|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co wyszło spod igły gemusi :)
Cześć
![]() Chciałabym w tym wątku zamieszczać zdjęcia ubrań które sobie szyję. Ciekawa jestem co o nich myślicie, czy Wam się podobają i co byście ewentualnie mi doradziły żeby były lepsze ![]() Na pierwszy ogień pójdzie tegoroczna sylwestrowa sukienka ![]() Miałam imrezę w której motywem przewodnim były wampiry i każda osoba musiała się przebrać za jakegoś wampira z karcianki VTES. Góra sukienki i rękawiczki są zrobione z "lamy", spódnica ze zwiewnego materiału, skrojona z pólkoła plus podszewka. Dwa ostatnie zdjęcia były robione w trakcie szycia ![]()
![]() |
#2 |
Moderatozaur
|
Dot.: co wyszło spod igły gemusi :)
Ja się niestety średnio znam na szyciu, tzn tak naprawdę, to w ogóle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie podoba mi się połączenie tych odcieni czerwonego, ale to chyba było zamierzone skoro na wieczór wampirów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wampirzyca pierwsza klasa, moim zdaniem spódnica mogłaby być kolorystycznie bardziej zbliżona do góry, ale ogólnie ok
czekam na kolejne prace ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziekuję za wszystkie komentarze
![]() z tymi odcieniami czerwieni miałam poważna zagwozdkę, bo chciałam do tej lamy na górze dobrac jakiś lekki materiał na spódnicę. ten który kupiłam był najbardziej kolorystycznie zbliżony. W sumie trudno matowy materiał dobrac idealnie kolorystycznie do błyszczącego ![]() pierwszy wogole pomysł miałam taki żeby spódnicę zrobic z tafty ale stwierdziłam, że będzie za ciężka i wogole już nie będzie pasowała. A jaki Wy byście materiał na dół spodnicy dały?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A teraz moje ostatnio uszyte sukienki zimowe
![]() Obie są szyte na podstawie wykrojów z Burdy. Pierwsza jest elegancka, z żakietowego materiału, o prostym kroju, z kieszonkami na wysokości piersi. Drugą zrobiłam dawno temu, ale niezbyt mi sie podobała, więc skróciłam rękawy do 3/4 i zrobiłam aplikacje kwiatkowe na spódnicy i małego kwiatka na górze. Aplikacje sa wykonane ze sztruksu, a sukienka z jakiegoś dziwnego materiału kupionego na przecenie, który rozciąga się w kierunku góra - dół nie wiedzie czemu ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sliczne kiecuszki. Ta pierwsza idealnie "wampiryczna"
![]() Widzę że bardzo dbasz o idealne wykonanie. Naprawdę slicznie
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ładnie się prezentują ... chodzi właśnie za mną taka sukiena jak na pierwszej focie... ale leń mnie ogarnął.... chociaż z drugiej strony jak patrzę na twoją .. hhiihi .. a jak długo ją szyłaś?? - może to mnie zmotywuje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.