Nasza nowa kawalerka (fotki) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-12, 22:17   #1
Mneme
Rozeznanie

Nasza nowa kawalerka (fotki)

Witam serdecznie!

Mój TŻ właśnie dzisiaj wynajął kawalerkę. Rozmieszczenie pomieszczeń jest dosyć ciekawe... Parter z którego schodzi się kilkoma schodkami do kuchni (są tam też drzwi do łazienki)... i również z tego głównego pomieszczenia idą schody w górę, do sypialni (odsłoniętej)

Niestety nie wygląda to jeszcze ciekawie (zwłaszcza kuchnia)... Może macie jakieś ciekawe pomysły na aranżację takiego wnętrza?
Z góry dziękuję

Załączam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m1.jpg (25,1 KB, 387 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m2.jpg (23,8 KB, 227 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m3.jpg (22,1 KB, 212 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m4.jpg (23,8 KB, 218 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m5.jpg (21,4 KB, 229 załadowań)
Mneme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 16:13   #2
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa
Dot.: Nasza nowa kawalerka (fotki)

Podoba mi się taki układ. Bardzo oryginalne, Można z tego zrobić naprawdę przytulne mieszkanko Dużo będzie zależało od kolorów ścian. Każde pomieszczenie zrobiłabym w innym kolorze, tylko nie za pstrokato, żeby rozróżnić a przy okazji rozjaśnić sypailnię i kuchnię, bo chyba są bez okien. Jak znajdę jakieś inspiracje to dam znać.
Stary 2007-11-13, 16:21   #3
Nancy_Franciss
Zadomowienie

Takie nietypowe meiszkanko ALe b. fajne jak na kawalerkę tylko trzeba ładnie urodzić i będzie super... Fajne jest ta sypalnia taska mała antresola

Nancy_Franciss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 19:44   #4
Issskra
BAN stały

ale śmieszna Bardzo fajnie z tymi poziomami unikniecie takie kawalerkowego chaosu, gdzie to wszystko w jednym niewiadomo gdzie jesc, a gdzie spac.
Issskra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 22:25   #5
Mneme
Rozeznanie

Dziękuję Wam bardzo dziewczynki No takie są podobno wszystkie kawalerki w Grecji... nie wiem, widziałam tylko dwie i ta jest od tamtej ładniejsza... TŻ sam ją wybierał a ja mu zaufałam Jadę dopiero w styczniu :/ (nauka mnie trzyma jeszcze w kraju jakiś czas)... W sypialni są małe okienka (widać, tam gdzie klimatyzacja)... no i na "parterze" również są okna (tylko te zdjęcia takie dziwnawe...) Jedynie w kuchni zero okien... tam będzie ciężko pewnie jakoś ładnie zaaranżować... Ale zobaczymy!!! Jeśli będziecie miały inspiracje, może zdjęcia mieszkań w tym stylu... dajcie znać! buziak
Stary 2007-11-14, 09:31   #6
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Fajna kawalerka, ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak sobie ją urządzicie. A gdzie w Grecji będziesz mieszkać? Byłam dwa razy- bardzo fajny kraj
Stary 2007-11-14, 09:38   #7
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Jej, jak ja ci zazdroszcze! Chociaż mam gdzie mieszkać to mój sentyment do kawalerek nie zna granic ! Sa szalenie przytulne i takie jakies klimatyczne!

Pozdrawiam i życze powodzonka w urządzaniu sie !

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-14, 14:48   #8
Mneme
Rozeznanie

Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję Również wydaje mi się, że życie w kawalerce jest tak jakby... "przytulniejsze"

Będziemy mieszkać na wyspie Kos (miasto Kos) Mój TŻ tam już mieszka, a do naszego nowego gniazdka wprowadzi się za 2 tygodnie, jak przyślą pierwsze zamówione meble- łóżko i stół z kompletem krzesełek.
Załączam fotki owych mebli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 060308_epshop_254.jpg (13,4 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stile_SET-2006-181.jpg (33,4 KB, 67 załadowań)
Stary 2007-11-14, 16:54   #9
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

To łóżko i w ogóle to wnętrze jest cudne Rozpłynąć się można

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 17:13   #10
Mneme
Rozeznanie

Dziękujemy <uścisk> Mam nadzieję, że uda nam się tam fajnie urządzić...

Kurcze, wkurzają mnie tylko te balustrady (trochę "szpitalne")
Stary 2007-11-14, 17:59   #11
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

Hej! na początku napiszę Ci ze bardzo podoba mi się taka kawalerka dwupoziomowa. Wygląda ciekawie.

A teraz co do wystroju. Na pewno ściany muszę być kolorów jasnych - beży, pomarańczy, żólci. gra kolorów i odcini też jest wskazana, można kombinować z różnymi odcieniami jednego koloru... dodatkowo można wpleść brązy, czerwienie. Musisz tylko uważać żeby wn etrza nie wyszły zbyt przytłaczające - tj, mało dodatków wiszących/stojących na półkach, bo to wprowadza do wnętrza "bałagan" Najlepiej unikać otwartycj półek, albo mieć ich jak najmniej.
Co jeszcze? Kuchnia na pewno też zabudowana, z tego samego powodu. Warto zainwestować w półki podwieszane, wtedy będzie wiecej miejsca na wszystkie rzeczy kuchenne.

poniżej kilka inspiracji:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (14,7 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (15,7 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antres_popsut.jpg (11,9 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z3033683X.jpg (38,1 KB, 105 załadowań)

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-14, 20:51   #12
Mneme
Rozeznanie

Oooo!!! super! strasznie Ci dziękuję za zdjęcia i wskazówki

Również myślałam, żeby było to wszystko raczej w stylu minimalistycznym... bez zbędnych bibelotów bo małe mieszkanie może "utonąć" w takim czymś...
Stary 2007-11-16, 11:33   #13
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Ale Tysia rewelacyjne zdjęcia wkleiła... Strasznie mi się podoba, a Ty Mneme masz fajne inspiracje.

Łóżko i stolik bardzo fajne.

Eh aż się rozmarzyłam... Też chcę swój kącik już Może się uda w przyszłym roku, wtedy będę na pewno baaardzo częstym gościem na tym forum
Stary 2007-11-16, 16:17   #14
Mneme
Rozeznanie

Dziękuję por raz kolejny ogromnie

Moja mama już się wczuła i wypytuje o wymiary okien, żeby kupić jakieś śliczne firaneczki :p
Stary 2007-11-23, 23:50   #15
Rena
Zakorzenienie

Wynajmowalam kiedys z moim eks TZ mieszkanie jednopokojowe

Tzn az dwa poziomy tam nie mielismy, ale tzw czesc sypialniana w pokoju byla na taki podniesieniu, gdzie prowadzily dwa stopnie, a lozko bylo czesciowo zasloniete drewniana zaluzja. Reszte pokoju stanowila tzw czesc "salonowa" gdzie zapraszalismy gosci. Byla tam szklana lawa, kanapa i dwa fotele takie "polbujane" (nie wiem jak je opisac, strassznie wygodne, nowoczesne, wiem ze sa takie w ikea, choc tamte pochodzily z innego sklepu). Miedzy przedpokojem a salono-sypialnia nie bylo sciany. Oddzielala je szafa wielka tworzaca naturalny podzial, a jednoczesnie umozliwiajaca przechowywanie rzeczy. Do tego jeszcze miala przesuwane drzwi z luster, w ktorych mozna bylo sie przegladac i optycznie powiekszaly niewielki przedpokoj. W kuchni trzymalismy komputer.

Ogolnie mieszkanie wynajelismy juz umeblowane (czytaj wlasnie takie super) naprawde wlasciciel wlozyl w nie serce. Az zaluje, ze nie mam zdjec, ale pewne rozwiazania podkupie jak bede urzadzac wlasne mieszkanie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 13:03   #16
Mneme
Rozeznanie

No to świetnie Wam się trafiło, że od razu takie super urządzone wszystko było Szkoda, że nie masz zdjęć...

My musimy niestety wszystko sami robić od początku... Chociaż może i to ma swój urok? Jak na razie czekamy na przywiezienie łóżka z Aten... w tym miesiącu powinny być też wszystkie sprzęty kuchenne plus pralka.
Ja natomiast wertuję sklepy (a teraz internet bo leżę chora) w poszukiwaniu ładnych firaneczek i innych pierdół Chcę, żeby było przytulnie już od początku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości