|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pedagogika przedszkolna/wczesnoszkolna
Witam!
Orientujecie sie czy na I roku studiów mogłabym pracować wprzedszkolu? A jeżeli nie to na którym roku byłoby to możliwe? Czy po samym licencjacie przyjmą mnie do pracy w przedszkolu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagogika przedszkolna/wczesnoszkolna
możesz pracować jako pomoc nauczyciela
jako nauczyciel dopiero po licencjacie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka pracuje w przedszkolu-ma grupe, nie jest nawet po pedagogice-zaocznie studiuje turystyke.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A jak załatwiła sobie tę prackę??
Trzeba chodzić po przedszkolach ..w jaki sposób szukać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, nigdy nie pytałam, bo średnio mnie to interesowało
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zawsze mozna porozmawiac z dyrektorem przedszkola i zostawic mu CV
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
trzeba mieć przynajmniej kurs wychowawcy lub opiekuna. Jeżeli ona jest na turystyce to prawdopodobnie robiła go z myślą o wychowawcy kolonii lub wycieczek. Ale mając ten kurs można ogólnie pracować z dziećmi.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie robiła takiego kursu
![]() Wiem, ze miała robić kurs przewodnika, a to co innego ![]() Poza tym ona studiuje turystyke i rekreacje, na specjalnosci hotelarskiej-cos w ten desen. Pracuje w integracyjnym prywatnym pzredszkolu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
w prywatnym mogą zatrudnić kogo chcą
w państwowym na etacie nauczyciele może być tylko osoba z kierunkowym wykształceniem lub ewentualnie (za zgodą kuratorium) inny nauczyciel studenci/absolwenci innych kierunków mogą być zatrudniani tylko jako tzw. pomoc nauczyciela
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
WITAM,DZIEWCZYNY MAM PYTANIE
jak wyglada egzamin ustny na pedagogike?piszą ze do wyboru przedmioty tj.bilogia,gegra,wos,hist oria jesli ja zdawalam biologie na "starej maturze"(bo jestem starym rocznikiem zdajacym stara) to jest to ogólny zakres ???bedzie to ustny egz z biologii? ![]() Nie moge sie dodzwonic do biura rekrutacji, pliss
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2009-09-16 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na stanowisku nauczyciela w przedszkolu i szkole może pracować wyłącznie osoba z tytułem magistra pedagogiki,w tym wypadku wczesnoszkolnej i przedszkolnej.Taki jest wymóg, chociaż moja kolezanke ze studiów właśnie ten kierunek kończyłyśmy - pracowała trochę w prywatnym przedszkolu na V roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W naszym przedszkolu większość ma mgr , ale jest tez kilka dziewczyn po licencjacie. Ona jednak nadal się uczą by mieć mgr. Ja mam mgr a teraz jeszcze zaczynam 2 kierunek podyplomówki z oligofrenopedagogiki, bo pracuję w przedszkolu integracyjnym.
Praca w przedszkolu po turystyce? Hmmm.... Czego nie robią znajomości i nazwijmy to...fux ![]() Edytowane przez nieSmutna24 Czas edycji: 2009-09-25 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tez kolezanki, ktore w ogole nie maja przedszkolnej i pracuja w przedszkolu. Nie wiem czy wiecie, ale od 1 stycznia weszlo rozporzadzenie, ktore mowi, ze znowu nie trzeba miec wcale edukacji kierunkowej zeby pracowac w przedszkolu, czyli nie koniecznie trzeba miec przedszkolna, byle byla to pedagogika. A poza tym jest juz watek o pedagogice, prosimy moderatora o polaczenie.
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-09-27 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() moim marzeniem jest zostać przedszkolanką. chcę się wybrać na 'Edukacja wczesnoszkolna z wychowaniem przedszkolnym' (ewentualnie 'Pedagogika opiekuńczo - wychowawcza z muzyką / plastyką ') szukałam trochę na ten temat, nawet znalazłam ten kierunek w moim mieście ale nie wiem ile dokładnie on trwa 3 czy 5 lat ? ![]() ah i jakie najlepiej powinnam zdawać przedmioty, aby bez problemu dostać się na ten kierunek. przede mną jeszcze 2 lata do matury więc mam trochę czasu. i ostatnie pytanie : czy któraś z Was jest przedszkolanką? nie żałujecie swojego wyboru ? ![]() pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie ogpowiedzi ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję jako nauczyciel przedszkola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Cześć wszytskim
![]() Od jakiegos czasu zastanawiam się właśnie nad pedagogiką przedszkolną i wczesnoszkolną, szperam po różnych stronach w necie i nie moge doczytać się w rekrutacji, jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze, tzn. ja zdaje geografie i chciałabym się dowiedzieć, czy zdając ten przedmiot mam szanse na pedagogike przedszkolną. Także jakby przez przypadek wpadła wam w ręce odpowiedź na moje pytanie, to proszę, dajcie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem na 1 roku edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej na UZ. Zdawalam polski i niemiecki podstawe / bio -chem rozsze. Jednak z tego co wiem to nawet z sama podstawa np z wosu przyjmowali. Trzeba bylo miec polski, jezyk obcy i inny przedmiot do wyboru.. mniej wiecej tak było ![]() Hmm co do geografii nie wiem, ale sadze ze powinno byc ok, jesli chcesz isc na UZ. Nie wiem jak inne uczelnie ![]() pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że z tą geografią też przejdzie. Szczerze mówiąc nawet nie myślałam o studiach w Zg, brałam pod uwagę raczej Wrocław ew. Poznań, ale teraz jak mi przypomniałaś, że w Zielonej też można studiować, to chyba przemyślę sprawę... chociaż nie wiem, czy nasz UZ nie jest traktowany jako uniwersytet gorszej kategorii, jakoś jak ktoś mówi, że idzie u nas na uz, to ludzie dziwnie na to patrzą tak jakby przyszły student miał małe ambicje- ja to tak odbieram. Poza tym rodzice jakoś mnie zachecają do studiowania w wiekszym mieście, bo "tam na ewno bedzie lepiej, wiecej możliwości..." Już sama nie wiem, czego dokładnie chcę, jedno tylko jest pewne: pedagogika przedszkolna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli masz mozliwosci studiowac poza ZG to ja bym wybrala chyba ta opcje bo to zawsze cos nowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Sag etwas,
Tu jest własnie największy ból, bo najpierw wybrałam przedmiot, a teraz dopiero sprawdzam, czy sie z nim dostane na dane studia. Za głupotę się płaci. Wrocław, to raczej z tego powodu, że to miasto mnie zauroczyło mostami i kamienicami.Byłam tam kilka razy i wracam z sentymentem. Przyznam Ci sie, że mnie w Zg dużo trzyma. Jestem raczej typem osoby, która nie lubi zmieniać miejsca zamieszkania- bardzo sie przywiązuje do tego co mam. Jestem strasznie związana z rodziną i obawiam sie, że mieszkanie z dala od nich na dłuższą metę może mi raczej zaszkodzić niż pomóc w życiu studenckim. Mieszam strasznie, bo sama nie wiem, czego chce, ale troszkę czasu na przemyślenia na szczęście jeszcze mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
To mi nie pozostaje nic innego jak zyczyc Ci powodzenia i dobrych przemyslen
![]() Jesli chodzi o ZG to ten kierunek akurat wydaje mi sie byc calkiem fajnie prowadzony ![]() Mnie zauroczyl Kraków, ale z tesknoty bym chyba tam uschnela na tym drugim koncu Polski :P Sprobuj sie dowiedziec co i jak na jakich uczelniach jest brane pod uwage, jakie ta geografia daje Ci mozliwosci. Wiem, ze w bodajze Poznaniu sa jakies wstepne egzaminy. Spiew, malowanie, recytowanie cos w tym stylu . Przynajmniej w tym roku bylo bo kolezanka mi mowila ktorej niestety sie nie udalo, bo jedna czesc zawalila.
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Sag etwas, Dziękuję bardzo
![]() Coś mi sie wydaje, że jeśli sie dostane na UZ, to tutaj zostane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.