Czy jestem w ciazy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-20, 11:49   #1
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801
Question

Czy jestem w ciazy?

WITAM WSZYTSKICH
A wiec tak Chcialbym sie dowiedziec czy jestem w ciazybralam tableki ok 4-5 miesiecyok kwiecien-sierpie 2007)od wrzesnia juz nie biore.Kochałam sie ze swoim (7.12.07)chlopakiem 2 dni przed miesiaczka.i w pierwszy dzien okresu(09.12).Moj cykl trwa ok 27-30 dni,czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy?Nie robie testu narazie bo to za wczesnie.Ale mam nadzieje ze ktos mi pomorze z Gory dziekuje i pozdrawiam
Agnieszka8801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 12:15   #2
gronostaj
Raczkowanie

Dot.: Czy jestem w ciazy?

Hej Agnieszko8801
Ciut niekompletne te Twoje informacje.

szybka odpowiedź na podstawie Twoich danych: wg mnie NIE masz szans na ciążę tym razem.

Teraz wyjaśnienie. Jeśli nie obserwujesz swojego ciała, to niełatwo określić z nieba. Przyjmiemy, że "działasz" modelowo.

Jeśli przyjąć, że od odstawienia tabletek cykl masz regularny, w granicach 27-30 dni, i że miałaś prawdziwą miesiączkę (a nie śródcykliczne @), to Twoja owulacja (o ile wystąpiła), przy 15 dniach fazy lutealnej, mogłaby być 15 dni przed spodziewaną kolejną miesiączką, czyli:

jeśli masz teraz cykl 27 dni, to 27-15=> 12 dni po miesiączce, co daje 20 grudnia
jeśli masz teraz cykl 30 dni, to 30-15=> 15 dni po miesiączce, co daje 23 grudnia

Badania wykazują, że superwytrzymałe plemniki w sprzyjającym środowisku wnętrza kobiety (czyli gdy jest płodny śluz) mogą dożyć i siedmiu dni! Zwykle nie dłużej niż dwa.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam, a nie tylko namieszałam

Zainteresowanie własnym organizmem to może być dobra zabawa no i może mniej stresu! Warto chociaż poznać kilka szczegółów fizjologicznych dla samoświadomości. Polecam darmowe serwisy:
polski http://28dni.pl/
angielski z olbrzymią bazą wiedzy, statystyk http://www.fertilityfriend.com/

gronostaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 16:39   #3
paula78
Zakorzenienie

moim zdaniem tez nie ma szans.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 20:37   #4
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Cytat:
Napisane przez gronostaj Pokaż wiadomość
Hej Agnieszko8801
Ciut niekompletne te Twoje informacje.

szybka odpowiedź na podstawie Twoich danych: wg mnie NIE masz szans na ciążę tym razem.

Teraz wyjaśnienie. Jeśli nie obserwujesz swojego ciała, to niełatwo określić z nieba. Przyjmiemy, że "działasz" modelowo.

Jeśli przyjąć, że od odstawienia tabletek cykl masz regularny, w granicach 27-30 dni, i że miałaś prawdziwą miesiączkę (a nie śródcykliczne @), to Twoja owulacja (o ile wystąpiła), przy 15 dniach fazy lutealnej, mogłaby być 15 dni przed spodziewaną kolejną miesiączką, czyli:

jeśli masz teraz cykl 27 dni, to 27-15=> 12 dni po miesiączce, co daje 20 grudnia
jeśli masz teraz cykl 30 dni, to 30-15=> 15 dni po miesiączce, co daje 23 grudnia

Badania wykazują, że superwytrzymałe plemniki w sprzyjającym środowisku wnętrza kobiety (czyli gdy jest płodny śluz) mogą dożyć i siedmiu dni! Zwykle nie dłużej niż dwa.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam, a nie tylko namieszałam

Zainteresowanie własnym organizmem to może być dobra zabawa no i może mniej stresu! Warto chociaż poznać kilka szczegółów fizjologicznych dla samoświadomości. Polecam darmowe serwisy:
polski http://28dni.pl/
angielski z olbrzymią bazą wiedzy, statystyk http://www.fertilityfriend.com/
Dziekuje za odpowiedz sam sie mieszam w tych dnia cyklu itp.Wiec nie wiem kiedy najlepiej sie kochac aby zjasc w ciaze,bardzo tego chcemy.Myslalam ze to jest mniej skomplikowane...Aha mialam sie spytac to jezeli przykładowo dzis bede sie kochac albo 23 grudnia to sa wtedy dni plodne i moge zajsc w ciaze?
Agnieszka8801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 21:36   #5
martakmarta
Rozeznanie

Moim zdaniem sznasa jest duża.
martakmarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 18:24   #6
djamelka
Rozeznanie

A moim zdaniem zerowa szansa na ciaze
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 23:03   #7
Ata77
Zakorzenienie

A moim zdaniem pytanie o to na forum jest nieco śmieszne.Proponuję wizytę u lekarza i poświęcenie jednak swojego czasu na lekturę o stosownej tematyce.Zastanawiam się na ile kompetentnie można Ci tu doradzić.
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości