|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() sukienka kopertowa
Cześć Wszystkim.
Mam do was prośbę! Niedługo idę na weselę i chcę założyć sulienkę kopertową w kolorze czrnym. Czy na taką okazje mogę w niej iść? I jakie dodatki oraz buty proponujecie? P. S. Jestem kobitką w rozmiarze XL! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sukienka kopertowa
Jesli dobrze lezy na Tobie i jest wykonana z porzadnego,dobrego gatunowo materialu,a to czemu nie.Choc musisz sie liczyc z tym,ze zupelnie czarna sukienka na wesele napewno spotka sie z wieloma niegatywnymi opiniami ze wgzledu na kolor.
Jesli jednak sie na nia zdecydujesz to proponowalabym do niej zwracajace uwage i ozywiajace kreace dodatki-np. czerwone lub zolte peep toe i kopertowkę w tym samym kolorze. Ewentalnie,jesli ma byc bardziej strojnie-dodatki w kolorze srebra lub zlotego bezu-choc tu musisz dobierac je ostroznie,by efekt byl elegancki a nie kiczowaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na wesele nie zakłada się czerni...
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bieli się nie zakłada bo jest zarezerwowana dla panny młodej. Czerń czemu by nie. Jeśli ktoś ma już w szafie czarną to w porządku.
Ja także niedługo idę na wesele i mam do wyboru różową sukienkę w stylu małej czarnej z prostym dekoltem i ramiączkach na grubszych szelkach albo czarną z odsłoniętymi plecami- bardziej ekstrawagancką i chyba wybiorę tą czarną. Wracając do kopertowej i dodatków. Nie kupuj butów wiązanych w kostce ani w szpic, ani na cieniutkim obcasie. Fajnie będzie wyglądało coś na platformie, ze stabilnym, mocnym obcasem. Jeśli sukienka czarna to buty mogą być nasycone czerwienią.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jak na dwóch weselach byłam ostatnio, to na obu było mnóstwo osób w czerni, więc śmiało uderzaj. Dobierz sobie jakieś fikuśne 'perełki', buciki i kopertówkę i będzie super. Jeżeli na ślub też idziesz to może weź na dodatek żakiet w innym kolorze - na samym ślubie w czerni rzeczywiście dziwnie, a i w kościołach jest raczej chłodno
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tylko niby dlaczego? Bo to "pogrzebowy" kolor?
Na weselach widuje sie naprawdę różne sukienki, nawet wyzywające mini w kolorze fuksji... Czerń jest wielkim faux pas? A to dziwne.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
P.S. Z góry dziękuje za wyjaśnienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Czern pasuje na wszystkie okazje... chociaz czasem zdarzaja sie przesadni panstwo mlodzi i nie chca gosci w czerni... ja na weselu bylam w czarnej sukni i im to nie przeszkadzalo
![]() Co do twojej kopertowki jezeli dobrze sie w niej czujesz to nie widze przeciwskazan zeby jej nie ubierac ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze zdjecie wklejam dla pokazania tego wyciecia na paluszki,reszta to po prostu buciki w tym fasonie. Jesli wpiszesz w wyszukiwarce allegro wlasnie peep toe to wyswietli ci setki roznych bucikow tego typu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.