![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Domy tymczasowe
Witam
![]() Od jakiegoś czasu na terenie Trójmiasta działa grupa ludzi, głównie dziewczyn ![]() Zachęcona efektywnością ich działań, przyłączyłam się, oferując kociakom to co często najpotrzebniejsze, czyli właśnie dom tymczasowy. Czym jest dom tymczasowy? Zacytuję "" (...)"to coś na wzór „rodziny zastępczej”. Kot zamieszkuje przez pewien czas w zwykłym domu i w nim oczekuje na adopcję. W tym czasie ma szansę zsocjalizować się z człowiekiem oraz ewentualnymi innymi zwierzętami. Poznaje, czym jest życie w domu, ucząc się funkcjonowania w stadzie zwierzęco-ludzkim i zwiększa tym samym swoje szanse na znalezienie domu docelowego." Generalnie domek tymczasowy pozwala uniknąć kotu pobytu w schronisku, czy innym tego rodzaju przybytku. Takie oswajane, leczone i pielęgnowane w domowych warunkach kocię szybko rozkwita ![]() Oczywiście domy tymczasowe to nie tylko Trójmiasto, z tego co się orientuję w niemal każdym większym mieście jest możliwość przygarnięcia kociaka na tymczas i ofiarowanie mu pomocy w znalezieniu domku stałego. Do czego goraco Was zachęcam ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie kociary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Domy tymczasowe
a macie jakoms swoja strone, siedzibe? Bo w sumie ja mieszkam w Trojmiescie i moglabym pomoc i na jakis czas ofiarowac kotkowi domek tymczasowy, bo staly niestety odpada z powodu alergii;/
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
adomajka owszem, strona jest, tylko nie wiem czy mogę ją tu podać
![]() oraz link do odpowiedniego tematu na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85923&start=0 Byłoby super, gdybyś mogła się przyłączyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że do nas dołączysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raróg
|
Nawet by mi przez myśl nie przeszło
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
na dogomani jest bardzooo duzo ogłoszeń.
Polecam.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Artykuł o pkdt
![]() http://www.mmtrojmiasto.pl/4624/2009...ctChanged=true |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podnoszę dziewczynki, brakuje nam domków tymczasowych. Na zachętę dodam, że finansujemy opiekę nad kotem, pomagamy wyadoptować kociątko - jednym słowem nie zostawiamy domku samego sobie z kociątkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kici kici miau miau
|
tu chyba nie chodzi o pieniążki
![]() chetnie bym zaadoptowala kotka - zglosze sie jak bede miec wieksze niz teraz ( bo teraz to kicha 28 m) mieszkanko - to taki maly Offtopik Edytowane przez ranka Czas edycji: 2009-05-09 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, jak najbardziej. Mnie tez nie jest łatwo, ale założenie jest takie, że sporo podróżujemy i nie mamy z kim zostawiać zwierząt (znajomi albo mają własne koty, albo kotów nie lubią, albo mają psy), więc taki tymczs realizuje moją potrzebę posiadania kota, a jednocześnie wiem, że nie oddaję go byle komu, każda decyzja o domku stałym jest głeboko przemyslana .. Poza tym to ogromna satysfakcja widzieć jak kot rozkwita pod czułą i staranną opieką
![]() No i niestety domów tymczasowych mamy mało - łatwiej jest znależć dom stały. Ranko daj znac jak najbardziej, znajdziemy Ci najcudowniejsze kociątko na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Kici kici miau miau
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie mogła oddać kociaka, bo szybko się przywiązuje
![]() Na razie mam jednego kotka, bo mieszkam w malutkim mieszkanku, też 28m ![]() Jednak na "dom tymczasowy" ciężko by mi było się zdecydować ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() Mało kto chcąc przygarnąć kociaka popatrzy na brudną, chorą, często dziko przestraszoną biedę, my dajemy tym kotom możliwość dojścia do siebie i pokazania się potencjalnemu domkowi z najlepszej strony. O to apeluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Soso - ja też jestem domkiem tymczasowym, niestety albo stety wszystkie moje tymczasy stały się rezydentami, ale była to wyłącznie moja decyzja, szczególnie, że mam "trudne" koty i niekoniecznie mogłyby znaleźć dobre domki stałe
![]() ale znam mnóstwo dziewczyn, które są cudownymi i prawdziwymi DT, podziwiam je bardzo, bo niektóre działają jak prawdziewe fabryki (absolutnie bez pejoratywnego wydżwięku) - taśmowo potrafią z bidulków zrobić kocich królewiczów i znależć dla nich cudowne domki ![]() Dodam że to musi być niesamowita satysfakcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bardzo chciałabym mieć własnego rezydenta, ale zarówno ja i Tżet mamy taki tryb życia, ze szkoda nam zwierzaka, który cały dzień będzie siedział sam w domu. Dodatkowo dużo podróżujemy. Ostatnio jednak trochę się złamaliśmy, mam na tymczasie taką kicię-sierotkę, boję się, że nikt się nia nie zajmie tak jak ja ![]() ![]() ![]() Moje pierwsze tymczasy siedziały u mnie pół roku, ale to były takie niesamowite dzikusy, w dodatku po traumatycznym dziecinstwie. Płakałam na myśl o ich oddaniu, na szczęście oba wzięła znajoma kociara i odwiedzam je do dziś ![]() A co do kochanych fabryk - w pkdt tez są takie dziewczyny. Szczerze podziwam, w porówaniu z nim ja nic nie robię. Ale mam nadzieję, ze za parę lat będę mogła zajać się pomaganiem kotom na porównywalną im skalę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Soso
![]() super podejście macie z TŻetem do sprawy (trzymam kciuki coby Maszeńka domek super znalazła, albo została u Was ![]() ja mam 3 kociaki, jeden wzięty z premedytacją na DS, drugi na DT ze śmietnika (niestety jest tak nienormalny ![]() ![]() ![]() Obecnie skupiam się raczej na pomocy finansowej i duchowej zaprzyjaźnionym fabrykom najcudowniejszym, bo mam szlaban na tymczasy od Tżeta (dodam, że on też nie umie wypuścić naszych "tymczasików" w świat ![]() ![]() Ściskam najmocniej ![]() Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2009-05-30 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Świetnie Cię rozumiem w sprawie Lucka. Masza na widok obcych wchodzi pod szafkę
![]() Całuję ![]() Edytowane przez Soso Czas edycji: 2009-06-04 o 10:04 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Agniesia666
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja również jestem domem tymczasowym, obecnie mam u siebie drugiego tymczasa, czarną kocicę Agatkę
![]() ![]() Idea domków tymczasowych jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla obydwu stron. Moja historia jako domu tymczasowego zaczęła się od przyłączenia do jednej z organizacji działających na rzecz bezdomnych zwierząt na terenie Śląska. Polecam taką formę pomocy naszym braciom mniejszym. Satysfakcja ogromna gdy widać jak z biednego zaniedbanego zwierzak kot lub pies staje się wiernym towarzyszem człowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a macie jakies kontakty z takimi domami w Łodzi? bo znalazlam kociaka ale mamjuz psy dwa i kota i niemoge go zatrzymac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.