| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-12-17, 23:13 | #1 | 
| Wtajemniczenie | Porcelanowa laleczka z Rio czyli sylwester mocno przerysowany

Witajcie Makijaż ten jest dziełem przypadku. Nie planowalam go. Na początku miała powstać "porcelanowa lalka" stąd te policzki, ale potem nabrałąm ochoty na trochę koloru i masz babo placek wyszło mi takie "coś", które zapewne nie znajdzie uznania w waszym gronie, ale co mi tam- jak szaleć do końca Proszę nie zwracajcie uwagi na brwi, które są przed wiztyą u kosmetyczki. Na jednym oku jest jeszcze linia granatowego brokatu, nie wiem co nie naszło ale po jego nałożeniu zdecydowąłam sie nie kończyć tak drugiego oka bo dziwnie to wyglądało. Cienie nie były mocno wyciągnięte, jedynie delikatnie wycieniawane wyżej, taki był zamiar. Całość jest trochę przerysowana (ach te policzki) dlatego nie iwem czy można to nazwać pełnoprawnym makijażem ps. przperaszam za głupie miny, ale nie jestem zbyt fotogeniczna Lista: twarz: - dermacol, duuuużo dermacolu - puder mineralny essence - róż w kulkach vollare oczy: - cienie z paletki miss rose (niebieski, rdzawy,brązowy, troszkę różu) - cień pojedyńczy vipera brązowy nr. 02 - eyeliner conastance carrol - błyszczyk do powiek - brokat granatowy - tusz magnif' eyes rimmel usta: - dermacol - puder mineralny essence - róż w kulkach vollare (nakładany od strony wewnętrzenj ust dzięki czemu możńa uzykac efekt cieniowanych ust) no to zapraszam do konstruktywnej krytyki 
				__________________ Gwoli scislosci pisze tutaj z 3 roznych urzadzen i tylko jedno ma polska klawiature !   Prawo jazdy ! | 
|     |   | 
|  2007-12-17, 23:15 | #2 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: Porcelanowa laleczka z Rio czyli sylwester mocno przerysowany

i jeszcze kilka  ps. efekt na żywo był dużo bardziej błyszczący, holograficzny- po porstu było fajniej   
				__________________ Gwoli scislosci pisze tutaj z 3 roznych urzadzen i tylko jedno ma polska klawiature !   Prawo jazdy ! | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 00:09 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Myślę, że gdybyś ten brokat dodała również na drugie oko było by lepiej, bo makijaż wyglada na niedokończony. Poza tym porcelanowa lalka kojarzy mi się z białą twarzą, nie tylko z rumieńcami   a Twoj podkład ma naturalny odcień  ogólnie makijaż średnio mi się niestety podoba, głównie przez ten brokat, albo dajesz na oba albo wcale imo. A jeśli już chcesz zaakcentować jedno oko to użyj brokatu w mniejszej ilości  No ale tak ja napisałaś, wyszło "coś"  (dziwnego) mam pytanie,wyszłabyś tak na jakąś imprezę?   
				__________________ Wymianka | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 07:47 | #4 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  dziękuję za opinię. Kolory w tym świetle był troche przekłamane więc twarz była trochę bledsza. Co do brokatu chciałam dać wam porównanie i zapytać czy lepiej z nim czy bez bo sie już sama nie mogłam zdecydować   Mówiłam też że sama makijaż jest mocno przerysowany, dlatego na pewno nie wyszłabym tak z domu 
				__________________ Gwoli scislosci pisze tutaj z 3 roznych urzadzen i tylko jedno ma polska klawiature !   Prawo jazdy ! | |
|     |   | 
|  2007-12-18, 09:14 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Więc ja uważam, że z brokatem może być lepiej, bardziej oryginalnie, ale koniecznie w mniejszej ilości i inaczej nałożony. Na zdjęciu ten brokat strasznie się odcina od reszty cieni.

__________________ Wymianka | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 09:28 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: W pokoiku, samotnie, przy zielonej herbatce... 
				 | 

Makijaż zupełnie bez pomysłu, radzę wcześniej planować co tak naprawdę chcesz zrobić a potem to robić i nie zmieniać planu, żeby nie wyszło że masz oczy pomalowane na dwa sposoby. Każda laleczka ma oczy takie same    
				__________________ Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 10:18 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Hmm pomysł niezbyt trafiony, ale liczą się dobre chęci, chciałaś pokombinować. Tylko po co mieszać w to Rio ;-((( Natomiast widać na pierwszy rzut oka, ze pasuje ci ten niebieski, może stworzysz jakis spokojniejszy, bardziej dopracowany makijaż z użyciem tego koloru? Poza tym zdjecia są strasznie żółte, to nie sprzyja dobrej ocenie. Pozdrawiam i czekam na kolejne próby | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 10:26 | #8 | 
| Wtajemniczenie | 

dzięki za opinie jak już mówiłam była to swojego rodzaju zabawa Kasiek no własnie sama nie wiem po co en brokat dawałam  ale taka juź jestem...trochę nieprzewidywalna   
|     |   | 
|  2007-12-18, 12:21 | #9 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

No cóż...  Ja akurat jestem z tego rodzaju osób, które lubią takie makijażowe szaleństwa  Twój makijaż jest trochę niedopracowany (mogłaś nałożyć ten brokat na drugą powiekę). Doceniam za pomysł. Poliki są faktycznie takie "lalkowate". Radzę robić zdjęcia w świetle dziennym, żebyśmy mogły zobaczyć kolory jak najwierniej oddane na zdjęciach. W sztucznym świetle i z powodu braku lampy, wiele makijaży wygląda gorzej (nieraz w ogóle nie przypomina tego, widzianego w lusterku)... Wiem coś o tym, bo sama nie zamieściłam kilku całkiem fajnych makijaży właśnie z tego powodu. | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 19:47 | #10 | 
| Rozeznanie | 

Niezbyt trafiony pomysł. Wykonanie również nie najlepsze. Brwi nieokiełznane.

| 
|     |   | 
|  2007-12-18, 22:30 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

hmm jeśli piszesz, ze to takie szaleństwo miało być no to ok   Jeśli chodzi o mnie to nie w moim stylu  jest ten makijaż, poza tym mi np. nie podoba sie ten niebieski cień, ale mimo to nie uważam makijaż za "stracony", ponieważ może to i przez te oświetlenie tak on wygląda   
				__________________ 65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55-54 START: 8.10.2009 -dieta -rolletic -masaże "ciepłe-zimne" wodą i szorstką rękawicą -krem antycellulitowy -skakanka, brzuszki *zapuszczam i dbam o włoski | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 22:54 | #12 | 
| Zadomowienie | 

Niedbale wg, mnie i efekt moim zdaniem kiepski...   | 
|     |   | 
|  2007-12-18, 22:56 | #13 | 
| Zakorzenienie | 

Niestety nie zachwyca...   
				__________________ "Through the darkness of futures past, the magician longs to see. One chants out between two worlds ... fire, walk with me' http://kiciawampirzyca.blogspot.com | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.