|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Niebieskie, perłowe cienie - jakie? Oto jest pytanie!
No więc od początku - jakiś czas temu kupiłam na allegro Bourjois niebieskie, potrójne - miały być perłowe. Ale są okropne - ani nie perłowe, ani sie nie blyszczą, koszmarnie twarde - choć nie wiem , czy podróba, bo facet ma same!!!pozytywy. I tak oto zostałam bez kasy i bez porządnych cieni...Bourjois - odddałam rodzinie...No, ale ja już nie wiem - może macie jakieś propozycje perłowego, niedrogiego cienia(kolor niebieski, albo cumulus - niebiesko -szary). Bo obecnie w ogóle nie mam na składzie żadnych cieni, a głupio mi tak jakoś ...Z tuszem , a bez cienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Niebieskie, perłowe cienie - jakie? Oto jest pytanie!
Witaj Helu,
to raczej nie podróba, mam takie same - Bourjois potrójne "effet lumiere" kolor bleu prusse 51. Sama sobie zgotowałam ten los i kupiłam je w sklepie za prawie 50 zł. Są koszmarne, twarde, ten najjaśniejszy kolorek może jest troszkę perłowy w opakowaniu, ale na powiece już na pewno nie. Nie mam co z nimi zrobić i jestem tak samo wściekła jak Ty. Co do cieni to ogólnie polecam poczwórne Isadory, ale zrażona doszczętnie do niebieskiego używam brązów, bardzo sobie chwaląc. Kolory znajdziesz różne. Pozdrawiam Sabina
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ojej, to nie jestem sama! Serdeczne dzięki za informację , choć informacja dla nas obu kiepska, niestety...Kupiłam je trochę taniej, za 30 zł, ale i tak zastanawia mnie jedno - dlaczego wizażanki uparcie twierdzą, że te cienie migoczą , są perłowe i w ogóle fajne?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hela _Bertz napisał(a):
> Ojej, to nie jestem sama! Serdeczne dzięki za informację , choć informacja dla nas obu kiepska, niestety...Kupiłam je trochę taniej, za 30 zł, ale i tak zastanawia mnie jedno - dlaczego wizażanki uparcie twierdzą, że te cienie migoczą , są perłowe i w ogóle fajne? ![]() ![]() ![]() ja mam niebieski tercet - nie migoczą [i o to mi chodziło] - tylko, że moje są mięciutkie [sic!]. i to jest dopiero zagadka.. a dlaczego "wizażanki uparcie twierdzą, że migoczą"? a raczej: gdzie? ![]() co do Isa Dory - polecam zawsze i wszędzie ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Może inne zestawy kolorystyczne są migoczące i perłowe...? A może obie powinnyśmy napisać recenzje, aby uprawdopodobnić opinię tych nieszczęsnych cieni? Chętnie je wymieniłabym na cokolwiek na Targowisku, ale po takiej prezentacji na tymże forum, nie spodziewam się tłumu zainteresowanych
![]() Przy okazji Helu, gdybyś chciała się skusić na cienie sypkie Bourjois http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3104 to zastanów się mimo opinii. Mam kolor połyskująco na niebiesko-liliowo nr 08 i w życiu nie widziałam tak nietrwałych, osypujących się cieni (to co zostaje na powiece formuje się w twarzowe grudki). Nie używam co prawda bazy pod cienie, więc może wina leży również po mojej stronie (ale Isadorze jakoś to nie przeszkadza ![]() Stoją jak ten wyrzut sumienia, a ja pomstuję ![]() Pozdrawiam, S.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a jaki masz kolorek bo ja bym się chętnie zamieniła
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nr 51 bleu prusse - to cienie potrójne.
Ten sypki pojedynczy to regard bleu trompe-l'oeil nr 08. Idę założyć wątek na Targowisku bo nas stąd przepędzą ![]() Resztę dokończymy tam - jesteś w razie czego pierwsza w kolejce, Kiyo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
rezerwuj dla mnie,dogadamy sie już na targowisku ale bede "dostępna" dzis dopiero ok 23 ciej
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Re: Niebieskie, perłowe cienie - Bourjois
wymacałam te cienie wczoraj [tzn. niebieskie potrójne Bourjois "Effer Lumiere"] - pomalowałam sobie nimi oko i pokuszę się o wytłumaczenie pewnych zjawisk.
dla kogoś kto używa matowych cieni te są "migoczące" - dla miłośniczek migotliwych cieni te są prawie matowe. ![]() ![]() wg. mnie mają się one tak do matowych cieni jak puder odbijający światło/ rozświetlający do zwykłego pudru. ![]() myślę, że to migotanie to kwestia nomenklatury ![]() zdziwiła mnie jedna rzecz - piszecie, że cienie te są twarde.. moje są miękkie, miększe niż moje ukochane cienie Isa Dory.. tyle, że ja swój zestawik mam od.. hmmm... jakichś 10 lat [z uwagi na kolor używam ich bardzo sporadycznie] - czyżby zmieniła się technologia? hmm..
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne są cienie poczwórne IsaDory. Kolory sa przesliczne(niebieskie. Tyle że nie są tanie. Te poczwórne kosztują 49 zł. Ale być może wystepują w wersji podwójnej. I będą tańsze
Musiałabys sprawdzić Pozdrawiam
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Przed chwilą wyciągnęłam te cienie (niedługo powędrują do Kiyi, więc to ich ostatnie chwile ze mną
![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że Kiya będzie zadowolona! Ja biorę ostateczny rozwód z wszelakimi niebieskościami do oczku. Howgh!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() No, ale w każdym razie są twarde, a najgorsze jest ta szpatułka(gąbeczka do nakladania) - i tk je wspominam ---gąbeczka 'rysowała" oko, a palcem troszkę głupio na tak małej przestrzeni nie wymieszać kolorów.Ogólnie tecienie nie są złe , ale przereklamowane, jak nic ![]() No i wprowadza w błąd napis:effet Lumiere - zjawisko światła, rozświetlenia. nie wiem, czy kojarzycie takie taniutkie okrągłe cienie Miss Sporty (zakręcane pudeleczka) - choć do trwałości można się przyczepić, perlowe kolory mają tam taki aksamitny połysk , jak perła...No, a tu chyba producent powinien dać spokój i nie wprowadzać ludzi w zachwyt nieistniejącymi efektami, kóre może widać na początku opakowania, kiedy ustawi się je idealnie pod promienie słoneczne...Przecież nikt tak po ulicy nie chadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Helu, może trafiłyśmy na jakąś wybrakowaną serię... FIAT wymienia za darmo części w samochodach PANDA wyprodukowanych z defektem... Ostatecznie Bourjois też mogło się zdarzyć
![]() ![]() Cienie mają mnóstwo zwolenniczek. Mam więc nadzieję, że Kiya będzie zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.