|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Tunezja, czyli co i jak?
Z racji tego, że wyszukiwarka mi nic o podobnej tematyce nie znalazła (a jak znalazła, a nie zauważyłam to proszę nie bić
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Wiedźma
|
Dot.: Tunazja, czyli co i jak?
Cytat:
Po drugie olejki. Znakomita większość dostępnych w tamtejszych sklepach rzekomych ekstraktów to olej z dodatkami. Znakomita większość obwąchanych przeze mnie na tamtejszych sukach i w tamtejszych sklepach perfum (obojętne, czy w formie olejku, czy roztworu spirytusowego) w ogóle nie przypomina tego, czym pachnieć powinna wedle etykietki. Radzę nie kupować niczego, czego nie możesz osobiście przetestować. Po trzecie, największe szanse masz na zakup jaśminowego killera. Jeśli lubisz jaśmin - jest wszędzie. Dla porównania dodam, że w Egipcie jakość olejków jest (statystycznie, oczywiście) o trzy klasy wyższa. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.coninsa.com.pl/pol_pg.html tu oferta Okecia Tunezyjskiej oferty nie znalazlam ale z tego co pamietam na lotnisku w Monastir cos tam do powachania maja ;-) ( no i te mini zestawy tych mini buteleczek ) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Byylam w egipcie ale wyroby maja podobne i nie uzylabaym zadnego olejku,perfum nawet do polerowania podlogi.
ani to etykiety ani skladu a jesli nawet to i tak malo wiarygodna ,nawet produkty zakupione w sklepie sa podejrzane. dziwie sie ze ludzie maja odwage uzywac ichniejszych przypraw :-/ przeciez to moze byc zwyczajny kurz z ulicy z barwnikiem. pogladac owszem ale uzyc -nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od lat uzywam przeroznych specyfikow tamtejszego pochodzenia fantastyczny jest olejek do ciala z migdalow rowniez olejki do wlosow ( mam jasminowe, z amly, migdalowe ) jak i talki do ciala farby do wlosow ( jesli ktos lubi farby oparte na naturalnych barwnikach ) trzeba tylko wybierac je kierujac sie zdrowym rozsadkiem, kupowac tam gdzie kupuja "tubylcze" kobiety ;-) Od lat tez, mieszkajac w roznych zakatkach Europy na zakupy chodze do wyszukanego metoda prob i bledow "turka", u ktorego kupuje przyprawy, przerozne kasze, marynaty i sloiczkowe niespodzianki ( bo nigdy nie wiadomo na jaki smak trafisz ) Mam wrazenie, ze wiekszosc tych produktow blizej do natury nizli tym z unijnych sklepowych polek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Lecę akurat z Balic, a oglądając ceny ich a np. w Pedecie to można powiedzieć, że róznica i tak kolosalna, z korzyścią oczywiście dla perfumeria.pl
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - użytkownicy takich zegarków muszą chyba być baaardzo szczęśliwi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym innym jest tez turecki sklep w np. warszawie a czym innym sklep tam na miejscu np. w dzielnicach turystycznych. nie twierdze ze produkty sa zle jedynie to ze trzeba je kupowac w odpowienich skelpach i miejscach ,a takich zazwyczaj nie ma w okolcach turystycznych ,owszem mozna pojechac do miasta i szukac ale mnie na to szkoda czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tunezja, czyli co i jak?
ja tez lece w czwartek do tunezji
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tunezja, czyli co i jak?
Perfumy i markowa odzież na sukach (bazarach) to wszystko podróby (w Tunisie w sklepach oryginały droższe niż w Polsce).Polecam olejki, a w szczególności symbol Tunezji-jaśminowy i bergamotkowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.