|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
brzydki zapach........
to nie jest żart, choc mogłoby sie tak wydawac
jestem w 8 miesiącu ciąży i borykam sie ze wstydliwym problemem. Chodzi o to ze mój tyłek smierdzi ma bardzo intensywny zapach, taki typowo odbytniczy, i nie da sie tego pozbyc. Nie wazne ze wlasnie wyszłam spod prysznica, ten zapach sie utrzymuje czy ktos z Was mial cos takiego? moze to wina zaparć? jak mam sobie pomóc, to bardzo krępujące i przeciez nie zapytam lekarzy. Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: brzydki zapach........
No ale niby dlaczego nie zapytasz lekarza?moze to jest jakas przyczyna powazniejsza ktora trzeba leczyc?Ja ci nie pomoge bo jeszcze nigdy z czyms takim sie niespotkalam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to u zwierzat tak jest tak jak zapchane sa kanaly okoloodbytnicze. z tego cow wiem to sie je wyciska (sory za obrazowy opis) ale nie wiem do konca czy u ludzie tez je maja.
Tak od razu mi sie skojarzylo, bo ja pracuje ze zwierzetami. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro ten zapach absolutnie nie zależy od higieny, to tym bardziej prosiłabym o pomoc. Lekarzowi możesz powiedzieć (dokładnie tak jak tu na forum). Pewnie będzie pytać, od jak dawna tak się dzieje. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Może to być winą hemoroidów - jest to dość częsta przypadłość w ciąży. I nie koniecznie muszą to być hemoroidy zewnętrzne, więc możesz o ich istnieniu nie wiedzieć, jedynie odczuwać bół przy wypróżnianiu.
Piszesz, że masz zaparcia - staraj się dostarczać organizmowi jak najwięcej błonnika, spróbuj też Posterisanu. Życzę powodzenia |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za odzew
hemoroidow nie mam, bolu przy wyproznianiu rowniez, jedynie zaparcia wiec wc odwiedzam co pare dni. Lekarza wstyd mi pytac bo to facet i niby jak mialabym mu powiedziec ? czy moze byc to np spowodowane zbyt intensywnym wydzielanie zapachu? albo moze ja bardziej czuje zapachy?kurcze zadna czegos takiego nie miala? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A lekarzowi powiedziałabym normalnie: Panie doktorze, mam pewien problem. Może jestem przewrażliwiona, ale przeszkadza mi mój zapach... itd W końcu ginekolog to lekarz od TYCH miejsc, więc żadne pytanie nie powinno go zdziwić. Życzę powodzenia. P.S. Mimo szczerej chęci, nie wiem, jak pomóc, nie spotkałam się z takim problemem. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a może to jednak pochwa ? przeglądałam dziś lipcowe "m jak mama" i tam niektóre zakażenia nazwane były wręcz cuchnącymi. nie masz jakiegoś podejrzanego śluzu ?
tak czy siak gina trzeba zapytać. czemu chodzisz do faceta skoro nie czujesz się komfortowo ?? zresztą jak się ma problem to trzeba pytać i już, moja gin jak była potrzeba to i moje hemoroidy oglądała zresztą u proktologa - faceta też byłam ze 3 tyg. temu i nie ruszyło mnie to wcale.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się że to efekt zaparć. W ciąży można pić siemię lniane , które dostarcza błonnika. Spróbuj je pić a zauważysz czy ma to związek z zaparciami. Jeśli zaparcia znikną a zapach zostanie to znaczy że to nie to.
Ale tak czy inaczej zapytaj gina. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
zapytaj lekarza dla nich to normalna sparwa nie z takimi problemami ludzie chodza- nie masz sie czego wstydzic
lepiej zapytac- ja miałam hemoroidy po porodzie ale nie czułam zadnego nieprzyjemnego zapachu wiec to napewno cos innego. na zaparcia najlepiej wypic z rana tzn na czczo poł godzinki przed sniadaniem szklanke przegotowanej wody z łyzeczką miodu,albo pic len. A pytałas swojego lekarza o jakis syrop na zaparcia???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

jestem w 8 miesiącu ciąży i borykam sie ze wstydliwym problemem. Chodzi o to ze mój tyłek smierdzi 

zresztą u proktologa - faceta też byłam ze 3 tyg. temu i nie ruszyło mnie to wcale.