|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Prawdy czy mity ?
Witam
![]() Chciałam dowiedzieć się od Was,kochane dziewczyny,i od Ciebie,Beatko,co sądzicie na temat swóch teorii które głoszą moje koleżanki,a które mam zamiar wypróbować: 1) Łyżki zmrożone w zamrażalniku i przykładane w okolice oczu niwelują cienie pod oczami,zapuchnięte oczy (czy aby na pewno działa i nie szkodzi skórze?) 2) Na trądzik pomaga przecieranie plasterkiem/sokiem z cytryny (czy nie wysusza za bardzo,nie uczula?) Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Prawdy czy mity ?
potwierdzam, że srebrna łyżeczka z zamrażalnika pomaga zejść opuchliźnie.robię tak czasami, jak oczy mi spuchną od płaczu, albo jestem wyjątkowo niewyspana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Prawdy czy mity ?
Nicole napisał(a):
> 1) Łyżki zmrożone w zamrażalniku i przykładane w okolice oczu niwelują cienie pod oczami,zapuchnięte oczy (czy aby na pewno działa i nie szkodzi skórze?) Według mnie chodzi o działanie chłodnego okładu na zapuchnięte oczy, niekoniecznie musi to być srebrna łyżeczka, moze być np. schłodzona maska żelowa. Chłodny okład obkurcza naczynka i ułatwia odprowadzenie limfy powodującej opuchliznę, a dodatkowo powoduje zmniejszenie widocznosci cieni, które są niczym innym niż rozszerzonymi naczynkami włosowatymi, widocznymi spod cienkiej wokół oczu skóry > 2) Na trądzik pomaga przecieranie plasterkiem/sokiem z cytryny (czy nie wysusza za bardzo,nie uczula?) Użycie cytryny rozjaśnia i przyspiesza gojenie zmian trądzikowych, chyba dezynfakuje, a przecieranie plasterkiem cytryny działa dodatkowo jak delikatny peeling - wiem to z własnego doświadczenia. Może wysuszać i ściągać skórę, więc nie polecam na skórę wokół oczu, jedynie na tłuste partie twarzy. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
prawda czy mit?
Czy krem nawilżający można stosować wychodząc z domu zimą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Re: prawda czy mit?
tak! poszukaj w wizażowych artykułach bodajze Basi Kwiatkowskiej, była o tym mowa.
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Asik napisał(a):
> Czy krem nawilżający można stosować wychodząc z domu zimą? http://www.wizaz.pl/basia_kremy_nawilz_zima2002.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję za odpowiedź i adres Basi. Pozdrawiam Asik
MonikaT napisał(a): > Asik napisał(a): > > Czy krem nawilżający można stosować wychodząc z domu zimą? > > http://www.wizaz.pl/basia_kremy_nawilz_zima2002.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.