![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)
Chcialabym aby w tym wątku zebrały się kobietki które planują w 2007 roku zajść w ciążę.Piszę planują bo ja mam taki plan, ale nigdy w ciąży jeszcze nie byłam, ani nie starałam się o dziecko.
Dziewczyny wpisujcie kiedy rozpoczynacie starania o dzidziusia , i co Was skłania do podjęcia decyzji o świadomym macierzynstwie?? Czekam na odpowiedzi ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)
Ja nie planuję, bo mi się właśnie wierci w brzuchu oczekiwane już w styczniu maleństwo, ale kiedy przeczytałam tytuł wątku, przypomniał mi się czas dokładnie rok temu. Byłam na Sylwestra w Łodzi i razem z mężem podjęliśmy decyzję- w 2006 staramy się o dziecko.
Starania rozpoczęliśmy w lutym, a w kwietniu się udało! Więc tak piszę po to tylko, żeby powiedzieć, że marzenia się spełniają i że życzę Wam, aby Wasze- te, które się pojawią w tym wątku na pewno- również ziściły się w miarę szybko i sprawnie! I żebyście mogły w 2007 cieszyć się na wizję zostania mamą! Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Monisiu, wszystkie dziewczyny z wątku "próbować do skutku" i "a ja chciałabym byc juz mamą" planują mieć bobasa 2007 roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bardzo bym chciała żeby moje przyszłe bobo było z pod znaku wagi albo skorpiona chodź staramy się juz dość długo to bardzo bym chciała żeby teraz się udało bo akurat jest ten czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Madziorka przypomniało mi jak ja planowałam ze dzidziak to tylko na wiosnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kasiu serdecznie dziekuje Ci za ciepłe słowa
![]() Madziu przeglądam czasem te wątki i z całego serca życzę kazdej z Was aby fasolki w koncu zakielkowały pod Waszymi serduszkami ![]() Ja chcialabym zacząć starania o dzidzię gdzieś w polowie roku, ale jeszcze zobaczymy jak bedzie ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No to ja tez zalicze sie do planujacych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
planuje juz od dluzszego czasu ,,ale jakos nie wychodzi....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
To ja też sie dołączę
![]() Mam nadzięję, że uda nam się wszystkim szczęśliwie zostać mamusiami - tego życze Wam i sobie w Nowym 2007 Roku. Buziaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
My też sie staramy od 2 miesięcy. Pierwsza próba nieudana ,a druga jeszcze nie wiemy. Ale już trochę przestałam tak intensywnie o tym myśleć i jakos lepiej mi z tym. Co będzie to będzie. Nic na siłę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
witam ja też się dołanczam do starających w 2007. Staram się od lipca 2006 narazie bez skutku staranka przekładam na luty bo zTŻ mamy małe nie porozumienia a bez niego nic z moich starań jak on nie chce lub nie jest gotowy to nic na to nie poradze.Życze powodzonka wszystkim starającym żeby ten rok był szczęśliwszy od poprzedniego i by udało się wam zafasolkować. ja juz mam jedno dziecko synka ma 8 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Szczęsliwego Nowego Roku !!!
Wszystkim starającym sie kobetkom życze aby Wasze starania zostały uwienczone sukcesem ![]() Ja jeszcze nigdy nie staralam sie o dziecko, ale zamierzamy z TZ rozpocząć starania od mrzesnia 2007 roku, poniewaz chcialabym aby dziecko urodzilo mi sie w wakacje, poki co jhest to sfera marzeń...ale coż od czegos trzeba zacząć ![]() Pozdrawiam noworocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja też mam zamiar zajść w ciążę w tym roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hooba a od kiedy zaczynacie starania?? Macie ustalone jakies konkretne miesiace??Czy to nie ma dla Was znaczenia??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie nazwałabym tego staraniami jako takimi, po prostu postanowiliśmy się nie zabezpieczać od nowego roku
![]() ![]() No tylko że muszę skoczyć jeszcze do lekarza, zapytać co on o tym wszystkim myśli, bo w moim przypadku może być to chyba lekko skomplikowane.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jesli wolno zapytać czemu skomplikowane??Chorujesz na cos??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
To znaczy do końca nie wiem czy to jest jakiś wielki problem, ale mam dość duża torbiel na jajniku prawym, no i z tego co wiem on jest bardziej aktywny niż lewy jeśli chodzi o owulacje, a przez tą paskudę jajeczko może mieć problem żeby się do jajowodu dostać. No i tu może być problem. No i w sumie to do tej pory brałam tabletki anty leczniczo żeby się wchłonęła, zahamowała czy coś w tym stylu, ale nic nie pomaga
![]() ![]() ![]() Nom... i mój lekarz powiedział że w sumie ciąża jest najlepsza w takich przypadkach.. Ehhh zamotałam chyba strasznie ![]() No w każdym razie muszę iść do doktorka i się poradzić czy będzie to mądre z mojej strony i w ogóle możliwe. Ale jak narazie jestem dobrej myśli . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hym życze Ci kochana aby okazało sie że ten torbiel nie stoi na przeszkodzie abys mogła zajsc w ciążę
![]() A kiedy wybierasz sie do lekarza?Będę trzymala kciuki za pomyślną diagnozę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja nic nie planuję...planowałam, ale dam sobie chyba spokój, bo co zaplanuję, to nie wychodzi. Powiedzmy, że chciałabym i co ma być, to będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie
![]() A do lekarza pójdę albo w ten czwartek albo w następny. Zależy to od tego czy mi się okres skończy do tego czasu ![]() Zobaczymy co powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
AMILAMIJA nie łam się, nawet nie będę mówila ,że wiem co czujesz bo nie mam pojęcia, ale wierzę że w koncu uda Ci sie. Mam nadzieje ,że uda Ci sie zaraz kiedy zakonczysz starania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja poki co specjalnie się do ciąży nie przygotowuję bo za 4 dni wychodzę za mąż, a za miesiąc bronię inżyniera
![]() ![]() ![]() ![]() A tak z innej strony to bardzo się boje zebym nie zaszła w ciążę bliźniaczą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mozliwe ze mozesz miec blizniaki- ale wcale tak byc nie musi.
U mnie w rodzinie były blizniaki i u mojego tz tez wiec mój TZ ma wielką nadzieje ze i my bedziemy miec blizniaki -ciągle mi to powtarza. A mogą byc dwa ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
I ja dołączam do Was. My staramy się z TŻ o dzidzie od czerwca. Decyzję podjęliśmy w kwietniu ale staranka zaczęły się później. Niestety narazie ani widu ani słychu. Tym razem już wyluzowałam, chociaż mysleć o tym nie przestałam. Po sesji zamierzam poszukać innej pracy, żeby wreszcie się jakoś ustabilizować i lepiej zarabiać
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
U mnie kolejna próba chyba nieudana... Dostałam plamień, brzuch boli i chyba zaraz będzie @
Ale spodziewałam się tego. Od misiąca ciągle choruję. Męczyłam sie z zatokami a teraz jakaś angina się przypałętała. Jak tu ma się dzidziuś zagnieździć przy tonie lekarstw! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
My z TŻ tez chcielibyśmy w tym roku dzidziusia. Staramy sie juz praktycznie od lipca, ale narazie nic
![]() Ale jestem dobrej myśli, juz jeden dzieciaczek jest to i drugi tez będzie ![]() Będziemy sie bardzo intensywnie starać az do skutku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.