Zapaszki z zagranicy :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-29, 10:56   #1
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking

Zapaszki z zagranicy :)

Witajcie kochane Wizażanki. Jestem bardzo ciekawa czy używacie jakieś perfumki z zapaszków zagranicznych, których nie można dostać w Polsce. Jestem też ciekawa czy kupujecie je podczas wycieczek, czy zakupki zlecacie znajomym? A może korzystacie z aukcji, ale nie osławionego A****** tylko innych, zagranicznych Ja sama nie mam takich zapaszków, ale przypadkiem poznałam perfumki firmy Gap "DREAM", chciałam je zgłosić do wizażowego kosmetyku wszechczasów, ale w spisie firm nie mam Gap'a Pozdrawiam Was Wszystkie cieplutko

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2005-05-29 o 11:45
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 19:37   #2
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Zapaszki z zagranicy :)

Podbijam
Stary 2005-05-29, 20:37   #3
maciek_k
Zadomowienie

GG do maciek_k

to wprawdzie męski zapach, ale 6 lat temu w stanach dostałem od przyjaciółki Curve firmy Claiborne. w tym roku na pewno sobie kupię, gdy tam znów pojadę, bo niestety u nas nigdzie tego nie widziałem
Stary 2005-05-29, 21:05   #4
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Zapaszki z zagranicy :)

Właśnie ogromna szkoda, że tak wiele wspaniałych kosmetyków, w tym wątku szczególnie chodzi mi o zapachy nie jest dostarczana do Polski To naprawdę strata, zwłaszcza że nie każdy wyjeżdża za granice. Dobrze, że zawsze są znajomi, których można ładnie poprosić o przywiezienie jakiegoś cudeńka Dziękuję za odpowiedź
Stary 2005-05-29, 21:13   #5
pixie7
Wtajemniczenie

Jestem nieuleczalną fanką zapachu "Oceanus" Body Shop'u, którego u nas ciągle niet... Używam od paru ładnych lat, najchętniej latem Przywożę sama.
Kusi mnie też "Pink Pepper", też Body Shop'u....
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 22:07   #6
Sylwiasta
Zadomowienie

Witam, jeszcze nie bylam na tym forum, udzielam sie w "urodzie" a glownie w "filtracji
Uwielbiam "Spring Fever" Originsa - jest dodany przeze mnie na KWC, jesli ktos lubi cytrusy, to niech powacha kiedy bedzie za granica np. we Francji albo UK.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 22:08   #7
Sylwiasta
Zadomowienie

Ach! I jeszcze mam ochote na powachanie "Flower Bomb" Viktora & Rolfa - podobno lepszy od Angela, ktorego lzejsza wersje "Innocent" kiedys uzywalam (sam A dla mnie za ciezki).
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-29, 22:40   #8
pixie7
Wtajemniczenie

Zapomniałam o jednym z moich ostatnich ulubieńców: "Beautiful Sheer" Estee Lauder. Też nie ma u nas Ale od czego Allegro
Estee Lauder w ogóle bardzo ograniczyła(li) ofertę zapachów na naszym rynku, nie ma już nawet mojego ukochanego "Youth Dew", chlip, chlip...
Pozostają wojaże.

Ne ebay nie kupuję, bo nie mogę uruchomić cholernego Paypal'a, ale chętnie bym to czyniła. Za to moje ostatnie odkrycie to www.strawberrynet.com - zapachy (i nie tylko) kupuję teraz głównie tam.

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-05-29 o 22:42
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 10:30   #9
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochane Wizażanki...tak właśnie się zastanawiam dlaczego, tyle pięknych zapaszków leży gdzieś na półeczkach za granicą, a u nas ich nie ma? Przecież w Polce też sprzedają się produkty luksusowe wielu firm, więc dlaczego nie docierają do nas prawie wszystkie? Hihi chyba jestem jakąś niepoprawną marzycielką Z eBay'a nie korzystam, bo zostałam postraszona tym że większość przelewów wykonuje się za pomocą kart kredytowych, a takowej nie posiadam. Przelewy do zagranicznych banków ponoć także bardzo dużo kosztują. Oczywiście to informacje zasłyszane, nie wiem jakto jest doklładnie Nio po prostu wielkie BUUU
Stary 2005-05-30, 19:55   #10
Kasiulka22
Zakorzenienie

Stary 2005-05-30, 22:05   #11
Marigold19
🦄

Moja odpowiedź będzie idealnie a propos- dziś miałam zaliczenie i dostałam od kolesia jedno pytanie "czym Pani tak pachnie?". To był Gap "dream more"- bardzo podobny do dream... kolega mi przywiózł z francji
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-31, 01:58   #12
vanilla_sky
Zakorzenienie

wedlug mnie godne polecenia sa zapachy victoria's secret. mialam very sexy i angel dream heavenly czy jakos tak. oba zglosilam do KWC. na uwage zasluguje zwlaszcza very sexy - panom sie podoba ich perfumy nie sa najlepsze na swiecie, ale jak ktos bedzie odwiedzal to polecam sprawdzic przy okazji.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-31, 09:47   #13
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ewciu kochana zazdroszczę gdyż nie mam raczej szans na ten zapaszek, a jest naprawdę śliczny Teraz mam Clinique "Happy Heart" też są super i na szczęście są dostępne bez problemu Victorię Secret sprawdziłabym z przyjemnością, niestety żaden wyjazd za granicę się nie szykuje ...Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś nadrobię te zaległości...Oj bardzo bym chciała Pozdrawiam Was Kochane Wizażanki
Stary 2005-05-31, 11:55   #14
*Ancia*
Rozeznanie

Ja ostatnio kupilam sobie w Paryżu perfumy. Jedne BYLY Fragonarda Bleu Riviera (pieekny morski zapach, naprwade w zyciu takich nie widzialam/wachalam ) a drugie kupilam w Pimkie 'Les Pimkie's Girls' piekne perfumki slodziiutkie pachnialy jak jakas owocowa guma do zucia to byly najpiekniejsze perfumki jakie posiadalam eech jakie to przykre ze w Polsce nie ma takich zapaszkow

Pozdrawiam
*Ancia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-31, 15:57   #15
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Ewciu kochana zazdroszczę gdyż nie mam raczej szans na ten zapaszek, a jest naprawdę śliczny Teraz mam Clinique "Happy Heart" też są super i na szczęście są dostępne bez problemu Victorię Secret sprawdziłabym z przyjemnością, niestety żaden wyjazd za granicę się nie szykuje ...Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś nadrobię te zaległości...Oj bardzo bym chciała Pozdrawiam Was Kochane Wizażanki
Nie ma czego zazdrościć- jak tylko ktoś z moich znajomych będzie jechał za granicę to poproszę o drugi flakon dla Ciebie. Może mój chłopak niedługo pojedzie do Anglii
Stary 2005-05-31, 20:29   #16
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ewciu niesamowita jesteś!!! Wiesz, gdyby faktycznie była taka możliwość na załatwienie (oczywiście przyszłościowe ) tego zapaszku to jestem chętna jak najbardziej Dziękuję Ci pięknie już za same chęci
Stary 2005-05-31, 20:55   #17
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Generalnie w Polsce jest o wiele mniej zapachów niż gdziekolwiek indziej. Najpopularniejsze firmy typu CHanel, Kenzo czy Boss to ok, ale już coś mniej popularnego - cięzko, cięzko. Generalnie w Polsce ciężko powąchać stare zapachy Guerlaina czy Hermesa. Hermes ma u nas w Sephorze teraz 3 zapachy - Rouge, Eau de Merveilles oraz nowy Un Jardin sur le Nil. Zniknął Hiris, Caleche i 24 Faubourg klasyczne, nie było u nas nigdy Caleche i 24 Faubourg w wersji delicate, czy Un Jardin de Mediteranean... szkoda, wielka szkoda. Jest trochę zapachów marek u nas niedostępnych - słynny Calyx Prescriptives (udało mi się zdobyć ale wymieniłam w koleżanką z liceum ), zapachy Origins, Jo Malone, Victoria's Secret. Nie ma wielu zapachów marek u nas znanych - wspomnianych Estee Lauder. No i oczywiście wielu zapachów niszowych, Serge Lutensa, Gobin Daude. Creed i Annick Goutal są dostępne w warszawskiej perfumerii Quality, to jedyne miejsce w Polsce gdzie można je nabyć, no i Comme des Garcons w guerilla w stolicy.
Osobiście aż taką wielką fanką niszowców nie jestem (udało mi się trochę poznać dzięki niektórym milośnikom z forum perfumy), za to żywię olbrzymią słabość do ekstraktów Fragonarda (Francja), osobiście używam pięknego kwiatowego Etoile de Sud, oraz cudnie orzeźwiającego Eau Fantasque.
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-31, 21:27   #18
Kasiulka22
Zakorzenienie

Smoczyco witaj Przeczytałam z zaciekawieniem Twoją wypowiedź w tym wątku. Buszowałam po wizażu już od dłuższego czasu i z tego co sama zauważyłam i przeczytałam z wypowiedzi innych Wizażanek jesteś prawdziwym zapachowym autorytetem Ja założyłam ten wątek głównie ze względu na zapach firmy Gap, który odkryłam przypadkiem i który jest zarazem pierwszym takim "trudnym do zdobycia" dla mnie, jednak widzę że takich cudeniek niedostępnych dla osób, przeważnie pozostających w kraju, jest niezliczona ilość!!! Wielka szkoda!!!
Pozdrawiam serdecznie
Stary 2005-05-31, 22:33   #19
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Smoczyco witaj Przeczytałam z zaciekawieniem Twoją wypowiedź w tym wątku. Buszowałam po wizażu już od dłuższego czasu i z tego co sama zauważyłam i przeczytałam z wypowiedzi innych Wizażanek jesteś prawdziwym zapachowym autorytetem Ja założyłam ten wątek głównie ze względu na zapach firmy Gap, który odkryłam przypadkiem i który jest zarazem pierwszym takim "trudnym do zdobycia" dla mnie, jednak widzę że takich cudeniek niedostępnych dla osób, przeważnie pozostających w kraju, jest niezliczona ilość!!! Wielka szkoda!!!
Pozdrawiam serdecznie
Kasiulko, dziękuję Ci za miłe słowa, czule łechatające smoczą próżność interesuję się perfumami ale nie jestem aż taką pasjonatką jak niektórzy mi znani i do rangi eksperta dużo mi brakuje - poszukaj na KWC recenzji Elve, Coralin i Madllen - każda z nich to prawdziwe zapachowe guru... dziewczyny są niesamowite i bardo wielka szkoda że na wizażu już nie pisują.
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-31, 23:33   #20
Marigold19
🦄

No niektore dziewczyny to znają zapachów a zapachów Ja te swoje "dream" wywąchałam u kuzynki kolegi I naprawdę są cudowne- lekkie i nawet z polotem, do tego kosztują 25 euro za 100 ml- to w sumie grosze. I Kasiu- na pewno Ci je załatwie, ale pewnie będziesz musiała trochę poczekać...
Stary 2005-06-01, 19:05   #21
Marigold19
🦄

Kasiu, Ty jesteś z Rzeszowa??????????? To jak zdobędę te perfumy to kłpoty z przesyłką też Ci odpadną
Stary 2005-06-01, 19:25   #22
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ewciu hihihi tak z Rzeszowa!!!!!!!!!!
Boże jaki ten świat mały!!! hihihi
Ewciu a z tymi perfumkami, to tak z ciekawości pytam , to kwestia paru miesięcy? czy np. wakacji (czyli po wakacjach ) ? Pytam naprawdę z ciekawości bo ja poczekam Pozdrawiam Cię serdecznie *******
Stary 2005-06-01, 19:33   #23
Marigold19
🦄

No bo to jest tak- mój TŻ chciał jechać sobie do Anglii tak na 2 tyg do kuzyna i wtedy by kupił, ale nie może się zdecydować czyli woli naprawić motor hehe czy pojechać tam... Ale sądzę, że kogoś zdybię i po wakacjach już powinno być. Bo jeszcze się zastanawiam czy w Niemczech będzie gdzieś Gap czy raczej nie... Bo jakby był to jeszcze krócej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-01, 19:38   #24
Marigold19
🦄

Właśnie patrzyłam na stroncę Gapa- w Niemczech nie będzie Hmmm... no nie wiem, ale ja też będę coś myśleć, bo mam perfumy od końca kwietnia a już tak 1/4-1/3 ubyła a poza tym chcę wypróbować też inne warianty niż dream i dream more, bo jednak takie eksperymenty mi dobrze wychodzą. I jeszcze się zaczajam na te Pimkie o których pisała Ancia
Stary 2005-06-01, 19:55   #25
Kasiulka22
Zakorzenienie

Smile Dot.: Zapaszki z zagranicy :)

Ja innych zagranicznych zapaszków nie znam zupełnie, bo nawet styczność z tym Gap'em zawdzięczam przypadkowi. Nie wyjeżdżam za granicę, przynajmniej do tej pory mi się to nie zdarzało więc nie poznałam zagrnicznych perfumek. Jednak z tego co widzę to naprawdę jest ich całe mnóstwo!!! A Dream są śliczne, naprawdę oryginalne. Nie znam żadnego zapachu, który byłby choć trochę do niego podobny, a perfumki uwielbiam i wciąż próbuje i wącham nowe Dziękuję Ci Ewuś jeszcze raz za pomoc w zaopatrzenie w to cudeńko Mogę czekać wieczność Ściskam mocno
Stary 2005-06-01, 20:00   #26
vanilla_sky
Zakorzenienie

a czy ten gap to ten niebieski? jesli tak, to bardzo podobne sa do niego perfumy ramage, do nabycia w stanach, nie wiem jak w innych krajach.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-01, 20:11   #27
Kasiulka22
Zakorzenienie

Tak taki niebieski, a dla mnie nawet to on jest leciutko fioletowy
Stary 2005-06-02, 10:21   #28
Kasiulka22
Zakorzenienie

Stary 2005-06-03, 17:50   #29
Kasiulka22
Zakorzenienie

Smile Dot.: Zapaszki z zagranicy :)

I do góry
Ach mój wątek podupada Buuu
Może, któraś z Was dziewczyny chce jeszcze opowiedzieć o swoich ulubionych zagranicznych perfumach
Pozdrawiam serdecznie
Stary 2005-06-03, 17:55   #30
MagJa
Zakorzenienie

Za granicą za często nie bywam, ale raz kupiłam sobie we Francji perfumy Gab Blue, po których juz dawno śladu u mnie nie ma, ale wspomnienia pięknego zapachu zostały. Orientuje się ktoś czy one są jeszcze gdziekolwiek osiągalne???
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości