|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pędzelek- proszę
Moje pytanie być może nie powinno sie znaleźć w tym dziale ale w innym nic sie nie działo więc bardzo prosze Was o pomoc.
Otóz prosze napiszcie jakiego pędzelka używacie do rozcierania cieni, granicy cieni, rozcierania dwóch kolorów? Mam z tym problem nie umiem dobrac odpowiedniego.Ostatnio zakupiłam w sephorze pędzelek smudge nr 14 ( czy to ten slawny pędzelek dawniej nr 19 ?). Pobniżej wkleilam zdjęcie tego mojego. Czy pon służy wlaśnie do rozcierania ? Bardzo prosze o podanie firmy i konkretnego numerku pędzelka jaki Wy uzywacie.. Będę wdzięczna za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pędzelek- proszę
Ja tego urzywam do wyciągania koloru ku górze lub rozcierania kredki. Do rozcierania cieni, granicy cieni, rozcierania dwóch kolorów musidz mieć bardziej miękki i z odrobinę dłuższymi włoskami. http://www.sephora.com/browse/produc...dPaginate=true lub na którymś ze stepów agabil1 pokazany jest z bliska pędzelek do rozcierania (chyba)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam zaokraglonego, jakiej "kulki"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, w takim razie szukam dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam jeszcze raz fotke moich pędzli. Tylko 3 bo do konkretnego makeupu robione zdjęcie. Ale opis jest i jest mój, którym rozcieram granice
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
perelka-20
dziękuje za zdjęcie. A jaką technikę stosujecie? Jakimi ruchami rozcierać cień żeby "zmiękczyć" granice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217179
ti troszke o tym jest, tez mnie to interesuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zamierzam jutro kupić pędzelek do cieniowania Inglot ale dalej nie wiem jaki to numerek, a Pani na stoisku niezbyt poinformowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
przepraszam że tak Was męczę , ale znalazłam zdjecie pędzelków Inglota oraz opisy 1) pędzel do pudru z włosia wiewiórki (1SS - 67 zł)
2) pędzel do pudru i różu z włosia kozy (15BJF - 38 zł) 3) pędzel do różu, skośny z włosia kucyka (3P - 37 zł) 4) pędzel do cieni, skośny z włosia wiewiórki (7FS - 34 zł) 5) pędzel do cieni, tzw. kropka z mieszanki naturalnego włosia (8OHP - 27 zł) 6) pędzel do cieni, tzw. koci języczek duży z włosia sobola (9S - 32 zł) 7) pędzel do cieni, tzw. koci języczek mały z włosia sobola (11S - 26 zł) 8) pędzel do cieni, skośny z mieszanki naturalnego włosia (17TL - 22 zł) 9) pędzel do cieni i korektora z włosia kucyka (20P - 17 zł) 10) pędzel do cieni lub fluidu z mieszanki naturalnego włosia (16PP - 25 zł) 11) pędzel do cieni lub korektora z włosia kucyka (13P - 18 zł) 12) pędzel do podkładu z syntetycznego włosia taklon (21T - 39 zł) 13) pędzel do pudru lub różu, dwustronny, z włosia kozy (24SS - 59 zł) 14) pędzel do pudru, tzw. kabuki, z włosia kozy (25SS - 97 zł) 15) pędzel do korektora z syntetycznego włosia taklon (23T - 16 zł) 16) pędzel do korektora z syntetycznego włosia taklon (22T - 25 zł) 17) pędzel do pomadki z włosia sobola (12S - 37 zł) 18) pędzel do pomadki z włosia sobola (18 zł) 19) spirala do mascary (14M - 17 zł) Jak myślicie który nadaje się do rozcierania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam piątego, tzw. kropki (fajna nazwa swoją drogą)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.