|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co dalej - Diane
witam ! mam 18 lat Diane biorę od 9miesiecu ze wzgledu na tradzik mimo to poprawa jest średnia . ginekolog doradza mi brać ją jeszcze 2 lata aby uzyskać oczekiwany efekt . Waham się bo muszę pilnować swojej wagi (wiadomo co moga powodowac tabletki ) i chyba troche mam mlody organizm na takie ''koksy''
![]() Z góry dziękuje za odpowiedzi . Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: co dalej - Diane
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
mi lekarz powiedzial, że diane maxymalnie można brac przez 30 miesięcy, ale i tak zmienil mi szybciej tabletki. ten lek to duża dawka hormonów. ja spróbowalambym brać ją jeszcze np. pół roku i potem odstawić, jeśli nadal będzie źle. mi pomógł na trądzik, ale dlatego, że właśnie z zaburzeń hormonalnych wynikały moje problemy. robilaś sobie badania? źródłem twojego problmu na pewno są hormony? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oprócz Diany powinnać zacząć leczyć trądzik innymi metodami. Diane zaczyna działać po 3 miesiącach do pół roku, skoro po 9 miesiącach nie ma efektów, to chyba już nie będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ale po odstawieniu diany i tak najprawdopodobniej problemy wracaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja wlasnie tez boje sie nawrotow i jestem jush zalamana tym wszystkim nie wiem co mam dalej robic niech ten koszmar sie skonczy . mam miec robione badania hormonow w kwietniu a wczesniej nie mialam bo uznano to za poprostu mlodzienczy tradzik troche mnie sie to nie wydaje bo tak nasilony ;(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czy po tych tabletkach sie tyje.. ?? nie mam problemow z cera ale lekarz mi je zalecił gdybym chciala zdecydowac sie na antykoncepcje
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja za niecałe dwa miesiące skończę szesnaście lat, diane bierę juz od prawie miesiąca tez na trądzik-przepisała mi to pani dermatolog, ale i ginekolog wczesniej o tym wpominała. Z tego co wiem, mam brać ja cztery miesiące. Wiec jesli bierzesz juz 9 miesięcy a efekty sa marne, to może spróbuj czegoś innego(choć juz pewnie duzo wyprubowałaś, zreszta jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. Cera owszem poprawiła się, ale po odstawieniu Diane trądzik wrócił i to chyba jeszcze gorszy niż był 2. Przybyła mi nowa "koleżanka" w postaci cellulitu ![]() A jeśli chodzi o to, że po upływie 9 miesięcy nie zauważyłaś znaczącej poprawy to wg mnie powinnas szybko odstawić Diane, bo najwyraźniej na Ciebie ona nie działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja brałam Diane niby troszke lepiej ale jak przestałam brać!!!katastrofa pełnoi pryszczy!!Mój organizm był przychamowany przez hormony w tabletce a jak przestała brać to wróciłó pryszcze na plecach, na twarzy zawsze coś było także diane nie do końca jest oki. Ale życze ci żeby twój organizm na to tak nie zareagował jak mój, nie wierz lekarzowi do końca
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
i ja rowniez jestem obecnie przy czwartym opakowaniu diany
wczesniej rowniez bralam, ale opdstawialam na jakis czas, jednak na mnie ogromnie dziala i widac kolosalne roznice 1.zero tradziku -choc to nie dlatego ja biore 2.mniejsze, slabsze wloski - wlasnie dlatego biore ![]() jednak hormony to hormony, spadl poped i to kolosalnie, jestem bardziej nerwowa, zawahania nastrojow i delikatne objawy depresyjne. Nie znosze hormonow, jednak sobie radze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
zielony stworek
|
Mnie Diane zapisał ginekolog,ale endokrynolog stanowczo odradził i dałam sobie spokój.Poza tym nie wiem skad macie informacje,że Diane bierze sie kilka alt.Wszyscy lekarze u których byłam informowali,że te leki nie stosuje się dłużej niż 6 miesiecy.
Poza tym to o ile mi wiadomo lekarze nie powinni przepisywać leków hormonalnych kobietom poniżej 18 roku życia,których organizm się jeszcze przecież nie "wyregulował". Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem powinnaś skonsultować się z innym lekarzem, być moze pójść dodatkowo do endokrynologa. A myślałaś o oczyszczaniu buzi kwasami u dermatologa. Moja siostra miała bardzo duże problemy z cera. Na początku tez brała Diane, która jej nie pomagała. Zmieniła lekarza ginekologa i dermatologa. Ten ostatni zastosował jej kilka krotnie kwasy. Na początku efekt był opłakany, ale teraz buzie ma czystą bez ani jednego syfka. Jest juz ponad dwa lata po terapii kwasami. Na dokładkę żadnych hormonów juz nie bierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
mnie Diane koncertowo rozregulowala poziom hormonow
![]() mimo, ze mialam lagodny tradzik zapisal mi ja lekarz (lade "pare" lat temu). Poprawy z cera zupelnie nie bylo, za to hormony po odstawieniu szalaly. Tez polecam dobrego dermatologa i kuracje kwasowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Niestety - jestem żywym przykładem na to że problemy wracają ![]() Brałam Diane ok. 3 lat - cera była w tym czasie idealna, choć wcześniej miałam problemy z trądzikiem. Po zaprzestaniu stosowania Diane - pryszcze powróciły ze zdwojoną siłą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.