|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Podróżniczka
|
Problem - ranki
Witam!
Mam problem, który nasila się z minuty na minutę ..raczej nie zakładam nowych wątków , ale w tym momencie nie mogę tego skonsultować z lekarzem.Akutualnie leże w domu chora na zapalenie oskrzeli , biorę antybiotyki ,jestem osłabiona i mam wysoką gorączkę i chyba złapałam infkcję po atybiotykach . Infekacja to też chyba źle powiedziane...coś mi sie dziwnego od wewnętrznej strony warg sromowych zrobiło tak ze 2 dni temu (taki ranki , dość duże i ciemne ) , dziś już mi z tego ropa leci i piecze przy oddawaniu moczu.Jedyne co mam na stanie w domu to czopki propolisowe i klotrimazolum krem i sobie aplikuje , ale wcale nie jest lepiej.Do ginekloga będę sie mogla wybrac najwczesniej w przyszłym tyg. bo mam 40 stop goraczki ( jak mnie przewije to mi zapalnie płuc grozi )i nie mam sił żeby wyjść z domu dlatego postanowiłam się was poradzić....bo nie wiem co robić i z czego to może być? Może ,któraś z Was miał podobny problem i co na to brała? Bo ja bardzo często miałam infekcje grzybiczne po antybiotykach mimo brania osłon , ale to nie wygladało tak i nie bolało tak bardzo Z góry dziękuję za odpowiedzi! Monika |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem - ranki
Witaj
Wiesz co... nigdy nie chorowałam na takie rzeczy ale troszkę się orientuje w sprawach medycznych.. Myślę, że to może być opryszczka. Wykryć to i inne podobne przypadłości można za pomocą rozmazu barwionego jak przy cytologii a jeśli chodzi o leczenie to stosuje sie Acyklowir, wilgotne okłady i maści znieczulające. Ale jeszcze zastanawiam się nad zapaleniem narządów płciowych zewnętrznych. Jest ono często spowodowane reakcją alergiczną na antybiotyk - co w Twoim przypadku jest możliwe. Zapalenie to może być spowodowane także zakażeniem opryszczką - więc jedno w drugie się zazębia. Pomóc Ci mogą nasiadówki lub kompresy, noszenie luźnych, bawełnianych rzeczy, oraz stosowanie leków przeciwhistaminowych i kremu kortyzon. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę
|
|
|
|
|
#3 |
|
Podróżniczka
|
Dziękuję za odpowiedź!
![]() na pewno skorzystam z rad. tylko skad ta opryszczka? hmm.. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
No ja tego nie wiem:P
Trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Moniczorek
jak będziesz po wizycie u lekarza daj znać jak zdrówko ![]() Pozdrowionka |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
xxx
Edytowane przez zakochananaamen Czas edycji: 2009-02-01 o 19:43 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
xxx
Edytowane przez zakochananaamen Czas edycji: 2009-02-01 o 19:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.