|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Strupki a makijaż
Czy wiecie może jak ukryć strupki(po wyciskaniu) pod makijażem? Nałozyć na nie podkład, korektor, puder sypki...a może jeszcze co innego? Znowu mnie "łapska poniosły"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Strupki a makijaż
Ja moje po prostu najczesciej zdrapuje, co neikiedy wyglada gorzej, ale jesli ranka byla juz podgojona i krew nei leci, to mozna ladnie i delikatnie przykyc korektorem i praktycznie nic nie widac.
Sposob chyba jednak sredni, bo mozna sie blizn nabawic. Warto jednak zaopatrzyc sie w kremy przyspieszajace regeneracje skory czy gojenie sie ran i przynajmniej strupki szybciej same poschodza. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wiesz Młodaa też mnie korci żeby je zdrapać
![]() ![]() ![]() A jak Ty tak umiesz delikatnie przykryc strupek? Jak ja próbuję to robi mi się taka "góra" ![]() ![]() A co do kremiku-kupiłam sobie ostatnio Dermalibour, zachwalany tu. Smaruję już prawie tydzień a strupki się nie goją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To ja podziwiam, ze ich nie zdrapujesz
![]() Strupek zazwyczaj delikatnie przykrywam dajac na niego kremik nawilzajacy (lekko tlustawy), na to korektor i zeby sie za bardzo nie swiecic przypruszam pudrem sypkim jak sie kremik wchlonie). W 100% nie da sie zakryc strupkow, bo wypukle tak czy tak one sa. Co do kremow, to ja mam ten drugi ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Właśnie podsunęłaś mi doskonały pomysł
![]() ![]() ![]() A na Epithiale to ja też sobie juz ostrzę pazury od jakiegos czasu. Jak tylko spadna mi pieniążki z nieba ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie ze moglam pomoc
![]() pozdrawiam serdecznei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mogę się tylko podpisać w pełni pod tym co napisała Młodaa
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem skąd jesteś, ale ja bardzo sobie chwalę pędzelki od pana z WE MY, i gdy tylko jestem w stolicy, to zawsze robię świeże zapasy. Są śmiesznie tanie, a naprawdę bardzo dobre. Mam taki maleńki, sztywny na długim kijku własnie do korektora. Bardzo wygodny.
Buziaki ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja tez sobie bardzo je chwale
![]() Mam do rozu, pudru sypkiego i 2 do cieni, zaluje ze nie zamowilam jeszcze do korektora choc myslalam o nim, ale coz, twierdzilam ze nie ma jak paluszki ![]() A jestem z Rzeszowa ale pan wysyla pedzle. Szkoda tylko ze cena pedzelka bedzie pewnie rowna cenie przesylki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
O! Dziękuję Smoczyco za cenne rady. W takim razie wypróbuje też pędzelek. Co prawda nie ten, o którym mówicie, ale już ja jakiś w sklepie wyszukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja używam korektora w kredce - naostrzony idealnie zakrywa dokładnie to miejsce które potrzebuje nie robiąc 'placków ' hehe albo takiego wysówanego
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.