|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zniszczona skóra stóp :(
Witam. Od lat borykam się z problemem SUCHYCH I TWARDYCH STÓP. Żadne kremy ani nic takiego na nie nie działa. Próbowałam najróżniejszych specyfików na to np. z firmy School, Neutrogena, Lirene, Delia itp itd, ale naprawdę NIC nie przyniosło poprawy. Były to kremy, balsamy, peelingi, sole do kąpieli.... Moja skóra nadal jest twarda, szorstka i popękana na piętach i podbiciu stóp. Miejscami nawet schodzi.... Dodam, że mam też problem z nadmierna potliwością stóp ( szczególnie w obuwiu bez skarpet) z którym również nie mogę sobie poradzić.... Bardzo proszę o pomoc bo już naprawdę jestem załamana i nie wiem co robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczona skóra stóp :(
A próbowałaś po nałożeniu na noc grubej warstwy kremu np. masła The Body Shop założyć na to skarpetki? I chyba w Twoim wypadku w składzie kosmetyków musisz szukać kwasów Ah... Skóra powinna oddychać, wiec, mimo, że nogi Ci się pocą, na lato wybrałabym skórzane sandały bez skarpetek. A w ogóle, to zaczęłabym od wizyty u dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na noc polecam maść/krem Hasceral, z apteki z mocznikiem - bardzo dobrze działa na taką skórę. A na dzień coś, co będzie działało trochę jak antyperspirant - np. kremożel z Biedronki (naprawdę fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja miałam podobny problem, który ciągnął się latami. W końcu na wątku o Biochemii Urody przeczytałam, że toniki z kwasami rewelacyjnie działają na stopy. W tym celu używam toniku AHA/BHA 10% - na twarz się nie sprawdził, na pięty - STRZAŁ W 10! Już nie mam problemu ze zrogowaciałą skórą
![]() Edytowane przez chabrowykocyk Czas edycji: 2011-05-03 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ale próbowałaś tylko domowych sposobów? Może wybierz się do kosmetyczki na pedicure frezarkowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Triku ze skarpetami na noc próbowałam i coś tam pomaga powiedzmy, ale w środku dnia lub nawet rano! znów jest to samo.
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Też myślałam nad wizytą u kosmetyczki, ale nie wiem czy to coś da. Niby powinno dac, ale po tylu nieudanych próbach ratowania się domowymi sposobami zwątpiłam w skutecznośc czegokolwiek na te moje nieszczęsne stopy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Polecam do zwykłego kremu do stóp np. Rossmanowego z łojem jelenia dodać co najmniej 10% mocznika, wmasować go w stopy i od razu owinąć je folią spożywczą, nałożyć skarpetki.
Po kilku nocach z taką "maseczką" stopy będą miękkie ![]() Nie zapominaj też o regularnym usuwaniu zgrubiałego naskórka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiem co czujesz! Też mam ten problem! Nienawidzę swoich stóp! Nic nie pomaga, regularnie ścieram naskórek, smaruje różnymi specyfikami, nie mogę nosić butów bez skarpetek, szpilki bez rajstop odpadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie jestem sama, chociaż tyle
![]() Ciągle myślę o wizycie u kosmetyczki, ale boję się, że jak zobaczy moje stopy to rozłoży ręce z bezradności, ale ucieknie ze strachu na ich widok.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam kosmetyczkę.
Usunie zrogowaciały naskórek frezarką lub omegą, zrobi peeling, nałoży maskę. Możesz też poprosić np o kąpiel parafinową, która silnie nawilża i odżywia skórę. Potem pozostaje Ci regularne ścieranie skóry pumeksem lub tarką do pięt i wsmarowywanie w stopy kremu. Najlepiej gruba warstwa kremu + skarpetki bawełniane na noc. ![]() Po wizycie w salonie kosmetycznym łatwiej będzie Ci utrzymać stopy w porządku. ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A ktoś się orientuje ile taka wizyta może kosztowac ? I gdzie we Wrocławiu najlepiej to zrobią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.