Stylowrzut :):) i wizażowe fenomeny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 14:13   #1
eyo
Zakorzenienie

Stylowrzut :):) i wizażowe fenomeny

Stylowrzut - jak masz wejśc na jakiś wątek i tam jechać w niekulturalny sposób po stylu/ uczestniczkach wątku nim zainteresowanych to zapraszam tutaj.

Skąd to ? Już sił nie mam kiedy pojawia się kolejna osoba i zaśmieca 5 stron tematu swoich głębokimi wywodami na temat tego z czym ( a raczej z jakim zawodem, jaką grupą wiekową, jakimi życiowymi nieudacznikami) kojarzą się jej przedstawicieli jakiegoś stylu ( czy to emo czy to barbie czy to retro czy cokolwiek). Na co to komu ? Nie ma to nic wspólnego z krytyką.

Co mnie skłoniło - zastraszająco spora liczba kont na wizażu, kont z małą ilościa postów ( nabijanych właśnie wrzutami na innych), często nowych przez osoby które wchodza tutaj tylko po to, żeby się unosić ponad "szare społeczństwo". Chcemy tutaj dyskutować o modzie ! Kuluralnie dyskutować o modzie. Nie odczuwam potrzeby czytania po raz kolejny jaka to jestem ograniczona po podoba mi się jakiś tam styl. To fenomen już po prostu ale skąd to się bierze to nie wiem. Prowokacje ? Może.

-------------------------------------------------------------------------------------

Małe przesłanie od wątków w których uczestnicze (AG, Barbie, Playboy'owe króliczki) : my nie chcemy się spalić na solarium, my nie chcemy mieć ton tapety na twarzy, my nie chcemy chodzić non strop ubrane na różowe ( calutkie), my nie chcemy sobie utleniać włosków do koloru białego. My chcemy czerpać INSPIRACJE ze zdjęć, z postawy osób które o siebie dbają - o cerę, włosy, wyprasowane idealnie ciuszki. My nie chcemy żeby nam ktoś wmawiał, że poprzez ten styl nagle wypadnie nam z głowy przez ucho 75% masy mózgu i zostaniemy od tego idiotkami. My nie podziwamy tego czego same nie chcemy - jakbyśmy podziwały to byśmy chciały takie być.
Jeżeli ktoś chcę krytykować - a proszę - tylko najpierw przeczytaj to wyżej i do tego się odność. Bo nie wiem po co znowu odnosić się do tego co nas nie interesuje.

-------------------------------------------------------------------------------------

Jak przedstawicielki innych stylów chcą coś powiedzieć ogólnie do atakujących to zapraszam. Lepiej chyba tak bo banda "krytykantów" jednak nie raczy nigdy przejrzeć wątku a komentuje po tytul.

No i można nie przenosić ? To ma być o modzie, krytyce w modzie i podejściu do mody.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:25   #2
hauuu
Wtajemniczenie

Dot.: Stylowrzut :):) i wizażowe fenomeny

Fajna inicjatywa, ale wydaje mi się że takie osobniki czerpią radośc właśnie z trollowania, zaśmiecania wątków i wyśmiewania innych, więc raczej nie będą chciały kisic się we własnym towarzystwie
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:28   #3
Papiszynka
Zakorzenienie

eyo, chocbys zalozyla 100 takich watkow, to takie 5stronowe wywody beda zawsze, trzeba to poprostu ignorowac
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:48   #4
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

My nie chcemy żeby nam ktoś wmawiał, że poprzez ten styl nagle wypadnie nam z głowy przez ucho 75% masy mózgu i zostaniemy od tego idiotkami.
Eyo, nawet jeśli by Ci wypadło to 75% masy mózgu, to byś nie była idiotką, bo używamy ok. 10%
Masz rację... Można coś kulturalnie skrytykować i wyrazić opinię, że coś nam się nie podoba... Ale kulturalnie, bez obrażania, bez szufladkowania... Pozory często mylą. Szkoda, że ludzie odbierają innych na zasadzie stereotypów, że jak widzą blondynę w różowej bluzce, to myślą o niej jak o idiotce. Często wygląd może być mylny.
Astarte__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:53   #5
eyo
Zakorzenienie

Wiesz.. ja doskonale zdaje sobie spraw i kazdy sobie wyrabia zdanie po pierwszym wrazeniu... ale zeby az tak bys tym pierwszym wrazeniem oslepionym ? Czasem sobie czlowiek pomysli, ze ktos jest "glupi" bo ubiera sie tak a tak.. ale czy to znaczy, ze mam tej osobie mowic "glupia jestes!!" ?? Krzywdzące to jest często.. nie lepiej powiedzieć, że styl mi sie nie podoba, że nie pasuje do mnie - zamiast besztac z blotem ? To takie trudne bo cywilizowane ?

15.02.2017 ♥
Stary 2008-08-20, 15:02   #6
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

Cytat:
Wiesz.. ja doskonale zdaje sobie spraw i kazdy sobie wyrabia zdanie po pierwszym wrazeniu... ale zeby az tak bys tym pierwszym wrazeniem oslepionym ? Czasem sobie czlowiek pomysli, ze ktos jest "glupi" bo ubiera sie tak a tak.. ale czy to znaczy, ze mam tej osobie mowic "glupia jestes!!" ?? Krzywdzące to jest często.. nie lepiej powiedzieć, że styl mi sie nie podoba, że nie pasuje do mnie - zamiast besztac z blotem ? To takie trudne bo cywilizowane ?
Dokładnie myślę tak jak Ty. Niestety, większość Polaków od razu miesza z błotem, samemu nie będąc lepszymi. Myślę, że to może wynikać częściowo z zawiści lub kompleksów.
Stary 2008-08-20, 15:55   #7
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Rozumiem

SUB. !

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 15:59   #8
eyo
Zakorzenienie

a tak w ogóle : to jak wy komentujecie coś co wam się nie podoba ? Jakich słów używacie ? Może taki "słownik poprawnego krytykowania" się niektórym przyda ;D

15.02.2017 ♥
Stary 2008-08-20, 16:02   #9
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle : to jak wy komentujecie coś co wam się nie podoba ? Jakich słów używacie ? Może taki "słownik poprawnego krytykowania" się niektórym przyda ;D

beznadzieja, ot co
Stary 2008-08-20, 16:07   #10
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Roznie staram sie nie przeklinac ,ale czasami nie potrafie

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 16:29   #11
Astarte__
Rozeznanie

GG do Astarte__

"W życiu bym tego nie założyła", "Nie podoba mi się, ale jeśli tobie tak, to ok". To takie delikatne. Ale jeśli coś naprawdę wybiega poza normę, to zdarza się, że powiem do siebie "O k****!" Natomiast w życiu bym nie zrobiła nagonki na tę osobę prosto w oczy, zawsze zachowuję komentarz dla siebie, ewentualnie dzielę się z nim z innym obserwatorem (czyt. dobrą koleżanką). Ale nie chciałabym jakiejś osobie zrobić przykrości z tego tylko powodu, że mam odmienny gust. Można dać delikatne sugestie co powinna zmienić, że jej to nie pasuje itp. ale po co od razu zjechać kogoś od góry do dołu, jesteś taka, siaka i owaka?
Stary 2008-08-20, 17:39   #12
butterfly008
BAN stały

Cytat:
z postawy osób które o siebie dbają - o cerę, włosy, wyprasowane idealnie ciuszki.

przepraszam do przedstawicielki innych stylów nie mają wyprasowanych idealnie ciuszkow, nie dbają o cere i włosy ?
butterfly008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 18:22   #13
Campbell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly008 Pokaż wiadomość
przepraszam do przedstawicielki innych stylów nie mają wyprasowanych idealnie ciuszkow, nie dbają o cere i włosy ?
przeczytaj jeszcze raz wiadomość Eyo:P
Stary 2008-08-20, 18:33   #14
Ag4
AGA :)

Cytat:
jak coś mi się nie podoba to staram się nie wypowiadać
Kiedy jednak jest wątek typu oceńcie, podoba wam się?
to piszę, że nie w moim stylu, ale jesli się założycielce watku podoba to niech nosi
albo że za tą cenę może mieć coś lepszego, etc

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 18:53   #15
butterfly008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Campbell Pokaż wiadomość
przeczytaj jeszcze raz wiadomość Eyo:P

o matko to wszechobecne oburzenie AMERICAN GIRL, BARBIE i innych lolitek robi się wrecz groteskowe
Stary 2008-08-20, 18:59   #16
olikbt21
BAN stały

Przeczytaj jeszcze raz wiadomość Eyo.

Naprawdę przeczytaj.
olikbt21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:19   #17
zsrr23
Raczkowanie

Bardzo dobrze, że ktoś w końcu zwrócił uwagę na osoby które wiecznie krytykują, poniżają innych i czerpią z tego niezrozumiałą dla mnie radość..To jest wręcz chore.. Myślę że to zakompleksione osoby bez poczucia własnej wartości. Ignorowanie ich nie pomaga więc może rzeczywiście dobrze by było zwracać im uwagę o niestosownym zachowaniu
zsrr23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:49   #18
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
o matko to wszechobecne oburzenie AMERICAN GIRL, BARBIE i innych lolitek robi się wrecz groteskowe
Nie wiesz a gadasz i na dodatek już krytykujesz. Eyo mówiła właśnie o tym, że jak się komuś coś nie podoba - ok, ale niech nie wchodzi na te watki którymi nie jest zainteresowany i nie prawi innym morałów jak ma wyglądać albo co najśmieszniejsze jak ma w ogóle żyć!!! To jest denerwujące a nie cokolwiek innego.

A co do tych wszelkich lolitek tak jak to nazywasz to tak się składa, że z tego co pamiętam miałaś ostatnio w avatarze panienke, która się właśnie przez te wątki parokrotnie przewijała
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 19:54   #19
butterfly008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Nie wiesz a gadasz i na dodatek już krytykujesz. Eyo mówiła właśnie o tym, że jak się komuś coś nie podoba - ok, ale niech nie wchodzi na te watki którymi nie jest zainteresowany i nie prawi innym morałów jak ma wyglądać albo co najśmieszniejsze jak ma w ogóle żyć!!! To jest denerwujące a nie cokolwiek innego.

A co do tych wszelkich lolitek tak jak to nazywasz to tak się składa, że z tego co pamiętam miałaś ostatnio w avatarze panienke, która się właśnie przez te wątki parokrotnie przewijała
tak miałam, bo była przecudnej urody i zdobyła tytuł Miss Universe, a nie była jak większośc tam wklejanych panienek znana z MySpace...

okej okej...
jestem zakompleksiona.
brzydka i w ogole do niczego.
z mojej strony to wszystko.
dziękuje za pozostawienie mojego postu bez komentarza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 19:59   #20
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez zsrr23 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, że ktoś w końcu zwrócił uwagę na osoby które wiecznie krytykują, poniżają innych i czerpią z tego niezrozumiałą dla mnie radość..

Zgadzam się.
Co innego wyrazić swoją krytkę, bo np. mam prawo uważać że styl dziewcząt playboya jest tandetny, brzydki, etc. a co innego uparcie wchodzić w wątek i hamsko krytykować wszystko co się tam dzieje.
Pamiętam taki przypadek chyba z 1 części o AG.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 20:50   #21
201704051255
Konto usunięte

Ja sie zastanawiam, co mi przyjdzie, czy takiej pani, poswiecajacej na swoja krucjate nerwy i czas z tlumaczenia mi jak sie szmace swoim strojem. Jakie to nieeleganckie, niegustowne, tandetne, burdelowe i jednoznaczne. Że niby nagle otworze oczy, wyskocze z kusej czerni i wdzieje beżową garsonke? Najmniej w tym wszystkim wlasnie sensu znajduje. Też moge isc na watek AG czy retro i opowiadac jakie super sa skorzane spodnie i cwieki, ze jedne wygladaja jak kur, drugie jak moja babcia. Tylko po co? Bo mnie by bylo szkoda nerwow.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 20:51   #22
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
tak miałam, bo była przecudnej urody i zdobyła tytuł Miss Universe, a nie była jak większośc tam wklejanych panienek znana z MySpace...

okej okej...
jestem zakompleksiona.
brzydka i w ogole do niczego.
z mojej strony to wszystko.
dziękuje za pozostawienie mojego postu bez komentarza.
Nie przesadzaj, nikt tu nie powiedział, że jestes brzydka, zakompleksiona itd. dlatego nie odpowiadaj mi w ten sposób. Poza tym nie wiem czy zauwazyłaś, ale własnie tego typu kobiety zdobywają największe uznanie na tych wątkach
Stary 2008-08-20, 21:00   #23
butterfly008
BAN stały

to nie było do Ciebie, zostawiłam przerwe.

"Myślę że to zakompleksione osoby bez poczucia własnej wartości. "
zsrr23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 21:20   #24
Maalwaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
jak coś mi się nie podoba to staram się nie wypowiadać
Kiedy jednak jest wątek typu oceńcie, podoba wam się?
to piszę, że nie w moim stylu, ale jesli się założycielce watku podoba to niech nosi
albo że za tą cenę może mieć coś lepszego, etc

Ja tak samo, poprostu nie chciałabym nikogo urazić, a można w sposób delikatny i kulturalny zakomunikować, że to nam się nie podoba.

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 21:22   #25
201704051255
Konto usunięte

jednym z lepszych jest "mnie sie kompletnie nie podoba, ale moze pasuje do twojego stylu i na tobie wyglada dobrze"
ewentualnie, choc tu staram sie nie klamac pisze wprost dziewczynie, ze ma super nogi, ale te buty nie sa udane (cos takiego ostatnio mialam na szafie i klamac nie klamalam)
Stary 2008-08-20, 21:24   #26
Eleanor Rigby
Raczkowanie

Dla mnie wywody na temat tego jaką osobą ktoś jest bo ma różową bluzkę lub trampki to jakaś pomyłka. Jeśli do tego się sprowadza czyjeś pojęcie na temat drugiej osoby, z którą nie zamieniły słowa to cóż... miłego życia we własnym świecie. Szkoda, że to się zdarza tak często, bo niektórym przykrość czasem robią. Może warto patrzeć na ludzi i widzieć ich różnorodność (ich osobowości, poglądów, przekonań, pasji i spojrzeń na świat) a nie "style ubioru". Strasznie uproszczony świat z tego wychodzi.
Stary 2008-08-20, 21:32   #27
201704051255
Konto usunięte

Eleanor, ale do tego trzeba odrobiny wysilku, pomysluku, a po co, jak pisal Hesse w wilku stepowym nie jestesmy stworzeni do plywania, kto wybiera morze zamiast lądu w koncu tonie, nie jestesmy stworzeni do myslenia... No ale ksiazka mocno depresyjna jest i smutna.
Stary 2008-08-20, 21:33   #28
Miśka84
BAN stały

Cytat:
To jest własnie główne złożenie stylu Barbie Równie dobrze może być stylu retro, jeżeli je sobie wprowadzicie za cel i uznacie za wyznacznik waszego stylu
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 21:38   #29
Eleanor Rigby
Raczkowanie

Zastanawia mnie co sobie osoba krytykujaca mysli. Ze jego opinia jest sluszna? Ze ma monopol na dobry gust? Wkurza go ktos ubraniem jakims? A niby czemu to go akurat wkurza?
Stary 2008-08-20, 21:40   #30
LilyHoney
Zadomowienie

Eleanor, o to właśnie chodzi

Miśka, no może jeszcze czegoś słodkiego i typowo dziewczęcego to tego wszystkiego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości