brzydki zapach........ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 23:16   #1
smuteczek2
Przyczajenie

Unhappy

brzydki zapach........

to nie jest żart, choc mogłoby sie tak wydawac jestem w 8 miesiącu ciąży i borykam sie ze wstydliwym problemem. Chodzi o to ze mój tyłek smierdzi ma bardzo intensywny zapach, taki typowo odbytniczy, i nie da sie tego pozbyc. Nie wazne ze wlasnie wyszłam spod prysznica, ten zapach sie utrzymuje czy ktos z Was mial cos takiego? moze to wina zaparć? jak mam sobie pomóc, to bardzo krępujące i przeciez nie zapytam lekarzy. Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!
smuteczek2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 11:37   #2
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: brzydki zapach........

No ale niby dlaczego nie zapytasz lekarza?moze to jest jakas przyczyna powazniejsza ktora trzeba leczyc?Ja ci nie pomoge bo jeszcze nigdy z czyms takim sie niespotkalam
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 14:34   #3
siobhan1
Zadomowienie

Z tego co wiem to u zwierzat tak jest tak jak zapchane sa kanaly okoloodbytnicze. z tego cow wiem to sie je wyciska (sory za obrazowy opis) ale nie wiem do konca czy u ludzie tez je maja.
Tak od razu mi sie skojarzylo, bo ja pracuje ze zwierzetami.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 20:32   #4
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smuteczek2 Pokaż wiadomość
to nie jest żart, choc mogłoby sie tak wydawac jestem w 8 miesiącu ciąży i borykam sie ze wstydliwym problemem. Chodzi o to ze mój tyłek smierdzi ma bardzo intensywny zapach, taki typowo odbytniczy, i nie da sie tego pozbyc. Nie wazne ze wlasnie wyszłam spod prysznica, ten zapach sie utrzymuje czy ktos z Was mial cos takiego? moze to wina zaparć? jak mam sobie pomóc, to bardzo krępujące i przeciez nie zapytam lekarzy. Proszę pomóżcie !!!!!!!!!!
Wiesz, to kwestia zaufania do lekarza. Ja bym mojej gince powiedziała, zresztą o czym ja jej nie mówiłam?
Skoro ten zapach absolutnie nie zależy od higieny, to tym bardziej prosiłabym o pomoc. Lekarzowi możesz powiedzieć (dokładnie tak jak tu na forum). Pewnie będzie pytać, od jak dawna tak się dzieje.
Pozdrawiam
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-24, 21:07   #5
joasiunial
Zadomowienie

Może to być winą hemoroidów - jest to dość częsta przypadłość w ciąży. I nie koniecznie muszą to być hemoroidy zewnętrzne, więc możesz o ich istnieniu nie wiedzieć, jedynie odczuwać bół przy wypróżnianiu.
Piszesz, że masz zaparcia - staraj się dostarczać organizmowi jak najwięcej błonnika, spróbuj też Posterisanu. Życzę powodzenia

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 16:42   #6
smuteczek2
Przyczajenie

dziekuje za odzew

hemoroidow nie mam, bolu przy wyproznianiu rowniez, jedynie zaparcia wiec wc odwiedzam co pare dni. Lekarza wstyd mi pytac bo to facet i niby jak mialabym mu powiedziec ? czy moze byc to np spowodowane zbyt intensywnym wydzielanie zapachu? albo moze ja bardziej czuje zapachy?
kurcze zadna czegos takiego nie miala?
smuteczek2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 17:28   #7
freshona
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje za odzew

hemoroidow nie mam, bolu przy wyproznianiu rowniez, jedynie zaparcia wiec wc odwiedzam co pare dni. Lekarza wstyd mi pytac bo to facet i niby jak mialabym mu powiedziec ? czy moze byc to np spowodowane zbyt intensywnym wydzielanie zapachu? albo moze ja bardziej czuje zapachy?
Smuteczku, facet nie facet ale to LEKARZ. W zasadzie wiekszość lekarzy, do których chodzę to faceci. Możliwe, że jesteś bardziej wyczulona na zapachy, nie wiem, od kiedy taki dyskomfort odczuwasz.
A lekarzowi powiedziałabym normalnie: Panie doktorze, mam pewien problem. Może jestem przewrażliwiona, ale przeszkadza mi mój zapach... itd

W końcu ginekolog to lekarz od TYCH miejsc, więc żadne pytanie nie powinno go zdziwić. Życzę powodzenia.

P.S. Mimo szczerej chęci, nie wiem, jak pomóc, nie spotkałam się z takim problemem.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 19:41   #8
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
dziekuje za odzew

a właśnie może to przyczyna tych zaparć?Wg mnie powinnaś jednak powiedzieć o tymlekarzowi i nie masz naprawde się czego wstydzić...trzymam kciuki
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 19:48   #9
jowisz
Zakorzenienie

a może to jednak pochwa ? przeglądałam dziś lipcowe "m jak mama" i tam niektóre zakażenia nazwane były wręcz cuchnącymi. nie masz jakiegoś podejrzanego śluzu ?

tak czy siak gina trzeba zapytać. czemu chodzisz do faceta skoro nie czujesz się komfortowo ??
zresztą jak się ma problem to trzeba pytać i już, moja gin jak była potrzeba to i moje hemoroidy oglądała zresztą u proktologa - faceta też byłam ze 3 tyg. temu i nie ruszyło mnie to wcale.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 23:04   #10
musicman
Zadomowienie

wydaje mi się że to efekt zaparć. W ciąży można pić siemię lniane , które dostarcza błonnika. Spróbuj je pić a zauważysz czy ma to związek z zaparciami. Jeśli zaparcia znikną a zapach zostanie to znaczy że to nie to.
Ale tak czy inaczej zapytaj gina.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 11:06   #11
adatka
Zakorzenienie

zapytaj lekarza dla nich to normalna sparwa nie z takimi problemami ludzie chodza- nie masz sie czego wstydzic
lepiej zapytac- ja miałam hemoroidy po porodzie ale nie czułam zadnego nieprzyjemnego zapachu wiec to napewno cos innego.
na zaparcia najlepiej wypic z rana tzn na czczo poł godzinki przed sniadaniem szklanke przegotowanej wody z łyzeczką miodu,albo pic len.
A pytałas swojego lekarza o jakis syrop na zaparcia???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości