tej kategorii?
No użyj jakichś racjonalnych argumetów a nie wymagaj bezwzględnego posłuszeństwa bo ktoś jest rzekomo bardziej kompetentny ode mnie, tylko w czym bardziej kompetentny? W kategoriach kremów? Heheh...
"Wszystko ma swoją logikę, a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda." Jakie wszystko? Podałam logiczne wyjaśnienie, nie można? Nie potrafisz dyskutować? Tylko wtórujesz swoim koleżankom? A może spokojnie przeczytaj co napisałam i do tego się ustosunkuj.
Stary 2007-11-17, 14:47   #23
olik04
Zakorzenienie

widzę że lubisz rozkazywać
proponuję, abyś się troszkę uspokoiła i żebyś to TY przeczytała co dziewczyny pisały do Ciebie w tym wątku. Bo chyba Ty nie czytasz, co one piszą . A cierpliwie odpisują na Twoje zarzuty, pytania itp

P.s. I nie pisałam, że one są bardziej kompetentne od Ciebie, tylko napisałam, że od podejmowania decyzji są kompetentne osoby, wyznaczone do tego.
Oj, nie czytasz dokładnie co się do Ciebie piszę

eot
papa
Stary 2007-11-17, 15:12   #24
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zadaję setki pytań. Myślałam, że przeoczyłam jakąś kategorię.
A Wy bierzecie pod uwagę inne zdanie niż Wasze?

Podałam racjonalne argumenty, które przemawiają za tym, że taki krem trzeba umieścić w kategorii kremów uniwersalnych (na dzień i na noc) dla cery dojrzałej. Przeczytałaś to może? Dlaczego umieszczać krem w kategorii kremów na dzień skoro jest i na noc i na dzień, to jest mylące a skoro ma działanie silnie przeciwzmarszczkowe więc logiczne jest, że nadaje się również do cery dojrzałej.
Nie, zawsze czytam tylko tytuł wątku, nawet nie rzucając okiem na posty w nim zawarte. To, że zacytowałam Twoją odpowiedź to totalny przypadek...
Pogódź się z tym, że od podejmowania decyzji są tutaj specjalnie wyznaczone przez właściciela tego portalu osoby, Ty do nich nie należysz.
Otrzymałaś odpowiedź od takiej osoby i niczego w tej kwestii nie zmienisz.
EOT.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 16:23   #25
Ewelina79
Raczkowanie

"P.s. I nie pisałam, że one są bardziej kompetentne od Ciebie, tylko napisałam, że od podejmowania decyzji są kompetentne osoby, wyznaczone do tego.
Oj, nie czytasz dokładnie co się do Ciebie piszę"

Czytam bardzo dokładnie, napisałaś wyraźnie: "...to nie TY decydujesz co i w jakiej kategorii ma być. Od tego są kompetentne osoby,a nie TY" Napisałaś bardzo jasno, od tego są kompetentne osoby, a nie ja, czyli niekompetentna. Myślę, że już jaśniej nie można tego zrozumieć. No chyba, że wszystko ma swoją logikę a ja tej logiki nie rozumiem.
Stary 2007-11-17, 16:24   #26
Ewelina79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Nie, zawsze czytam tylko tytuł wątku, nawet nie rzucając okiem na posty w nim zawarte. To, że zacytowałam Twoją odpowiedź to totalny przypadek...
Pogódź się z tym, że od podejmowania decyzji są tutaj specjalnie wyznaczone przez właściciela tego portalu osoby, Ty do nich nie należysz.
Otrzymałaś odpowiedź od takiej osoby i niczego w tej kwestii nie zmienisz.
EOT.
jelonku ja do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytanie.

Przypomnę, że wątek dot. kategorii kremu i zaytałam co jest nie tak z moim zdaniem odnośnie tego. Może przeczytałabyś spokojnie jeszcze raz wątek od początku i dojdziesz do wniosków podobnych jak ja a mianowicie, że spytałam do jakiej kategorii krem zgłosić, po czym dostałam odp., że do takiej i takiej z czym się nie zgodziłam i zaproponowałam inną i umotywowałam dlaczego i właśnie od tego momentu zaczęła się ta niemiła dyskusją ponieważ nie przyjęłam jedynego i słusznego zdanie moderatora, czyż nie? Bo właśnie tak to niestety wygląda. A ja tylko napisałam co o tym myślę, po czym ktoś mnie pouczył, że będzie tak jak każe moderator bo to on jest kompententny, nie ja.
Czy na tym ma polegać dyskusja? Mam nadzieję, że nie.
Stary 2008-01-10, 12:59   #27
kaledonia
zielony stworek

Chcę zgłosić kredkę ,ale producent na opakowaniu podaje,że jest to produkt wielofunkcyjny eye/lip liner czyli kredka do oczu i ust.Gdzie powinnam ją zgłosić-kredki do powiek czy konturówki do ust

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 18:08   #28
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

W przypadkach kosmetyków wielofunkcyjnych stosujemy zasadę pierwszeństwa w nazwie - czyli jeśli jest eye/lip to do kredek do oczu

Jędrek ma...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości