|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak mam jej to uswiadomic?
Ostatnio w mojej klasie uformowala sie grupka dziewczyn patrzących na wszystkich z góry
. Moja przyjaciułka zauroczyla się nimi. Ciągle im się podlizuje lazi za nimi i usluguje. Robi wszystko żeby się dostac do ,,elity``.Olewa dawnych znajomych i opuszcza się w nauce żeby tylko one ją doceniły. Może jestem trochę zazdrosna , ale az zal patrzeć jak te panienki ją upokarzają. Jak mam jej uświadomic że to co robi jest,,be`` tak , zeby zechciała mnie posluchac?
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak mam jej to uswiadomic?
też miałam kiedyś taką sytuacje. zakończyło się to tak, że te dziewczyny wystawiły moją kumpele, a ona pokornie z błagalnym wzrokiem oraz nauczką na całe życie wrociła do mnie
zazwyczaj cieżko jest coś uświadomić takiej 'zahipnotyzowanej' osobie, więc ja na Twoim miejscu bym przeczekała, na pewno niedługo Twoja przyjaciółka zauwazy, ze zachowuje się idiotycznie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz jej jak to wyglada z Twojej strony i czekaj na rozwoj wydarzen, bo tak jak pisze Steniorinka nie bedzie to trwac wiecznie
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Prubowalam jej to powiedziec już kilka razy i zawsze spotykalam się z odpowiedzią w stylu ,,bo ty mi zazdroscisz, ze one mnie lubia`` boje się że stanie sie taka zarozumiala i hamska jak te dziewczyny
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
nie traciłabym swojego cennego czasu na takiego kogoś
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A Ty to Matka Teresa jesteś? ;> Skoro znajoma Cię olała i wybrała ślepo tamto towarzystwo, to nie powinnaś się o to martwić..
Zrozumie swój błąd i naiwność to wróci. A jeśli będziesz ją przekonywała do tego, żeby została z Tobą, to jeszcze się na Ciebie obrazi i wcale nie będziesz miała z nią kontatku. Pozwól jej samej dokonać wyboru. Zdr |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
jesli jest Twoja przyjaciolka-wal prosto z mostu, moze zrozumie. W koncu albo one ja oleja i przyjaciolka znow wroci do Ciebie albo zacznie byc jak tamte 'wredne dziewczyny'. Nie martw sie, chyba wiekszoscv dziewczyn w szkole to przezywala. (ja np bardzo czesto xD) ostatni raz w mikolaja? pffff.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Porozmawiaj z nią, ale nie na zasadzie "jestem na Ciebie zła/mam focha bo wolisz inne przyjaciółki" bo Twoja kumpela pomyśli, że to tylko Twoja zazdrość a nie troska o nią. Pogadaj z nią delikatnie - że cieszysz się, że ma nowych znajomych, ale czy naprawdę czuje od nich przyjaźń, czy może na nich liczyć, czy lubi ich za ich cechy charakteru a nie za markowe ciuchy i "pochodzenie". Daj jej do myślenia, ale rób to bez złośliwości i pretensji. Jeśli jest mądra, to sobie to potem przemyśli i - ewentualnie - weźmie do serca. Ale weź też pod uwagę, że sama nie jesteś do końca obiektywna w ocenie tych ludzi. Od razu uznałaś, że to bogate snoby, że pewnie są fałszywi i wysługują się Twoją koleżanką. A może to Ty błędnie ich oceniasz, a ona ma rację? Może Twoja zazdrość o przyjaźń sprawiła, że nie jesteś obiektywna? Sama najpierw przemyśl te kwestie, a potem próbuj ingerować w sprawy przyjaciółki. Jeśli masz rację co do tych osób, to pewnie wcześniej, czy później ją wystawią, zrobią coś, co przeczy przyjaźni. Wtedy po prostu bądź blisko, bez "a nie mówiłam?!" ale ze wsparciem i ciepłem. Każdy ma prawo do błędów.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, dokładnie!
Albo jesteśmy przyjaciółkami, albo nie. Przyjaciele takich rzeczy nie robią. Wiem co mówię, bo sama kiedyś byłam tam wystawiona i ja głupia koza strasznie na tym ucierpiałam. Teraz już daję sobie spokój z takimi znajomościami, bo szkoda moich uczuć i zdrowia.
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
przypomina mi sie film wredne dziewczyny. jak nie widzialas to koniecznie obejrzyj
![]() generalnie nie trac czasu. szczerze bardzo watpie, zeby coś jej trafiło do rozumu. no moze tylko jak tamte ją wykiwają, ale wtedy to ja juz bym nie chciała miec z taką "przyjaciólka" nic wspólnego
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Wiem , ze powinnam dać sobie z nia spokój ale znamy sie od 10 lat i zawsze dobrze sie rozumialyśmy i trochę mi glupio starac się nie miec z nia nic wspolnego. No cuz, chyba pozostaje mi tylko czekac jak to sie potoczy dalej...
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
A czy mogłabym ponownie prosić o odpowiedź: na jakiej podstawie uznałaś, że to nieodpowiednie towarzystwo dla Twojej przyjaciółki i że ją wykorzystują? Nie lubisz ich za coś, czy dlatego, że ona teraz ich woli?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
No na przyklad moja koleżanka zaczyna sie przy nich popisywac jaka jest fajna jak to ona pali przeklina pije i nie wiadomo co jeszcze... Pozatym mniemam ze cos jest nie w porządku jesli miedzy sobą jaj ,,przyjaciólki`` nazywaja ja idiotką(sama niejednokrotnie to slyszałam) i jesli traktuje ja jak poslugiwaczke pzrynieś podaj pozamiataj . Kiedyś byla jedna z najlepszych uczennic a teraz ma same tróje. Kiedys mogłyśmy sobie normalnie porozmawiac a teras co trzecie jej slowo trzreba by zastąpic****
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
przyjaciółka? to ja za taką podziękuję... z tego co mi wiadomo w przyjaźni nic takiego nie ma miejsca...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak, "Wredne dziewczyny". Całkiem niezły film ja na głupią komedię dla nastolatków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

. Moja przyjaciułka zauroczyla się nimi. Ciągle im się podlizuje lazi za nimi i usluguje. Robi wszystko żeby się dostac do ,,elity``.Olewa dawnych znajomych i opuszcza się w nauce żeby tylko one ją doceniły. Może jestem trochę zazdrosna , ale az zal patrzeć jak te panienki ją upokarzają. Jak mam jej uświadomic że to co robi jest,,be`` tak , zeby zechciała mnie posluchac?