| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-07-19, 14:23 | #1 | 
| Raczkowanie | Przerejstrowanie auta

Witam dziewczynki  mam takie pytanie... chciałam sie dowiedziec czy kupując auto w Anglii i chcąc je sprowadzić do Polski musze je najpierw tam wyrejestrować czy przerejestrowanie może nastapic dopiero po przyjezdzie do Polski?  z gory dzieki za odp  Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 15:29 | #2 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: Przerejstrowanie auta

żeby zarejstrować auto sprowadzane z jakiegokolwiek kraju unii musi być w tym kraju wyrejstrowane (czasami jest jeszcze potrzebna adnotacja że auto zostało wyrejstrowane na export do innego kraju unii) bez tego nie zarejestrujesz auta w kraju. Pozatym auta angielskie muszą być "przystosowane" do warunków Polskich - czyli musisz przełożyć kierownicę na normalną stronę - bo bez tego auta ci nikt nie zarejstruje w kraju. Gdybyś miała jakieś jeszcze pytania pytaj na priv.

__________________ Uciekaja wszystkie mysli zle - z kazdym dniem .... | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 16:23 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Opole 
				 | 

ooo a jaka jest procedura przerejestrowania samochodu??? bo zakupiłam jakiś czas temu, i musze coś z tym zrobić, a już i tak minoł czas w którym mogłam to zrobić.

__________________ Dbam o siebie  dieta od 3.09.2010!!! 20.12.2010 jeszcze 6,7kg TO GO!!! | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 16:56 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Tak trzeba wyrejestrować auto za granicą i je sprowadzić tam gdzie chcecie i ponownie zarejestrować   Moja mama dzisiaj jechała to załatwiać bo tata sprowadziła auto z Niemiec  od wyjka i to idzie poniekąd na darowizną bo to brat daje auto siosrtze ( mamie )   | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 17:15 | #5 | 
| Raczkowanie | 

Dziekuje Wam za odpowiedz  Jak bede jeszcze cos potrzebowac to dam znac   | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 18:38 | #6 | 
| Raczkowanie | 

Mam jeszcze kolejne pytanie w związku z tą kierownicą po lewej stronie... NIe orientujecie sie przypadkiem gdzie można przerobić Honde prelude z 93r. albo opla vectre sri 98r.?

| 
|     |   | 
|  2006-07-19, 19:41 | #7 | 
| Wtajemniczenie | 

Nie orientuję się jak to jest a samochodami z Anglii, wiem jednak dużo na temat aut sprowadzanych z Niemiec.  Trzeba wyrejestrować samochód w Niemczech, po czym wykupić rejestarcje celne + ubezpieczenie już na nazwisko osoby kupującej (dostępne takie, które są ważne od 9 do 30 dni - cena zależna od ilości wybranych dni) po czym po upływie tego terminu lub przed zarejestrować w Polsce + przegląd techniczny. 
				__________________ "Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu" | 
|     |   | 
|  2007-12-30, 22:52 | #8 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.