2017-08-23, 20:41
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Porada
Cytat:
Napisane przez Paulina9makeup
Witam mam 21 lat. Chciałabym dowiedzieć sie jak dbac o swoją cerę. Jakich kosmetykow używać na dzien, na noc, pod oczy. Jaka firma i dlaczego? Jak rano ma wyglądać moje oczyszczenie pielęgnacja?
|
Wszystko zależy od tego, jaką masz skórę: czy tłustą, trądzikową, czy "normalną", albo mieszaną. A może suchą, wrażliwą, delikatną, skłonną do alergii...
Mnóstwo wiedzy na ten temat znajdziesz na tym forum, na YouTube, na blogach internetowych, w książkach. Z kolei na KWC (to taki dział na Wizażu) znajdziesz recenzje konkretnych produktów - ja praktycznie przed każdym zakupem tam zaglądam, żeby sprawdzić, co o danym kosmetyku myślą inne dziewczyny.
Mimo to, najlepiej popytać przyjaciółek - dla mnie na początku to było najbardziej sprawdzone źródło informacji. A jeśli masz jakieś problemy z cerą, musisz poprosić o pomoc dermatologa.
Postaraj się nie patrzeć za bardzo na firmy, ale na składy i działanie kosmetyków. To najważniejsza rada. I kieruj się oczywiście swoimi możliwościami finansowymi. W pielęgnacji liczy się regularność, wcale nie jakaś prestiżowa marka ani cena.
|
|
|