|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
cień do powiek. jaki kolor?
bardzo prosiłabym o pomoc.
otóż chciałam trochę zmienić swój makijaż. zazwyczaj oczy podkreślam tylko tuszem i kredką, bardzo podoba mi się natomiast cień i właśnie chciałabym jakiś kupić. ale mam problem z dobraniem koloru. mam niebieskie oczy, cerę raczej 'normalną', nie jestem bardzo blada, ani jakoś specjalnie opalona i jeśli to tez cokolwiek pomoże, to kolor moich włosów-brąz. nie wiem jaki odcień byłby dobry : ( czy jest jakaś 'reguła', że ciemne oczy lepiej pomalować danym kolorem, a niebieskie innym? jestem kompletnie 'zielona', więc bardzo byłabym wdzięczna za pomoc. i przepraszam, jeśli w złym wątku ![]() {wiem, że to pewnie nie tutaj, ale jeśli któraś z Was używała cienia do powiek z avon-u, jakiegokolwiek w sztyfcie, to mogłaby powiedzieć coś o kolorze? nie wiem, czy wybrać matowy czy połyskujący cień}
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cień do powiek. jaki kolor?
poczytaj sobie tutaj o kolorach cieni do oczu niebieskich
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czy+niebieskie to czy wybierasz perłowe czy matowe cienie zależy od kształtu i wielkości Twoich oczu zasada jest taka, że perłowe cienie uwypuklają oczy, więc jak masz duże i wypukłe oczy perłowe cienie nie są dla Ciebie matowe cienie są bezpieczniejsze... ale dla niektórych smutne i płaskie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.