|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak malowac małe, blisko i głęboko osadzone oczy?
mam z tym ogromny problem...
gdy niemaluje oczu w ogole ich niewidac - widac tylko duzy dlugi "rzymski" nos. Gdy sie maluje latwo o blad i wowczas mam takie malutkie okraglutkie oczka - jak u prosiaczka :P Czy ktos z Was zna sposob na pomalowanie takich malych slabo widocznych oczu? Czy mialabym przeslac zdjecie? (moge sobie pstryknac dopiero w najblizsza sobote 4 grudnia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: jak malowac małe, blisko i głęboko osadzone oczy?
moze przeslij zdjecia. dziewczyny na pewno cos Ci podpowiedza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za rade - bede musiala troche potrenowac przed lustrem :)
a w sobote wieczorkiem podesle zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Re: Dziekuje za rade - bede musiala troche potrenowac przed lustrem :)
Czesc ja tez mam mniej wiecej takie oczy.
Ja maluje sie zawsze bardzo jasnym cieniem bo to "wyciaga" troche oko na zewnatrz. Potem zawsze w wewnetrznym kaciku rozjasniam bialym perlowym cieniem bo to optycznie odsuwa oczy od siebie. W zewnetrznym kaciku maluje sobie brazawe kreski ktore rozcieram, wazne zeby nie zamknac oka!!!Tylko zewnetrzny kacik. No i na koniec rzesy, tusz wydluzajacy i podkrecajacy ![]() Oczy przynajmniej moim zdaniem wygladaja znacznie lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie prześlij zdjęcie. Można oisać ogólne zasady malowania małych oczu, ale dobrze byłoby wioedzieć jaką masz twarz(szeroką, czy szczupłą, jaki nos, broda itp.)
Z pewnością nalezy malować rzęsy aż do nieba!!
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Naprawde trudno zrobic mi ladne zdjecie.
Zdjecie nr 1 to najlepszy przyklad na to, ze moje oczy jakby gina, gdy patrzy sie na moja twarz. Zdjecie nr 2 - najlepsze (najwyrazniejsze oczy) jakie udalo mi sie ostatnimi czasy zrobic. Mam cere o cieplym odcieniu, lecz z czerwonymi plamami (alergia i pajaczki). Oczy niebiesko-zielone. Naturalny kolor wlosow - ciemny szary blond z zoltymi i rudymi pasemkami. Prosilabym Was Wizazanki o jakis pomysl na makijaz dla mnie - szczegolnie na makijaz oczu. Moze powinnam zmienic lekko kolor brwi i kolor wlosow? Podobno ladnie mi w szarych odcieniach blondu, ale ten kolor schodzi mi po tygodniu ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie należałoby podmalować oczko! Myślę, że dobre będą dla ciebie cienie w kolorze miedzianego brązu (jaki masz kolor oczu?). Koniecznie cimnobrązowa kreska na górnej powiece, a na dole albo bez kreski jeśli lubisz takie wąskie oczy, albo jeśli kreska, to tylko w kolorze miedzianym, najlepiej perłowa. Ja sama używam Rich Ginger Avonu, choć jest to konturówka do ust.
Tusz, tusz, tusz, może być ciemny brąz lub niezbyt głęboka czerń. Na usta błyszczyk w kolorze ciepłego różu (nie tak łatwo znaleźć odpowiedni)i taki róż na polczki. (Usta jasne!)
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hmm...
Porafilas ubrac w slowa to czego od dluzszego czasu podswiadomie szukalam, ale ciagle mi cos w kosmetykach, ktore bralam do reki nieodpowiadalo (kolor, odcien)... Teraz bede juz wiedziala na co konkretnie zwrocic uwage. Dawniej mialam przez kilka lat taka "manię prześladowczą" i prawie codziennie w roznym swietle wpatrywalam sie w swoje oczy i usilowalam okreslic kolor swojej tęczówki, i bynajmniej nikt mi w tym niepomagal. Kolor tęczowki mam dziwny - nikt niepotrafi jednoznacznie okreslic jaki jest ich kolor: niebieski, szaro-niebieski, szaro-zielony, niebiesko-zielony, spotkalam sie nawet z okresleniem "teraz masz żółty"! Najbardziej trafne moim zdaniem okreslenie to niebiesko-zielone (morskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Heheheh! Moja córka też powiedziała, że mam żółte oczy. To było w świetle słoneczka kochanego. Normalnie są piwne tj. brązowo zielono żółte. Też zmieniają barwę i mają niezdecydowanego koloru obwódkę.
![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Możesz wypróbować wszystkie cienie, które migoczą w tęczówce, to podkresli wszystkie te plamki, co wygląda zabójczo przy nakrapianych oczkach!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mamy tam: oko małe - nie robić kresek
oko wąskie - robić kreski A jak jest małe i wąskie?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A te cienie koniecznie perłowe, mogą być np. Oriflame
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Koculku, ale widzisz, tam jest tak:
oczy małe - bez kresek ocy wąskie - kreski A jak jest małe i wąskie?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała, że to są oczy małe.
Na pewno nie są zbyt blisko siebie ![]() I zastosowałabym "przepis" odnosnie małych oczu ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak pisalam tez mam male i maluje je tak jak na zdjeciu ponizej. Troche to inaczej wyglada w naturze ale make up takimi janymi, perlowymi cieniami na prawde ja wyciaga z tych oczodolow i rozswitla
![]() Na pewno unikaj ciemnych cieni i kresek na gornej powiece!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Olu, wypróbowałaś już coś??
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() od kilku dni zupelnie nie mam na nic czasu - przez 2 dni pieklam pierniczki, pozniej zarwane nocki odsypialam, pozniej brat mial urodziny, a dzisiaj choruje - troche juz sie lepiej czuje wiec zaraz wydrukuje sobie wszystkie porady i siade przed lustrem... (w tym tyg. postaram sie pozyczyc aparat fotografizny od taty, zeby sobie zrobic zdjecia w makijazu ![]() przepraszam bardzo ze sie tak dlugo nieodzywalam i dziekuje seredeczne, ze piszecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
jest o wiele lepiej!!
![]() kresek jeszcze nieprobowalam, ale z cieniami juz mi chyba dobrze idzie ![]() ![]() ![]() nie wiem co ze zdjeciami, ale jak dorwe aparat, to sobie troche zdjec popstrykam i umieszcze je na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.