|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Przemyśl - Lwów - jak najtaniej?
Pytanie jak wyżej - chodzi mi szczególnie o busiki, ale wchłone wszelkie informacje
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przemyśl - Lwów - jak najtaniej?
Ja we Lwowie bylam w 2003 roku i wtedy jechaliśmy busem z Dworca w Przemyślu do Medyki na przejście graniczne (Bilet kosztowal ok 8 zl), tam przekroczyliśmy granice pieszo a potem po drugiej stronie już czekają marszutki glównie do Lwowa (cena ok 2 zl).
Polecam ten sposó, ponieważ jest dużo tańszy, wtedy bilet PKS Przemyśl - Lwów kosztowal ponad 40 zl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja też polecam busy i przejście granicy pieszo - tak wychodzi najtaniej, jechałam w ten sposób z Przemyśla do Lwowa w te wakacje i...nie pamiętam dokładnie,ale wydaje mi się,że za busa z P. do Medyki zapłaciłam dwa złote za osobę,a z dalej do L. 7 hrywien za dwie osoby. Co do pks to wracałam tak ze L. i zapłaciłam 30 hrywien do Prezmyśla za osobę...to tyle moich doświadczeń w tym temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek, bo mam kilka pytań
Jadę do Lwowa w przyszły poniedziałek, chciałabym z tymi busami, ale: w Przemyślu będę o 14:10 , czy te busy stoją cały czas, czy o określonych godzinach i czy zawsze stoją? Ile jedzie się z Przemyśla do Medyki? I czy po drugiej stronie przejścia zawsze stoją busy? Nie chciałabym się naciąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Podbijam wątek!
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tych busach - czy pomieszczą np. ok. 40-50 osób? Jesteśmy studentami z Opola, chcemy jechać w składzie: II rok turystyki i rekreacji i I rok filologii romańskiej (oczywiście nie wszyscy, ale i tak będzie nas sporo, bo z wstępnych obliczeń właśnie ok. 50 osób). Jak najlepiej dojechać do Lwowa z Opola? I czy te busy nas pomieszczą, czy lepiej jakiś pociąg, czy jeszcze coś innego (byle nie hulajnoga ![]()
![]() |
#6 |
Nie depcze krokusów
|
Z Przemyśla do Medyki jest ok. 10 km, więc jedzie się szybko, zwłaszcza że droga jest prosta.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.