![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak go poznać?
Cześć.
Ostatnio "wypatrzyłam" jednego chłopaka na fb. Jest z mojego miasta i ma status wolny. Znalazłam go przez przypadek, mamy wspólnych znajomych i wyświetlił mi się w propozycjach (właśnie w ten sposób go znalazłam), ale... nie są to jacyś bliscy znajomi. To ludzie, których znam tylko z widzenia i nie mam z nimi kontaktu. Chciałabym go poznać, bo jest w moim typie, a z polubień wynika, że sporo nas łączy (gatunki muzyczne, hobby). Mieszkam w dużym mieście więc szanse że przypadkiem na siebie wpadniemy są znikome. Nie wiem nawet gdzie dokładnie on mieszka. Czy to dobry pomysł żeby napisać do niego z konta gdzie nie mam podanych swoich danych? I co miałabym właściwie napisać? A może to głupi pomysł dać sobie spokój? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak go poznać?
Napisz ;-) moja przyjaciółką w ten sposób poznała swojego TŻ. Juz ponad rok są ze sobą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Spróbować możesz, nic nie tracisz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja znam sytuacje w drugą stronę - do mojej kolezanki, która interesuje się kolarstwem napisało paru facetów
![]() Nic nie tracisz, najwyżej nie odpisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
macie rację dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No pewnie. Daj znać jak poszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja jak juz to bym napisala z realnego konta:
1. To uczciwe 2. Zawsze mozesz zablokowac znajomych, informacje itp. Nie bedzie nawet wiedzial, skad jestes. 3. Pokazujac swoje konto, zwiekszasz szanse, ze odpisze. Ludzie nie sa glupi - zobaczy 0 postow, zdjec itp. To pomysli, ze to zarty. Luzno zagadaj - zaden wstyd ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się. Gdyby ktoś pisał do mnie z jakiegoś podejrzanego konta, to na pewno bym nie odpisała. Także ja bym pisała z prawdziwego.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ze swojego nie napiszę na pewno... jak już to tylko z tego, na którym nie mam swoich danych ani żadnych zdjęć. cóż, może to faktycznie głupi pomysł, ale aż tak mi na nim nie zależy żeby do tego stopnia ryzykować. jak jest pisane nam się poznać to się poznamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic nie tracisz pisząc do niego. Można napisać nawet wprost: "Hej, mamy wielu wspólnych znajomych i wyswietlasz mi się dzięki temu na fb, ja też lubię słuchać xxx, mam na imię Y, a Ty?" ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Ale gdyby ktoś tak do mnie napisał z konta bez zdjęć i danych, to nigdy bym nie odpisala. Choć imię można wpisać, nazwisko można zmyslec. A zdjęcie? Jakbyś go poznała na ulicy, to przecież byś się nie chowala w kartonowym pudle, tak? I oczywiście dobrze by było, żeby koleś faktycznie widział, że macie wspólnych znajomych, a nie fałszywe konto z 1 znajomym. Wtedy wszelkie próby zagadania uznalabym za jakieś żarty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Życie to nie film.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Wiadomość z pustego konta, bez zdjęć, znajomych, polubień nie zachęca do odpowiedzi i nawiązania znajomości bo w sumie czym?
Trafiłaś na niego dzięki wspólnym znajomym, zainteresował Cię zbliżonymi upodobaniami, a jemu chcesz tą możliwość zabrać, i uprawdopodobnić, że Ci w ogóle nie odpisze: pomyśli, że żarty, albo że masz coś do ukrycia. Nie musisz go na dzień dobry zapraszać do znajomych, jeśli masz więc odpowiednie ustawienia prywatności, to zobaczy tylko podstawowe informacje, które obecnie i tak przecież może zobaczyć każdy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Wyslij mu zaczepke i zobacz jak zareaguje. Moze sam napisze jak zobaczy ze macie wspólnych znajomych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Napisz ze swojego konta, z zaczepka o wspólnych znajomych i tyle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jaki jest sens pisania z fikcyjnego konta???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Z fikcyjnego konta nie ma co pisać. To bez sensu. Co da Ci pisanie, zapoznanie sie z nim z jakiegos zmyslonego konta, jakbys mu to pozniej wytlumaczyla? O ile wgl by odpisal, w co watpie, pewnie by cie zbyl. Nie rozumiem Cie, bo co złego w napisaniu jakiejś luźnej wiadomości ze swojego prawdziwego konta? Albo odpisze albo nie odpisze. Ryzyk fizyk. Nic nie tracisz, a możesz zyskać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ona chyba boi się podawać obcym ludziom swoje dane. Ale w takiej sytuacji to czemu w ogóle założyła prawdziwe konto na fejsbuku? To prawdziwe i tak każdy może podejrzeć. Łącznie z samym zainteresowanym. Jeśli on ci się wyświetla w propozycji znajomych, to może też być odwrotnie. Ten koleś teoretycznie już dawno mógł obczaic twój profil. Więc twoja postawa autorko jest dla mnie bezsensowna.
Boję się pokazywać obcym dane - mam konto na fejsbuku. F*uck logic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;68229211]Ona chyba boi się podawać obcym ludziom swoje dane. Ale w takiej sytuacji to czemu w ogóle założyła prawdziwe konto na fejsbuku? To prawdziwe i tak każdy może podejrzeć. Łącznie z samym zainteresowanym. Jeśli on ci się wyświetla w propozycji znajomych, to może też być odwrotnie. Ten koleś teoretycznie już dawno mógł obczaic twój profil. Więc twoja postawa autorko jest dla mnie bezsensowna. Boję się pokazywać obcym dane - mam konto na fejsbuku. F*uck logic...[/QUOTE] jest ukryte w przeglądarce i większość funkcji mam zablokowanych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A jakie to straszne dane wypisalas w swoim profilu?
![]() Jak tak się boisz to go nie dodawaj do znajomych , po prostu napisz do niego wiadomość. Tyle, ze dobrze by bylo zebys miala na zdjeciu profilowym swoja twarz, żeby wiedział kto do niego pisze. A najlepiej jak nie wiesz co napisać, to mu wyślij zaczepke, jak Cię nie odchaczy to możesz sobie darować bo raczej nie jest zainteresowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Taka zaczepka to nic nie da. Kiepski pomysl. Nie zna jej wiec pewnie oleje.
Nie wiem jakie obawy ma autorka. To ze pozna Twoje imie i nazwisko to nic strasznego, nie podajesz peselu czy hasla do konta. Raczej watpie zeby w internecie umieszczal wasza rozmowe np o zainteresowaniach lub Twoim zyciu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Uwierz mi ze jak dziewczyna w jego typie a on singiel, to nie oleje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, mam obawy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
O matko bosko, to po co ten wątek, zawracanie pupy. Adijos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.