|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co Po Dredach????
Mam od dawna dredy bardzo piękne ale... pomału dojrzewam do czegoś innego.
Tylko problemem jest okres przejściowy: ogolić????!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co Po Dredach????
Nie koniecznie ogolić. Widziałam jakis program w tv gdzie jakiś chłopak pozbywał sie dredów. Miał je obcinane kilka cm od skóry, i to co zostało dało się już rozczesać i zrobić z tego jakąs konkretną fryzurę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie scinaj! w ogole wg mnie najlepiej zostaw dready:P no ale jak nie to po prostu nos chustki na glowie, fantastycznie wygladaja dready spod fajnie zawinietej chusty! i moze pokazesz jakies Twoje zdjecia w dreadach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja swoje dredy rozczesałam...nie powiem bo było to strasznie męczące i czasochłonne a włosy w stanie fatalnym ale teraz przynajmniej są długie a zniszczone końcówki trzeba po prostu podcinać
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
są jakieś preparaty w sprayu do ,,rozplątywania" dredów, spryskujesz i próbujesz je jakoś rozczesać, odwinąć, podobno z tym płynem da się je rozczesać i nie trzeba obcinać, tylko nie wiem jak ten płyn sie nazywa
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a ja się zawsze zastanawiałam czy dredy to własne włosy czy jakies doczepiane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jesli juz rozmawiamy na temat dreadow, to chcialabym sie dowiedziec jak czesto myje sie dready i czym. Slyszalam od jednej osoby, ze szare mydlo jest dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Szare mydlo albo szampon bambino dla dzieci, wszystko jedno, dredy to martwe wlosy wiec sie nie przetluszczaja i myc tez nie trzeba tak czesto, szczegolnie, ze suszy sie je potem dlugo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak naprawdę kocham swoje dredy i nie prędko ich się pozbędę,ale myślę o przyszłości...
Są trochę kłopotliwe, mycie a szczególnie suszenie trwa długo. Mam nadzieję dostać wkrótce cyrfówkę ![]() Mam kilka przepasek do włosów, szerokich. Dzięki za rady!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hmm, odnosnie mycia, to raczej nie uważam żeby się nie przetłuszczały, mam w grupie kolegę, który myje dredy co 3 miesiące, a przy skórze ma zawsze taki tłuszcz i brud, ze ja nie moge obok niego siedzieć
![]() A jeżeli chodzi o fryzurę po dredach, to widziałam na uczelni dziewczynę, ktora miała dredy do pasa, a potem chyba je gdzieś rozczesała, bo miała normalne włosy do ramion, zniszczone, ale nie musiala sie na łyso golić ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mi sie ostatnio bardzo dready podobają, ale nie wiem czy sama bym się na nie zdecydowała. Boję sie własnie by było "po". Ale trzeba przyznać, że wielu osobom dodają "to coś"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie miałam nic do dredów, były mi raczej obojętne do czasu, gdy moja koleżanka sobie je zrobiła. Jej dredy, hmm... nie pachniały za pięknie, także z czasem też przestałam koło niej siadać. Być może też myła je co 3 m-ce, jak kolega Lovisy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja swoje dreadki myję co 2 tygodnie i bynajmniej nie śmierdzą
![]() Jeśli są dobrze zrobione to musisz zapuścić kilka cm odrosty i dopiero obcinać, bo dobrze zrobionych dreadów w żadnym wypadku nie da się rozczesać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
aha i wszelkie mity o myciu tylko i wyłącznie szarym mydłem to bajki
![]() Mam jeszcze pytanie do włascicielek dreadów : Czy je farbujecie? Jeśli tak to ile opakowań farby potrzebujecie? Ja kiedyś chciałam je zafarbować, kupiłam 3 farby i było o wiele za mało :/ Wydaje mi się ze nawet jakbym kupiła 10 to i tak dready by całą farbę wchłonęły i nie dałoby się równo rozprowadzić :/ Ale ludzie jakoś je farbują więc widocznie się da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam częściowo pokolorowane dredy - niektóre. Na wszystkie poszlaby farba ze wszystkich sklepów
![]() Myję włosy co tydzień szamponem dla dzieci. Dredy chłoną kurz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
oh tak Lina, ja po zrobieniu dredów po raz pierwszy i ostatni cieszyłam się wielką szopą
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
to dlaczego je rozczesałaś Sylwiu??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie potrafię ciągle tak samo wyglądać, nudzi mnie to i ciągle muszę coś zmieniać (jak nie fryzura to makijaż
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Sylwia Ty już od 7:00 na necie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
witam
![]() podpinam sie do starego watku,bo jak dla mnie akurat jest jak najbardziej aktualny. Otóż mam dready już prawie 4 lata,i uważam że jest to da mnie najlepsza z możliwychh fryzura ![]() eh...więc nie wiem już sama...prosżę o pomoc!! ![]() pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Jezeli chodzi o farbowane wloski przy czarnym kolorze nie sa one tak zniszczone po rozplataniu jak przy blondach-rozjasnianych.Bardzo wazne jest tez w jaki sposob dbalas o dredy ,czy byly czesto szydelkowane,jezeli tak to w jaki sposob,czy tez tylko dokrecane lapkami.MOzesz tak jak ktos wspominal wczesniej podciac dredy do ucha i powoli rozczesywac je uprzednio nakladajac bardzo mocna odzywke.Wiadomo,wloski rosna wiec dlugosc ich do ucha czy przed ramiona to nie tak zamierzchly czas i sa one w miare zdrowe.Ale wiadomo,po rozplataniu dredow wloski 7-10 cm najlepiej sie czuja i sa zdrowsze niz przy dlugosci 20 cm.Jezeli bedziesz rozczesywac,nie szarp,nic na sile,spokojnie,zajmie to sporo czasu ale wiecej wloskow uratuje sie.Nie dokrecaj dredow u nasady glowy ,latiwej sie rozczesza,myj wloski szamponem odzywiajacym je -bedzie lepszy efekt
pozdrawiam Fryzjerka z Underground-u ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
moje koleżanki obcięły kilka cm od głowy i rozczesały. jedna z nich potem maniakalnie kręciła wlosy na walkach żeby jakoś normalnei wygladac :P)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja miałam dredy 1,5 roku, przed ścięciem jakies 4 miesiące nic z nimi nie robiłam, tzn nie dokręcałam. Jak poszłam ściąć, to obcięli mi włosy trochę dłużej niż miałam odrostów, potem rozsupłali takim szpikulcem. Zażyczyłam sobie irokeza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
ja niedawno obcielam dredy mojemu TZ. mial je na glowie prawie 7 lat.
i wcale nie byl lysy tuz po fakcie-normalna, krotka fryzura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A tak z ciekawosci - ile czasu zajmuje rozczesanie dredów o dlugosci np tak do ucha???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hej,dzięki za odzew!! Gwoli ścisłości ja narazie nadal nie odważyłam się na jakieś działanie w kierunku oddreadowania głowy...narazie zapuszczam odrosty,tzn nie dokręcam dredków w ogóle...i czekam. Im bliżej jednak tej chwili tym trudnniej mi sie zabrac za te nożyce i grzebień...łzy same do oczu nachodzą...
![]() ![]() ![]() Kochana Dredolinko dzięki bardzo za tak wyczerpującą odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za porady! ![]() Dzięki za wszystko i pozdrówki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
niestety dredy się dłużej rozczesuje niż robi ;]
z życia wzięte ;] - rozczesywanie:: półroczne dredy do ramion rozczesywałam ok 24 godz (tzn dokładnie z kikla dni po szkole) masakara ale da sie ;] :: siostra miała 6 lat dredy i chyba z tydz to trwało (tez tak wieczorkami jak miała czas) ścieła do ramiom i to rozczesała, ofc polowe straciła, a to co wyszło to sianko było, ale trochę odzywek i da sie żyć.. na pewno lepsze to niż byc łysym ;p..a teraz już minął rok i ma ładne i długie włosy - więc zdecydowanie polecam rozczesywanie i ntensywne dbanie ;] - mycie: jezuuu jak można myć głowę raz na 3 miesiące, fe... dredy to tez włosy, tak samo się przetłuszczaja, problem tylko że schną długo, bo woda wsiąka w nie jak w gąbkę ;/... ja myję dwa razy w tygn fotka siostry przed rozczesaniem i tuz po ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez Demri Czas edycji: 2010-04-29 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.