|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuć szczęściarza to wody, a wypłynie z ryba w zębach...
... a biednemu to zawsze wiatr w oczy.
![]() Właśnie przeczytałam artykuł o Tomaszu Mrowcu (gośc ma szczęście do konkursów, jak, dosłownie ;-), Goguś, kuzyn Kaczora Donalda ) ![]() Kurczę, az chce się rzec... ![]() Wierzycie, w to, że Los, czy Nie Wiem Co/Kto Tam, miewa swoje osobiste sympatie i antypatie..? Jednemu to zawsze malinowo, a drugiemu - to byle dokopać?
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wrzuć szczęściarza to wody, a wypłynie z ryba w zębach...
Cytat:
ja wiem po sobie, ze moge liczyc tylko i wylacznie na siebie, swoja prace, wysilek i nauke, bo jak zdaje sie na Los czy jak mu tam, to wychodze na minus
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, moim zdaniem to dużo zależy od naszego nastawienia
Świat lubi ludzi, którzy lubią świat
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam raczej szczęścia nie mam
.. czasami jest potrzebne, ale wiem, że nie moge w taką nadzieje wierzyć ..
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba optymistycznie podchodzić do życia. To wiele ułatwia. Jest jakoś prościej- po prostu.
I zawsze są chwile zwątpienia, po to, aby nadeszły chwile wiary. Bynajmniej ja tak sądzę. Wiadomo, że też chciałabym być wśród tych szczęściarzy, którym to wszystko elegancko przychodzi i bez większego wysiłku. Ale biorę, co los da.
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh skąd ja to znam xD ^^ Nigdy nie miaąłm szczęscia do niczego xD w ogóle kaleką życiowym jestem :/ Nie wierze
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
od razu pomyslalam o gogusiu z kaczora donalda
hm, ale faktem jest, ze sa osoby, ktore maja szczesliwa reke np. do kuponow ze zdrapkami ![]() cos w czlowieku chyba jest, ze ma szczescie ![]() czterolistna koniczyna w brzuchu czy co u mnie chyba pol na pol ![]() czasami czuje sie bohater komiksu, gdzie stoje a tu nade mna chmura gradowa, a obok piekne slonce :p a czasami szczescie mi dopisuje ![]() \ale znam osoby z mego otoczenia, ktore sa tzw. farciarzami:P
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2007-11-10 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam szczęścia niestety nie mam.. ale czesto farta
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
ja mysle ze to raczej nastawienie nam pomaga. Slyszalas o czyms takim jak "samospelniajace sie proroctwo" ?
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałaś.
Co więcej, raczej uważam, że tak to działa.
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytalam tytul jako: "wrzuc szczesciarza do wody, a wyplynie z woda w zebach"
ja uwazam, ze szczescie nie jest zalezne od nas. owszem, mozna byc optymista, ale np. wygrane trafiaja sie raczej przypadkowo. moze sa tacy, co maja wiecej szczescia, a inni mniej: klasyczyny przyklad: ja i siostra- k. ciagle znajduje drobne kwoty na ulicy, typu zaginione 50 groszy, a mnie nigdy nic sie nie trafia
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby mieć w życiu takie (,że niczym Midas,wszystko czego dotkniemy,w złoto się zamieni) ,a zresztą-w ogóle-szczęście,to się trzeba w czepku urodzić
.
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
A też się kiedyś zastanawiałam, że są takie dni/tygodnie , że się staje na rzęsach, zeby wszystko dopiąć na ostatni guzik, a tu i tak jedno po drugim się sypie, zabraknie 1 punktu do zdania testu, przychodzi się na przystanek zawsze w minutę po tym jak odjechał autobus, w sklepie Ci wykupują ostatnią mrożonkę tuż przed nosem, jak leży na chodniku jakaś kupa, to masz gwarancję że właśnie Ty w nią wejdziesz
A znowu potem przychodzi czas, że nagle wszystko się układa bez większych starań, człowiek leży do góry brzuchem, a szczęśliwe zbiegi okoliczności robią wszystko za niego i aż chce się śpiewać "Nie kiwnąłem nawet palcem...." Czasem wydaje mi się, że to przypadek, nie ma się na to wpływu, ale z drugiej strony w przypadki nie za bardzo wierzę, więc pewnie jakaś więź przyczynowo-skutkowa i tu istnieje.Tylko ciężko ją zauważyć. Efekt motyla ![]() Najbliższa bym była rzeczywiście przyznaniu , ze to kwestia nastawienia. Ilości prób, na jakie sobie pozwalamy zanim uznamy coś za stracone. Spojrzenia na siebie. Jak sobie ktoś wmówi, ze ma pecha to będzie go miał i już.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja miewam czasami wybitnie pechowe dni
Ostatnio taki właśnie nawet miałam- źle nastawiłam budzik, obudziłam się za późno, w biegu wyleciałam z domu, autobus mi przed nosem odjechał, nie wzięłam parasola i oczywiście zaczął padać deszcz. Potem wracając, jechały wszystkie numery tramwajów, oprócz mojego [jakieś problemy na tej linii były jak się później okazało] gdy już wsiadałam do jakiegoś, który dowiezie mnie do domu, to przegapiłam swój przystanek do wysiadania Gdy doczłapałam się wreszcie do domu miałam już wszystkiego po dziurki w nosie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja wygrywałam duzo konkursów i trójek w totka do momentu skończenia 18 lat, serio nie wiem co się wtedy takiego stało ale od tamtej pory nic nei wygrywam, a nawet jak już na coś od ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u się załapię to i tak 3/4 ma z tego Poczta
|
|
#17 |
|
... choć nie Westwood
|
Cóż. ja tam staram się patrzeć na świat optymistycznie- realistycznie, a los mi tak tyłek kopie...
![]() Chyba ktoś na górze mnie nie lubi
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
To jest tak jak z tym człowiekiem z dowcipu:
Facet klęczy i modli się do Boga "a żebym wygrał! a żebym tak chociaż raz wygrał w totka!". Nagle niebo się otwiera a Bóg odpowiada "to wypełnij w końcu ten cholerny kupon!". ![]() Nie wiem. Ja mam bardziej malinowo, a może po prostu tak to przyjmuję i się nie przejmuję. Bo i po co?
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

) 

.. czasami jest potrzebne, ale wiem, że nie moge w taką nadzieje wierzyć ..

Ostatnio taki właśnie nawet miałam- źle nastawiłam budzik, obudziłam się za późno, w biegu wyleciałam z domu, autobus mi przed nosem odjechał, nie wzięłam parasola i oczywiście zaczął padać deszcz. Potem wracając, jechały wszystkie numery tramwajów, oprócz mojego [jakieś problemy na tej linii były jak się później okazało] gdy już wsiadałam do jakiegoś, który dowiezie mnie do domu, to przegapiłam swój przystanek do wysiadania