|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki typ kolorystyczny
mam problem z okresleniem mojego typu kolorystycznego i mam nadzieje ze mi pomozecie go w koncu określic. licze na Wasza pomoc w tej kwestii
![]() 1. jak sie opalasz - szybko od razu na brązowo, chociaz czasami gdy przesadze ze słoncem to robie się czerwona ale to na prawde b. rzadko 2. kolor oczu - trudno mi go okresli dlatego wkleje zdjecie mojego oka w oswietleniu dziennym dla mnie to kolor zielono szary ale kazdy mówi coś innego ![]() 3. piegi - brak 4. cera - nie jest ani ciemna ani jasna (jednak bardziej ciemna niz jasna), dobrze czuje sie w zółtawym podkładzie ale nie moze byc on tez bardzo zółty bo wtedy jest bardzo źle ![]() ![]() 5. kolor włosów - ciemny popielaty blond lub jasny popielaty brąż 6. kolor ust - na pewno nie jest jasny ale do ciemnych tez nie nalezy, bardziej czerwony niz różowy 7. w jakich kolorach czujesz sie dobrze a które źle podkreślaja Twoja urode? - dobrze czuje sie i dobrze wygladam w odcieniach chłodnych takich jak róz, niebieski, granat, fiolet, śliwka, ciemna zieleń. Czarny i biały tez są ok. Bardzo lubie i dobrze sie czuje w ciemnej czerwieni (np.wiśnowym) nieźle sie prezentuje w pastelach i jasnych odcieniach. Kiepsko wygladam w pomarańczowym, zółtym, ostrym czerwonym, w brązowym chyba tez nie jest do końca ok, nie lubie tez jaskrawych kolorów wygladam w nich źle i podkreślaja one moje niedoskonałosci na twarzy( takie mam odczucie) https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1194289657 tu jest moje zdjecie latem, bez makijazu w naturalnym oswietleniu, odrost to moj naturalny kolor włosow a w zalacznikach sa moje dwa zdjecia zimą (niestety nie mam lepszych) i moje oko ![]() licze na Wasza pomoc! i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki typ kolorystyczny
up! dziewczyny zadna z Was sie nie orientuje jakim typem kolorystycznym jestem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
widze ze chyba nikt mi nie pomoze ale spróbuje jeszcze raz wiec UP!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Polecam ten wątek i wyszukiwarkę...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=197808 Tapcia pomaga w nim określić typy urody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
własnie w tym problem ze samej mi ciezko go określić i chciałam opinii kogos bardziej "wtajemniczonego" w ten temat, ale mimo wszystko dzieki za odzew
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Lato?
Wedlug mnie jestes latem, ale dopiero ucze sie rozpoznawac typy. Czy jest ktos bardzej wtajemniczony kto potwierdzi lub zaprzeczy? Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ooo dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.