|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() schudnąc ..6 kg :/ ale jak?
Patrzę sobie na te wszystkie diety.. i nie moge znaleźc nic dla siebie :/
A święta niestety nieźle dały mi w kośc.A raczej ja rozpiesciłam swój żołądek, który mi teraz spokoju nie daje :/ Poza tym mobilizacja gdzies wygasła... Nie wiem... Otóż moze ktos zna fajny sposób na pozbycie się tych ok 6 kg.... przy umiarkowanym ruchu.Niedługo zamierzam zapisac się na siłownię czy fitness,ale póki co-musze polegac na sobie... Muszę zrzucic troszkę kilogramów,bo inaczej to się chyba załamię... Tylko,ze od długich lat nie jem mięsa,ani też ryb,a w każdej diecie podany jest jakis kąsek mięsa..:/ Kiedys łatwo i szybko zrzucałam kilogramy- jak na zyczenie..teraz niestety nie jest to takie proste...:/ Ma ktos jakis pomysł na dietę? Mobilizację,no i... moze jakies fajne cwiczenia...-ogólne, dla całej sylwetki. ![]() pozdrawiam* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: schudnąc ..6 kg :/ ale jak?
ćwiczyć w domu+duzo warzyw i owoców+ograniczenie slodyczy
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
chociaż 20 minutek cwiczenia i zero chleba białego makaronu i słodyczy powinno pomóc
![]() |
#4 |
♥
|
cwiczenia - polecam przejżec zbiórc cwiczen w dziale fitness i dobierz sobie sama bo cwiczenia maja sprawiac Ci przyjemnosc to nie żaden przymus
![]() siłownia jest lepsza niż fitness , o diecie poczytaj tutaj http://www.sfd.pl/Odchudzanie%2Ddla_kobiet-t64042.html pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hey, proponuje diete ZERO WEGLOWODANOW. W ciagu pol roku mozna schudnac nawet 30kg ! Dieta polega na zupelnym wyeliminowaniu weglowodanow - dozwolone sa szynki, kielbasy, mieso, sery, ryby, jajka, majonez domowej roboty, kawa i herbata bez cukru, Coca-Cola Zero Cukru - mozna jesc do woli, tyle ile sie chce. Ale zadnych cukrow, ani produktow, ktore cukier zawieraja, w tym takze zero jakichkolwiek sokow. Z alkoholi jedynie czysta wodka i wino wytrawne. Podobno na poczatku stosowania tej diety chudnie sie szybko, jednak zrzucenie wiekszej ilosci kilogramow wymaga czasu. Mysle, ze warto sprobowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
odradzam diete ZERO WĘGLOWODANÓWA!!! do tej diety trzeba mieć predyspozycje (bo nie każdy organizm dobrze reaguje na brak węglowodanów), dieta powinna być bogata we wszystkie składniki odżywcze- węglowodany także. A pozatym jak się wróci do węglowodanów, chcąc czy nie chcąc wraca przynajmniej 1/2 utraconych kilogramów...
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ich mało używam ale zawsze coś łyżeczka do kawy i szklanka soku kubuś na dzień ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
to twoje zdjęcie na Avatorze ??
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja proponuję metodę ,która w moim przypadku przynosi efekt -jem tylko do 16.00 ,a później już nic .
Na początku jest strasznie ciężko ![]() ![]() ![]() ![]() Za pierwszym razem dwa lata temu w ciągu dwóch miesięcy schudłam ok.10kg -efekt jak dla mnie piorunujący. Teraz jest trochę gorzej jako że zbliżam się do granicy wieku ![]() Jesli chodzi o jedzenie to nie stosuję żadnej konkretnej diety ,ale bardzo ograniczyłam słodycze (prawie w ogóle ich nie jem) ,a jak wieczorem dopadnie mnie jednak głód to zjadam albo graphefruita albo piję herbatkę .Można też chrupać marchewki. Teraz jestem w trakcie od drugiego dnia świąt ,ale się jeszcze nie ważyłam więc nie wiem ile mi ubyło.Za to na pewno zauważył mąż i koleżanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
!:d :d
Edytowane przez aneczka777 Czas edycji: 2009-09-16 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A niby dlaczego ma być spowolniona przemiana
![]() A brak słodyczy jeszcze nikomu nie zaszkodził,a chyba wręcz przeciwnie . Poza tym uważam że jest to zdecydowanie zdrowsze niż faszerowanie się różnymi wpomagaczami diety wierząc że dzięki nim się schudnie -ok na efekt trzeba cierpliwie poczekać ,ale warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
NIe
![]() szkoda jak bym tak wyglądała to nie chciałabym żadnych diet ![]()
![]() |
#14 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Koleżanki drogie ja nikogo nie namawiam do stosowania tego co ja ,padają tu różne propozycje więc pokusiłam się podzielić z wami swoją ,ale nie twierdzę że to jest najlepsza pod słońcem-nikogo na siłę do niej nie zmuszam.
Czytam na forum różne propozycje włącznie z chińskimi tabletkami na odchudzanie i wydawało mi się że nie jest to aż tak drastyczne. W odchudzaniu potrzeba miom zdaniem wytrwałości i cierpliwości ,a jesli ktoś chce w mig schudnąć to przepraszam ale ja nie mam na to recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Proponuje nie jesc po godzinie 18!!!
Jesli masz ochote na cos slodkiego po prostu wymyj zeby! Przed kazdym posilkiem wypij szklanke wody, to spowoduje, ze zjesz troche mniej!!! I co najwazniejsze staraj sie duzo ruszac!!! Polecam chodzenie po schodach!!! Trzymam kciuki i zycze powodzenia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
rekord 6 kg w dwa miesiace :)
Tyle przytylem
![]() jest realne schudniac bez tego z 5 kg w jakims realnym czasie czy dac sobie spokoj i czekac do lata? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.