|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wtrostek robavczkowy:)
witam,
4 dni tmu usunieto mi wyrostek robaczkowy. Dzis wyszlam ze szpitala, jescze nieco boli, ale martwi mnie to, ze nit nie powiedzial mi jak powinnam teraz jesc. Koszmar. PRzed wyjsciem dostalam w maire normalny posilek-kaszę z sosem, pieczen i buraczki. Moze to oznacza ze moge jesc normalnie,? A kiedy mogę zaczac plywac cwiczyc, ? Boze ja nic nie wiem. Pytalam lekarzy, kazdy mwil co innego ![]() PS Normalnie jem duzo jogurtow, ciemnego pieczywa, owocow, zielonej herbaty, cykorii, suszonych owocow, orzechow, pestek dyni.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wtrostek robavczkowy:)
Jestem po wycięciu wyrostka ( u mnie jeszcze dodaktkowo byla gangrena otrzewnej, więc myślę, ze spokojnie będziesz mogła się zastosować do moich wskazówek
![]() - jeść mozesz normalnie, ale staraj się nie jakichś bardzo cięzkostrawnych posiłków, a coś lżejszego, jednak musisz też "rozruszać" jelita, więc jedz normalnie, ale bez żadnych szaleństw ( słodycze, cięzkie sosy, mięcha itd); to co jesz ma duzo błonnika, więc z umiarem jak najbardziej się nadaje; - a co do ćwiczeń, to po zdjęciu szwów odczekaj tak z dwa- trzy tygodnie ( ze względu na bliznę, żeby Ci się nie rozeszła, niech tam się wszystko spokojnie, ładnie zrośnie))i wtedy możesz zacząć ćwiczyć normalnie ( bieganie, pływanie), tylko np. uważaj jeszcze z brzuszkami jakimiś bardzo forsownymi, ale rozćwicz delikatnie te wszystkie powłoki brzuszne. To tyle z mojego doświadczenia, życze szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.