Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-30, 14:11   #1
Moniska84
Raczkowanie

Talking

Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

Chcialabym aby w tym wątku zebrały się kobietki które planują w 2007 roku zajść w ciążę.Piszę planują bo ja mam taki plan, ale nigdy w ciąży jeszcze nie byłam, ani nie starałam się o dziecko.
Dziewczyny wpisujcie kiedy rozpoczynacie starania o dzidziusia , i co Was skłania do podjęcia decyzji o świadomym macierzynstwie??
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
Moniska84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 15:51   #2
kasia191273
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

Ja nie planuję, bo mi się właśnie wierci w brzuchu oczekiwane już w styczniu maleństwo, ale kiedy przeczytałam tytuł wątku, przypomniał mi się czas dokładnie rok temu. Byłam na Sylwestra w Łodzi i razem z mężem podjęliśmy decyzję- w 2006 staramy się o dziecko.
Starania rozpoczęliśmy w lutym, a w kwietniu się udało!
Więc tak piszę po to tylko, żeby powiedzieć, że marzenia się spełniają i że życzę Wam, aby Wasze- te, które się pojawią w tym wątku na pewno- również ziściły się w miarę szybko i sprawnie! I żebyście mogły w 2007 cieszyć się na wizję zostania mamą!

Powodzenia!
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 15:51   #3
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Monisiu, wszystkie dziewczyny z wątku "próbować do skutku" i "a ja chciałabym byc juz mamą" planują mieć bobasa 2007 roku (chodź starają się już od jakiegoś czasu). Zapraszam cię do naszego wątku
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 15:55   #4
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

bardzo bym chciała żeby moje przyszłe bobo było z pod znaku wagi albo skorpiona chodź staramy się juz dość długo to bardzo bym chciała żeby teraz się udało bo akurat jest ten czas a jezeli się teraz nie uda tylko później, to będe się cieszyć tak samo mocno
Stary 2006-12-30, 17:21   #5
Patrilla
Zakorzenienie

Madziorka przypomniało mi jak ja planowałam ze dzidziak to tylko na wiosnę ale czasem organizm płata nam figle
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 20:03   #6
Moniska84
Raczkowanie

Kasiu serdecznie dziekuje Ci za ciepłe słowa

Madziu przeglądam czasem te wątki i z całego serca życzę kazdej z Was aby fasolki w koncu zakielkowały pod Waszymi serduszkami
Ja chcialabym zacząć starania o dzidzię gdzieś w polowie roku, ale jeszcze zobaczymy jak bedzie
Buziaki
Stary 2006-12-30, 20:37   #7
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Moniska84 Pokaż wiadomość
Kasiu serdecznie dziekuje Ci za ciepłe słowa

Madziu przeglądam czasem te wątki i z całego serca życzę kazdej z Was aby fasolki w koncu zakielkowały pod Waszymi serduszkami
Ja chcialabym zacząć starania o dzidzię gdzieś w polowie roku, ale jeszcze zobaczymy jak bedzie
Buziaki
Monisiu dziękuje mam nadzieję że nie będziesz musiała długo czekać i za pierwszym razem sie uda po za tym nie ma na co czekać , do roboty sie bierzcie
Stary 2006-12-30, 21:47   #8
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

No to ja tez zalicze sie do planujacych

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 22:12   #9
agniesia blondi
Raczkowanie

planuje juz od dluzszego czasu ,,ale jakos nie wychodzi.... tak wiec przylaczam sie do grona planujacych w przyszlym roku moze bedzie on bardziej szczesliwy od lat wczesniejszych????:rolley es: ciagle mam nadzieje....
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 22:19   #10
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
planuje juz od dluzszego czasu ,,ale jakos nie wychodzi.... tak wiec przylaczam sie do grona planujacych w przyszlym roku moze bedzie on bardziej szczesliwy od lat wczesniejszych????:rolley es: ciagle mam nadzieje....
aguś zobaczysz w końcu się uda
Stary 2006-12-30, 23:12   #11
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
aguś zobaczysz w końcu się uda
dzieki kochana nie przestalam w to wierzyc, kiedys musi...
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 01:41   #12
jolineczka
Wtajemniczenie

To ja też sie dołączę Razem z męzem staramy się o dzidziusia od 2 miesięcy - na razie nic nie widać, niestety. Ale przecież nie od razu Kraków zbudowano... Starania są bardzo przyjemne, więc cały czas będziemy je kontynuować.
Mam nadzięję, że uda nam się wszystkim szczęśliwie zostać mamusiami - tego życze Wam i sobie w Nowym 2007 Roku. Buziaczki.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 12:20   #13
frida26
Rozeznanie

My też sie staramy od 2 miesięcy. Pierwsza próba nieudana ,a druga jeszcze nie wiemy. Ale już trochę przestałam tak intensywnie o tym myśleć i jakos lepiej mi z tym. Co będzie to będzie. Nic na siłę
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 14:21   #14
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Ale już trochę przestałam tak intensywnie o tym myśleć i jakos lepiej mi z tym. Co będzie to będzie. Nic na siłę
myslę, że to bardzo dobre podejście trzymam kciuki
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 15:50   #15
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam ja też się dołanczam do starających w 2007. Staram się od lipca 2006 narazie bez skutku staranka przekładam na luty bo zTŻ mamy małe nie porozumienia a bez niego nic z moich starań jak on nie chce lub nie jest gotowy to nic na to nie poradze.Życze powodzonka wszystkim starającym żeby ten rok był szczęśliwszy od poprzedniego i by udało się wam zafasolkować. ja juz mam jedno dziecko synka ma 8 lat.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 16:41   #16
Moniska84
Raczkowanie

Szczęsliwego Nowego Roku !!!

Wszystkim starającym sie kobetkom życze aby Wasze starania zostały uwienczone sukcesem

Ja jeszcze nigdy nie staralam sie o dziecko, ale zamierzamy z TZ rozpocząć starania od mrzesnia 2007 roku, poniewaz chcialabym aby dziecko urodzilo mi sie w wakacje, poki co jhest to sfera marzeń...ale coż od czegos trzeba zacząć

Pozdrawiam noworocznie
Stary 2007-01-02, 08:30   #17
hooba
Raczkowanie

Ja też mam zamiar zajść w ciążę w tym roku . To będą moje pierwsze strania no i zobaczymy jak pójdzie ...
hooba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 10:34   #18
Moniska84
Raczkowanie

Hooba a od kiedy zaczynacie starania?? Macie ustalone jakies konkretne miesiace??Czy to nie ma dla Was znaczenia??
Stary 2007-01-02, 10:50   #19
hooba
Raczkowanie

Nie nazwałabym tego staraniami jako takimi, po prostu postanowiliśmy się nie zabezpieczać od nowego roku . Nie chcę się nastawiać na jakiś określony czas. Chciałabym żeby wyszło to w miarę "spontanicznie" jaśli można to tak nazwać .

No tylko że muszę skoczyć jeszcze do lekarza, zapytać co on o tym wszystkim myśli, bo w moim przypadku może być to chyba lekko skomplikowane....
Stary 2007-01-02, 11:03   #20
Moniska84
Raczkowanie

Jesli wolno zapytać czemu skomplikowane??Chorujesz na cos??
Stary 2007-01-02, 11:24   #21
hooba
Raczkowanie

To znaczy do końca nie wiem czy to jest jakiś wielki problem, ale mam dość duża torbiel na jajniku prawym, no i z tego co wiem on jest bardziej aktywny niż lewy jeśli chodzi o owulacje, a przez tą paskudę jajeczko może mieć problem żeby się do jajowodu dostać. No i tu może być problem. No i w sumie to do tej pory brałam tabletki anty leczniczo żeby się wchłonęła, zahamowała czy coś w tym stylu, ale nic nie pomaga . A teraz jak już całkiem przestanę brać to nie wiem co się tam podzieje . A no i wspomnę że miałam rok temu usuwaną inną torbiel na tym samym jajniku, i jest dość zmasakrowany i teraz jakby mnie chcieli brać znowu na zabieg to się obawiam że po prostu mi go wytną .
Nom... i mój lekarz powiedział że w sumie ciąża jest najlepsza w takich przypadkach.. Ehhh zamotałam chyba strasznie .
No w każdym razie muszę iść do doktorka i się poradzić czy będzie to mądre z mojej strony i w ogóle możliwe. Ale jak narazie jestem dobrej myśli .
Stary 2007-01-02, 11:37   #22
Moniska84
Raczkowanie

Hym życze Ci kochana aby okazało sie że ten torbiel nie stoi na przeszkodzie abys mogła zajsc w ciążę
A kiedy wybierasz sie do lekarza?Będę trzymala kciuki za pomyślną diagnozę
Stary 2007-01-02, 11:51   #23
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

A ja nic nie planuję...planowałam, ale dam sobie chyba spokój, bo co zaplanuję, to nie wychodzi. Powiedzmy, że chciałabym i co ma być, to będzie.
Stary 2007-01-02, 12:07   #24
hooba
Raczkowanie

Dzięki wielkie
A do lekarza pójdę albo w ten czwartek albo w następny. Zależy to od tego czy mi się okres skończy do tego czasu
Zobaczymy co powie
Stary 2007-01-02, 12:17   #25
Moniska84
Raczkowanie

AMILAMIJA nie łam się, nawet nie będę mówila ,że wiem co czujesz bo nie mam pojęcia, ale wierzę że w koncu uda Ci sie. Mam nadzieje ,że uda Ci sie zaraz kiedy zakonczysz starania
Stary 2007-01-02, 12:25   #26
Moniska84
Raczkowanie

Ja poki co specjalnie się do ciąży nie przygotowuję bo za 4 dni wychodzę za mąż, a za miesiąc bronię inżyniera Ale zaraz kiedy tylko przemina wszelkie stresy, porobię sobie badania i zaczne łykac folik i jakies witaminki No i marzy mi się abym zaszła w ciąże koło pazdziernika bo chcialabym urodzić w wakacje, tzn zamierzam kontynuować nauke i robic zaocznie magisterkę ( bo dziennych studiów mam dosyc ) dlatego zalezy mi aby urodzic dziecko w wakacje Ale to poki co są moje marzenia, które mam nadzieje ,że uda się zrealizować...

A tak z innej strony to bardzo się boje zebym nie zaszła w ciążę bliźniaczą kurcze moja babcia od strony mamy urodziła bliznieta ( tylko umarły bo były wcześniakami ) i mojego TZ mama byla w ciąży z bliźniakami ale jeden płód przydusil drugi i ten obumarł...Myslicie że z taką rodzinką mam duże szanse na bliźnieta??
Stary 2007-01-02, 13:13   #27
adatka
Zakorzenienie

Bardzo mozliwe ze mozesz miec blizniaki- ale wcale tak byc nie musi.
U mnie w rodzinie były blizniaki i u mojego tz tez wiec mój TZ ma wielką nadzieje ze i my bedziemy miec blizniaki -ciągle mi to powtarza. A mogą byc dwa zwłaszcza jak biore anty -a zaraz po odstawieniu akcja na całego- wiec sie okaze- uciesze sie z kazdej wiadomości -zeby tylko leki daly efekt...
Stary 2007-01-02, 13:24   #28
kindzia1984
Wtajemniczenie

I ja dołączam do Was. My staramy się z TŻ o dzidzie od czerwca. Decyzję podjęliśmy w kwietniu ale staranka zaczęły się później. Niestety narazie ani widu ani słychu. Tym razem już wyluzowałam, chociaż mysleć o tym nie przestałam. Po sesji zamierzam poszukać innej pracy, żeby wreszcie się jakoś ustabilizować i lepiej zarabiać Czas pokaże czy ten Nowy Rok będzie pełen wrażeń i szczęścia, chociaż na poprzedni rok nie nażekam bo był całkiem niezły

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 09:09   #29
jolineczka
Wtajemniczenie

U mnie kolejna próba chyba nieudana... Dostałam plamień, brzuch boli i chyba zaraz będzie @
Ale spodziewałam się tego. Od misiąca ciągle choruję. Męczyłam sie z zatokami a teraz jakaś angina się przypałętała. Jak tu ma się dzidziuś zagnieździć przy tonie lekarstw!
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 11:57   #30
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15

My z TŻ tez chcielibyśmy w tym roku dzidziusia. Staramy sie juz praktycznie od lipca, ale narazie nic.

Ale jestem dobrej myśli, juz jeden dzieciaczek jest to i drugi tez będzie .
Będziemy sie bardzo intensywnie starać az do skutku . Buziaki.
Edycia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości