|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Skutecznosc zachowana?
Dziewczyny,moja koleznaka miala taka sytuacje:
W trakcie opakowania,godzine po przyjeciu tabletki wyproznila sie dosc obficie, aczkowliek jednorazowo(nei wiem czy to mozna nazwac biegunka chociaz wyproznienie bylo "rzadkie"),martwila sie ze tabletka mogla sie nie wchlonac wiec do konca tego opakowania nie wspolzyla,w przerwie dostala okres z odstawienia,jak zwykle,dalej rutynowo zaczela kolejne opakowanie juz bez wariacji biegunkowych itd.Pytanie jakie mi postawila to czy jest zabezpieczona w trakcie tego kolejngo opakowania?Tzn czy tabletki nalezycie dzialaja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skutecznosc zachowana?
tak, działają.
jak wszystko zrobiła rutynowo, nie ma sie o co martwić.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...9&postcount=12 Swoją drogą, nie panikuj ![]() ![]() Ach, i gwoli wyjaśnienia - nie nabijam się z Twojego strachu ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nio sytuacja niemalze identyczna,od kiedy zaczelam jej opowiadac o swoich schizach dziewczyna tez panikuje. Ja swoja "biegunke" potraktowalalm jak NIEbiegunke ![]() ![]() Dzieki Wam Dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wypróżnienie sie nie może spowodowac niewchłonięcia tabletki...
![]() Ja już coś to w ulotce jest o "ostrej biegunce". Jak dla mnie to koleżanka niepotrzebnie się wogóle martwiła. ech, jakby tak tabletki nie działały bo miesiąc wcześniej zrobiło się rzadszą kupkę to chyba wszystkie byłybyśmy dawno w ciaży... ale to taka luźna refleksja.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
codziennie biore tabletki antykoncoepcyjne o godzinie 15,wczoraj (niedziela) wzielam normalnie o 15.... a dzisiaj (poniedzialek) wstalam kolo12.30 i dopadla mnie biegunka: na poczatku normalny stolec, potem strasznie luzny...:/ po przeczytaniu kilku odpowiedzi widze, ze jednak mmoja tabletka sie wchlonela, bo miala na to 3-4 godziny ... ale czy jesli w sobote wspolzylam to czy jets ok????
tyle ze, za 2 godziny mam wziac tabletke.... czy mam wziac jakis lek (stoperan, laremid), na powstrzymanie biegunki zeby tabletka mogla sie spokojnie wchlonac?? dzsiaj mam zamiar poszalec troche z moim chlopakiem, wiec prosze o szybka odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Sorry ale mi sie wydaje, ze na ulotce pisze ostra biegunka a nie jedna jakas luzna kupka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wzielam ta tabletke przeciw biegunce (tak, najpierw normalny stolec potem wrecz wodnisty;/) i po godzinie wzielam tabletke anty (o 16, czyli godzinne spoznienie, ale to chyba nie ma znaczenia)
w mojej ulotce (biore Novynette) jest napisane ze w razie wyniotow lub biegunki skutecznosc moze byc przejsciowo zniesiona ze wzgledu na mala ilosc hormonow... czy powinnam sie martwic? moj post wyzej opisue dokladneij ajk bylo z ta biegunka... smeim tweirdzic ze zdazyla sie wchlonac zanim wystapila biegunka a po biegunce i tabletce wstrzymujacej biegunke tez bedzie ok.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
nie masz podstaw do zmartwienia.
na przyszlosc pamietaj, ze zawsze jeszcze w razie watpliwosci co do skutkow biegunki, mozecie sie dodatkowo zabezpieczyc prezerwatywa przez tydzien. lepiej tak, niz sie potem zamartwiac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
meszsares dziekuje
![]() po prostu chcialm sie upewnic czy skutecznosc jest zachowana w takim przypadku ![]() a co do prezerwatywy, to nei lubimt ich, a dwa dni przed ta biegunka wspolzylismy takze na wiele by sie nei zdala..a w sylwestar chcielismy poszalec, ale widac tabletka sie wchlonela zanim wystapila biegunka a dodatkowo jak wzielam tabletke przeciw biegunce a po godiznie(16) tabl anty to powino byc ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.