blond-odcień kremowy,jasny,złamana biel...itd - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-16, 01:32   #1
eskamoro
Raczkowanie

blond-odcień kremowy,jasny,złamana biel...itd

Czesc dziewczyny!
Mam problem ze swoimi blond kudelkami. Od jakiegos czasu zauwazylam, ze kilka dni po wizycie u fryzjera moje rozjasniane (l'oreal platinium) na zimny odcień blondu pasemka zółkną wyprobowalam juz kilka kosmetykow do wlosow blond i siwych ale efekt byl oplakany ... albo widac bylo fioletowy refleks(trzymalam tyle ile zalecali albo krocej) albo wlosy mialy odcień szaro-fioletowy, a ja chcialabym uzyskac odcień kremowy, kosci sloniowej(to sa chyba najlepsze okreslenia)Czy znacie jakies preparaty ktore podtrzymaly by ten kolor po rozjasnianiu? Kosmetyki pielegnacyjne, ktore do tej pory zawiodly to : szampon l'oreal professionnel silver,szampon , odzywka oraz ampulka l'oreal shine blonde,wella regenal, plukanka flor illum, l'oreal lumino contrast, Schwarzkopf Got2b So Blonde do jasnieszych odcieni , niestety tym produktom juz podziekuję. zalaczam kilka fotek blondu, ktory mi sie marzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z2571066X.jpgdfg.jpg (40,8 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image3.jpg (11,7 KB, 256 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pic-005081.jpg (32,0 KB, 186 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 677e8a38001edf89453354d7.jpeg (27,4 KB, 274 załadowań)
Stary 2007-12-18, 13:50   #2
cerrol
Przyczajenie

Dot.: blond-odcień kremowy,jasny,złamana biel...itd

Ja używam szamponu do włosów blon i rozjaśnonych przeciw żółtym i pomarańczowym refleksow firy Wella. Mi bardzo pomaga i 3 razy w tygoniu robie płukankę srebną. Z racji tego że moje włozy są rozjaśnione całkowicie. Takie kosmetyki doradziła mi fryzjekra i jestem zadowolona z efektu, a włozy rozjaśnione mam już około 7 miesięcy
cerrol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 16:31   #3
Soft
Wtajemniczenie

Wiesz co wiem ze w salonach L'oreal..bynajmniej niektórych mają coś takiego jak tonery...nie mam z nimi doświadczenia bo miałam robione nim włoski tylko raz i za wiele nie wiem co to dokładnie jest itp. W kazdym razie Pani fryzjerka mowiła mi kiedyś o tym, ze jesli chce sie delikatnie zmienić odcien włosków to własnie zeby przyjsc na cos takiego. Taka usługa nie jest bardzo droga ok 50zł i trwa chwile, Pani nakłada "to" na włoski przy myjce i po 1-2 minutach masowania włosów zmywa. Efekt super utrzymuje sie ok 4tygodni.
A tak wogole to jeśli juz robisz w salonie L'oreal to moze sporóbuj farbek Majiblond? niektóre ich odcienie dają własnie takie kolorki o jakie Ci chodzi...są zdecydowanie lepsze od Platiniuma, który daje własnie typowo rozjasniaczowy kolor czyli lekko zolty moze wyjsc lub własnie żółknąc.
Ale przedewszytskich taki "kremowy" ja to nazywam czysto perłowym..kolorek mozna uzyskac jedynie na naturalnie dosc jasnych włosach...przy ciemnych żółta barwa bedzie zawsze przebijała.

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 17:49   #4
eskamoro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soft Pokaż wiadomość
Wiesz co wiem ze w salonach L'oreal..bynajmniej niektórych mają coś takiego jak tonery...nie mam z nimi doświadczenia bo miałam robione nim włoski tylko raz i za wiele nie wiem co to dokładnie jest itp. W kazdym razie Pani fryzjerka mowiła mi kiedyś o tym, ze jesli chce sie delikatnie zmienić odcien włosków to własnie zeby przyjsc na cos takiego. Taka usługa nie jest bardzo droga ok 50zł i trwa chwile, Pani nakłada "to" na włoski przy myjce i po 1-2 minutach masowania włosów zmywa. Efekt super utrzymuje sie ok 4tygodni.
A tak wogole to jeśli juz robisz w salonie L'oreal to moze sporóbuj farbek Majiblond? niektóre ich odcienie dają własnie takie kolorki o jakie Ci chodzi...są zdecydowanie lepsze od Platiniuma, który daje własnie typowo rozjasniaczowy kolor czyli lekko zolty moze wyjsc lub własnie żółknąc.
Ale przedewszytskich taki "kremowy" ja to nazywam czysto perłowym..kolorek mozna uzyskac jedynie na naturalnie dosc jasnych włosach...przy ciemnych żółta barwa bedzie zawsze przebijała.

Soft pewnie chodzilo Ci o Diacolor lub luocolor, mialam robione tym po zmyciu rozjasniacza, ale niestety poniewaz jestem zmuszona codziennie myc wloski to ciesze sie tym kolorkiem gora tydzien, pozniej sie zmywa ale sprobuje tym razem majiblond, nigdy fryzjerka mi nie proponowala tej farby.
Stary 2007-12-21, 19:31   #5
Soft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eskamoro Pokaż wiadomość
Soft pewnie chodzilo Ci o Diacolor lub luocolor, mialam robione tym po zmyciu rozjasniacza, ale niestety poniewaz jestem zmuszona codziennie myc wloski to ciesze sie tym kolorkiem gora tydzien, pozniej sie zmywa ale sprobuje tym razem majiblond, nigdy fryzjerka mi nie proponowala tej farby.
Tzn wiesz co ja wiem co to diacolor i lucolor ale nie wydaje mi sie zeby to było to bo usługa tymi kąpielami jest drozsza niz te 50zl..więc nie wiem co to mogło byc ? I przedewszystkim tonerem miałam robione w innym salonie niz ten do ktorego teraz chodze. W obecnym pytałam o te tonery i fryzjerka mowila mi ze nie robią nimi. Diacolor i Lucolor za to robia wiec to napewno nie jest to samo chyba nie zamotałam heh?
Dziwne ze nie proponowała Ci majiblondu..jest delikatniejszy od Platiniuma no i zreszta jest duże większe pole manewru jesli chodzi o odcienie bo odcieni majiblondu jest chyba z 7 i mozna je ze soba mieszać.
Zresztą majiblond jest chwalony tu na forum i jest sporo o nim inf mozesz sobie poszukać i poczytac

Wymiana
Stary 2007-12-21, 23:28   #6
eskamoro
Raczkowanie

Soft ehhh widzisz podejrzewam ,ze nie proponowala mi dlatego, ze majiblond rozjasnia wlosy o 4-4,5 tony a platinum (z amoniakiem) 6-7, a ja swoj naturalny kolor mam sredni braz i mogloby tak nie chwycic, ehhh dowiem sie czegos wiecej za jakies 2-3 tygodnie. a jak znowu bedzie odradzala itd to pojde do innego salonu bo mam juz tego dosyc, a moze oni oszukuja na tych rozjasniaczach i farbach, moze reklamuja l'oreala a uzywaja jakiegos taniego g.....a.(oczywiscie mam na mysli konkretny salon)kiedys bylam swiadkiem przeroznych sytuacji w renomowanym salonie ....i jakos mam wrazenie ,ze i tym razem zmienie salon.
Stary 2007-12-22, 09:46   #7
Soft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eskamoro Pokaż wiadomość
Soft ehhh widzisz podejrzewam ,ze nie proponowala mi dlatego, ze majiblond rozjasnia wlosy o 4-4,5 tony a platinum (z amoniakiem) 6-7, a ja swoj naturalny kolor mam sredni braz i mogloby tak nie chwycic, ehhh dowiem sie czegos wiecej za jakies 2-3 tygodnie. a jak znowu bedzie odradzala itd to pojde do innego salonu bo mam juz tego dosyc, a moze oni oszukuja na tych rozjasniaczach i farbach, moze reklamuja l'oreala a uzywaja jakiegos taniego g.....a.(oczywiscie mam na mysli konkretny salon)kiedys bylam swiadkiem przeroznych sytuacji w renomowanym salonie ....i jakos mam wrazenie ,ze i tym razem zmienie salon.
No to bardzo możliwe, tego typu oszustwa bardzo często sie zdażają
Ja robie obecnie w salonie Camille Albane to sieciówka pracująca tylko na L'oreal-u i Kerastase. Są 2 w moim mieście...jeden na 100% pracujący tylko na produktach L'oreal ale drugi niestety nietzn farby itp owszem..ale np rozjasniacze, odzywki, oxydanty zdazalo sie ze brali innych tanszych firm A to niestety ma znaczenie...byłam pytac w tym salonie na czym pracują to bezczelnie kłamały ze TYLKO na L'OREAL-u
Co do Majiblondu to chyba pisałas ze Ty nie robisz na blond całości włosków tylko pasemka?? Moze dlatego fryzjerka nie proponuje Ci majiblondu bo nim nie bardzo mozna zrobic baleyage
Nie jestem fryzjerką ani specjalistka ale z tego co słyszałam i czytałam to zrobienie na brązowych włoskach takiego koloru o jakim marzysz graniczy z cudemno chyba...ze zająłby sie Toba najlepszy fryzjer
Tak apropo to nie rozumiem ciemnowłosych ( czy brązowowłosych ) dziewczyn farbującyh sie na blond
Brązy są przępiekne Sama chciałabym miec brązowe włoski

Wymiana
Stary 2007-12-22, 13:42   #8
Abigail 1979
Raczkowanie

Soft, ja mam naturalny kolor określony mianem szatyna, ponieważ nie mam we włosie złota, do tego mam niebiesko szare oczy, bladą wręcz jak papier cerę, trudno to napisać, trzeba by zobaczyć bo wiadomo liczy się odcień. Jakis czas przyciemniałam swoje włosy.....żeby tlyko pogłębić kolor, efekt fajny, jak do tego przyciemniałam brwi, wykonywałam dość mocny makijaż.....teraz mam jasny blond i wyglądam świeżo, brwi bez henny są wiodczne, twarz wygląda na wypoczętą.....więc nie możnapowiedzieć że blond to tylko dla blondynek od urodzenia.....

Uważam ze osiagnięcie określonego koloru w blondach jest trudne.
Jedyni mogą cieszyc się Ci któych włos poprostu od samego rozjasniania osiaga taki kolor jaki się chce.Farby które nadają kolor, czy to po dekoloryzacji czy bez, często się wypłukują, ciemnieją, żólcieją.....to trzeba powtarzac i to niestety na całe włosy a to bardzo niszczy.
Ja już się przyzwyczaiłam do blondu lekko złotego, żółtawego, ale nie takiego rozjasniaczowego....jakby m chciała miec popiel, kremowy to najpier dekoloryzator do białego, potem farba a potem znowu farba bo trzeba odswieżac wyłowiały kolor! A tak starcza mi majiblond rozjaśniający, są naturalne złotawe, nie za białe.

Od farb, aby nadac kolor włoskom rozjaśnionym dekoloryzatorem tylko zniszczyłam sobie włosy.....właśnie od tego kombinowania, bo a to za zółte a to za szare, a potem i tak każdy się zmieniał i żółkł. Same rozjasniacze tak nie niszczą jak koloryzowanie włosów, które zawsze trzeba powtarzać na całosc, choć na te 15 minut.
Abigail 1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 22:58   #9
pris
Raczkowanie

Hmm, tonery o których pisano wcześniej są dobre, tzn jest to delikatna płukanka, którą obmywa się przez kilka-kilkanaście minut głowę przy fryzjerskim zlewie. Robią to też salony pracujące na Welli i jest to (z tego co pamiętam, bo robiłam odcień popielatego blondu) tańsze niż 50zł. Efekt jest przyjemnie naturalny i co wazne - w miarę długo się trzyma. Ja tam byłam zachwycona.

Mam pytanie co do Platinium - czaję się od jakiegoś czasu na to rozjaśnianie, mam nawet salon z L'Orealem na oku (choć chodzę do salonów Wellowych raczej), bo kusi mnie i bezpieczeństwo tego rozjaśniania no i efekt, o którym marzę odkąd byłam smarkulą Czy efekt to faktycznie biel, kość słoniowa? Mam włosy rozjasniane na popielatą platynę, nawet przyjemnie wychodzi, ale taki HC kolorek mi się marzy, choć raz spróbować Czy cała głowa w tym rozjaśnianiu to przesada?
pris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:13   #10
Abigail 1979
Raczkowanie

Platinium są ok, są dwie wersje, to jak rozjaśnia się włos zależy od włosa nie tylko rozjasniacza, moje z tym mocniejszym Platinium dalej są zółte, robią się białe jak już mają odpaść Taki mam włos że zawsze jest złoty po rozjasnianiu.
Umiejętnie użyty nawet nie niszczy, ważne żeby byl użyty wraz z oryginalnym developerem.
Jednak każdy rozjaśniacz da efekt "rozjaśniacza" nie ma szans na inny.

Włos który jest już rozjasniony i będzie znowu rozjaśniany jest coraz bardziej palony i jest ryzyko spalenia, fryzjerzy nie chętnie kładą dekoloryzatory na całą głowę, boją się.
Abigail 1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 00:06   #11
pris
Raczkowanie

Hm, pamietam, że pytałam kiedyś fryzjera o Platinium i stwierdził, że jest to właśnie jeden z najbezpieczniejszych sposobów rozjaśniania, bo nie zawiera amoniaku. A efekt PONOĆ zawsze chłodny jasny blond, bez żółtych refleksów. Np robione brunetkom pasemka w kolorze białym (widziałam kilkakroć i była to prawdziwa biel, bez grama żółcienia) to właśnie Platinium. Że wersja silniejsza jest stosowana tylko do pasemek, bo kontakt ze skórą głowy może się skończyć nieciekawie.
pris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości