|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nieregularny pęcherzyk
Witam!
Zazwyczaj miałam nieregularne miesiączki. Ostatnio pół roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Próbowałam zajść w ciążę, pojawiły się nieznaczne krwawienia w normalnym czasie wystąpienia miesiączki i bule brzucha. Okazało się, że od 8 tyg. jestem w ciąży. Lekarz podczas badania USG określił wielkość płodu i tętno, ale stwierdził też nieregularny pęcherzyk, który jego zdaniem może być spowodowany niedomogą ciałka żółtego. Martwię się tym. Nie bardzo wiem, czy to groźne, zwłaszcza dla dziecka, na czym to polega itp. Bo brzmi groźnie. Biorę zgodnie z zaleceniami duphaston 2 razy dziennie. Krwawienia i bóle ustały. Jednak dalej się martwię. Czy taka sytuacja (nieregularny pęcherzyk) może mieć jakikolwiek niekorzystny wpływ na rozwój dziecka? Czy może ustąpić? Bardzo proszę o odpowiedź Bardzo serdecznie z góry dziękuję Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nieregularny pęcherzyk
Cytat:
Nie da rady powiedzieć czy wszystko sie jakoś ułoży czy może być coś nie tak. Jak narazie lekarz podjął środki w celu utrzymania ciąży i tyle na razie mógł zrobić.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.