|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolacja we dwoje:)
Witam
![]() No wlasnie, planuje romantyczna kolacje we dwoje przy swiecach ![]() Czy macie jakies ciekawo - przyszniaste propozycje kulinarne na taka kolacje??? Tylko prosze o nie bardzo skomplikowane przepisy ![]() I jeszcze jedno: ktora robila z Was "sangrie"???? Ja daje owoce cytrusowe plus kostki lodu - macie jeszcze jakis przepis??? Czekam .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Kolacja we dwoje:)
Jeśli lubicie owoce morza, to proponuję np. kupić mrożone ośmiorniczki, lekko obgotować w osolonej wodzie a potem obsmażyć na masełku ziołowym... mniam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wiesz co... wyprobuj danie chińskie z knorra. jest CZADOWE, nie skomplikowane a przede wsyztkim SPRAWDZONE setki razy przeze mnie i mojego chłopaka i anparwdę PYSZNE!. Kup w torebce knorr do chinskich, ryz (uncle), piers z kury, mieszankę zamrożoną chińską. Przygotowanie zajmie ci może z 30 minut. Do tego cin cin i dobry humor
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
albo zrób lazanie, nastepny moj pomysł na pyszna kolację we dwoje. Zajmie ci więcej czasu, ale wierz mi, że wcale nie jest to skomplikowane. Równiez jest przepyszna, ale i kaloryczna. Jesli patrzycie na kalorie polecam jednak to chińskie, my smazymy wszyko BEZ TŁUSZCZU. Nawet mięso, ono samo coś tam wykapie. Jka mas zmożesz dodac kilka suszonych grzybków...mniam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pysznie to wszystko brzmi
![]() A moge prosic o przepis na lazanie - nigdy jeszcze nie robilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Składniki:
Makaron „Lasagne” Mięso mielone ok. 0,5 kg (nie tłuste, najlepiej łopatkę) Ser żółty ok. 30 dag 4-5 cebul czosnek kukurydza koncentrat pomidorowy (najlepiej w kartoniku) 500 ml puszka pomidorów przyprawy: majeranek, pieprz, wegeta, bazylia, oregano i to co smakuje. parmezan/mozarella do smaku Sposób przygotowania: Podsmażamy mięso w rondelku, gdy zmieni kolor na brązowy, dodajemy posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i doprowadzamy do ich zeszklenia. Podlewamy mięso odrobiną wody, dusimy kilka minut, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy na małym ogniu do odparowania płynu, przyprawiamy. Pomidory z puszki muszą być przetarte żeby nie były za duże części. W formie spód grubo smarujemy koncentratem, zeby nic się nie przykleiło a następnie układamy warstwami: makaron, farsz mięsny, posypujemy tartym serem żółtym i odrobiną parmezana. Na wierzchu powinna znaleźć się warstwa sosu i parmezan lub mozarella. Zapiekamy lasagne ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C. To taki mój, ale jak amsz ochote to poszukaj jeszcze w necie przepisów i możesz zrobic takie "zlepek". Napewno coś znajdziesz, mozęsz ulepszyć, dodając np. sos beszamelowy. Ja osobicie nie robiłam z tym sosem... bo mi nie wyszedł. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam poczytać jeszcze tu: http://www.wizaz.pl/porady/
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie gotujecie nic????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.