|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pilnie proszę o poradę.
Witam przedłużaniem paznokci zajmuję się już ponad dwa lata, zaznacze, że kurs ukończyłam, przedlużam paznokcie metodą akrylową. Ostatnio miałam przykrą sytuację, zaznacze, że nigdy nie miałam reklamacji i moje klientki są bardzo zadowolone z paznokci i jest ich sporo także to świadczy o tym, że moje usługi są wykonywane profesjonalnie i przede wszystkim paznokcie nie odpadają i bez odnowy wytrzymują do półtora miesiąca. Pare dni temu miałam klientkę, której robiłam paznokcie jednak tipsy odrazu podchodziły powietrzem wręcz siłowalam sie aby je przykleić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pilnie proszę o poradę.
Czesc Sylwia.A powiedz Mi czy ta klijentka miala pierwszy raz w zyciu robione tipsy czy juz wczesniej miala do czynienia z nimi
![]() Czasami sie zdazaja klijentki ktore,jak by to nazwac(maja nadmiernie potliwa plytke paznokcia)i niestety chcbys sie niewiem jak starala to i tak wszystko odpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paznokcie się nie pocą ![]() ![]() SYLWIA W Czasem faktyczie się zdarza, że paznokci się nic nie trzyma. Na jakich produktach pracujesz? Może powiedz tej babeczce, żeby spróbowała gdzieś w innym salonie i niech ci da znać, czy dzieje się tak samo. Albo spróbuj innych produktów, jeżeli masz taką możliwość. Albo kilka razy zapodaj primer i odtłuszczacz, na przemian... Możesz też powiedzieć jej, żeby przed przedłużaniem nie moczyła nadmiernie rąk w wodzie i detergetach. Wiadomo, że woda "ropulchnia" paznokcie. Co do potliwości dłoni (mi się strasznie pocą jak jest gorąco, a paznokcie mam raczej przesuszone i wszystko trzyma się ich super. Od czego są dehydratory, odtłuszczacze i primery ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tez mialam kiedys taka sytuacje, zrobilam babeczce paznokcie a nastepnego dnia dzwonila do mnie z pretensjami, miala pozapowietrzane ponad polowe paznokcia, a tez nigdy mi sie takie cos nie zdarzylo, pracuje na dobrcy produktach bass cosmetics, plytke zmatowilam dobrze , odtluscilam, nieznam przyczyny do tej pory,,, ;/
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuje dziewczyny za informacje. Ta Pani miała wcześniej tipsy jednak podczas robienia wspominała że często miała je tylko do tygodnia bo poprostu odpadały, mówiła, że przedłużala paznokcie metodą żelową i nie była zadowolona,również już wcześniej próbowała metody akrylowej i akryl także odchodził, rozumiem,że mogła mieć zbyt tłustą płytkę paznokcia ale żeby aż tak bardzo paznokcie podczas przyklejania się zapowietrzały,przyklejała m Pani tipsy szklane kupione w profesjonalnej hurtowni dla kosmetyczek więc wiem, że są dobrej jakości natomiast, kosmetyki są firmy nsi, używam je od lat, już myślałam, że coś sie stało z akrylem ale zaraz po tej Pani miałam dwie klientki i paznokcie wyszły piękne. Zaznacze, że nie mogłam bardzie zmatować płytki bo poprostu bym zniszczyła naturalne paznokcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.